Cine sunt judecatorii CCR care au decis ca Romania sa fie reprezentata la Consiliul European de catre presedintele Traian Basescu

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Miercuri, 27 iunie 2012, 17:24 Actualitate | Esenţial


Cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale au decis, miercuri, ca Romania sa fie reprezentata la Consiliul European de la Bruxelles de la finalul saptamanii de catre presedintele tarii Traian Basescu. Din cei 9 judecatori, 6 sunt numiti de Camera Deputatilor si Senat la propunerea partidelor politice, in timp ce ceilalti trei sunt numiti de catre presedintele tarii.

 • HotNews.ro va prezinta cine sunt cei noua judecatori ai CCR si cine i-a propus in functie.Curtea Constitutionala, potrivit legii fundamentale a tarii, "este garantul suprematiei Constitutiei", si, pe langa pronuntarea asupra constitutionalitatii legilor, precum si alte atributii, Curtea solutioneaza conflictele juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice, la cererea Presedintelui Romaniei, a unuia dintre presedintii celor doua Camere, a primului-ministru sau a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii".
Curtea se compune din noua judecatori, numiti pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau innoit.

Dintre cei 9 judecatori, trei judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de Presedintele Romaniei.

 • Doi judecatori din actuala componenta a CCR au fost numiti de Presedintele Traian Basescu, doi au fost numiti la propunerea PDL, doi la propunerea PSD, unul la propunerea PNL, unul la propunerea UDMR si unul la propunerea in 2004 a fostului presedinte Ion Iliescu.

Augustin Zegrean
Foto: AGERPRES
Presedintele Curtii Constitutionale este Augustin Zegrean (58 ani), numit judecator de Presedintele Romaniei in 2007 pentru un mandat de 9 ani.

Zegrean este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca (1980), iar intre 1990-1992 a fost senator de Bistrita-Nasaud din partea FSN, apoi deputat in 2004 din partea PD, membru in Comisia juridica de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor.

Intre 1980 si 1988 a fost consilier juridic in judetul Bistrita, iar din 1988 si pana in 2007 a fost avocat in Baroul Bistrita-Nasaud, specializat in drept civil si comercial, preocupari in domeniul privatizarii societatilor comerciale si in insolventa.

La alegerile din 20 mai 1990 a obtinut un mandat de senator in judetul Bistrita-Nasaud, din partea FSN. In legislatura 1990-1992 a fost vicepresedintele Comisiei Juridice a Senatului si membru al comisiei de redactare a Constitutiei Romaniei. Ulterior a devenit membru al PD. La alegerile din noiembrie 2004 a fost ales ca deputat de Bistrita-Nasaud pe lista PD. In aceasta calitate, a fost membru in Comisia juridica de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor.

In anul 2007 a devenit arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrii a Romaniei.

Potrivit declaratiei de avere depuse in 2011, Augustin Zegrean detinea 3 terenuri intravilane, doua in Bistrita si unul in Cluj-Napoca. Zegrean detinea un apartament de 180 mp in Bistrita, o casa de vacanta de 120 mp in localitatea Colibita (jud. Bistrita-Nasaud) si un alt apartament in Cluj-Napoca de 65 mp.

Augustin Zegrean detinea un autoturism Renault Coleos si un autoturism Dacia Sandero, iar in conturi avea 100.000 de RON si 16.000 de EURO.

In 2010, Augustin Zegrean a fost remunerat de catre Curtea Constitutionala cu 224.254 RON si a mai primit 85.802 RON ca pensie.

Aspazia Cojocaru
Foto: Cotidianul
Aspazia Cojocaru (66 ani) a fost numita judecator de catre Camera Deputatilor in 2004 pentru un mandat de 9 ani la propunerea PSD. Potrivit informatiilor de pe site-ul Curtii, Aspazia Cojocaru a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1972 precum si Facultatea Internationala de Drept Comparat, Strasbourg, Franta, 1978, 1980.

Aspazia Cojocaru este profesor universitar doctor la Facultatea de drept "Yolanda Eminescu, Universitatea "Valahia" din Targoviste. Intre 1993 si 2009 a fost profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", iar intre 1972 si 2004 a fost cercetator stiintific gradul I la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane.

Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) i-a dat judecatoarei, in 26 aprilie 2007, un verdict de colaborare cu Securitatea. Verdictul a fost dat de catre CNSAS in unanimitate, fiind bazat pe doua note informative aflate in dosarul Aspaziei Cojocaru.

Judecatoarea a recunoscut ca a fost fortata in anul 1984 sa scrie respectivele note, despre o colega care pleca in strainatate definitiv, in cadrul unei anchete judiciare, sustinand insa ca nu a semnat angajament cu Securitatea si nici nu a facut politie politica. La cateva saptamini, CNSAS a revenit asupra verdictului, in urma contestatiei facute de judecatoarea Cojocaru, spunand ca nu a facut politie politica, noteaza Adevarul.ro

Cotidianul.ro a publicat o dezvaluire potrivit careia Aspazia Cojocaru a fost implicata in anii '70, intr-o retea de falsificare a examenelor de admitere de la Facultatea de Drept din Bucuresti.

Aspazia Cojocaru a fost colega cu Adrian Nastase si Rodica Stanoiu la Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane. Potrivit presei Aspazia Cojocaru a fost recrutata si supervizata din partea Securitatii de catre Rodica Stanoiu, detalii aici.

Acsinte Gaspar
Foto: Curtea Constitutionala
Acsinte Gaspar (75 ani) a fost numit judecator la Curtea Constitutionala in 2004 de catre presedintele de atunci Ion Iliescu pentru un mandat de 9 ani. Anterior a fost judecator (1963-1965), consilier, seful sectorului juridic al Consiliului de Stat (1965-1989), sef de sector la Consiliul Frontului Salvarii Nationale (1989-1990) si secretar general al Camerei Deputatilor (1990-1996).

Intre 1996 si 2000, precum si intre anii 2000-2004, Acsinte Gaspar a detinut functia de deputat de Valcea pe listele partidului PDSR. Gaspar a fost numit si ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul (2000-2004) in Guvernul Adrian Nastase.

In decembrie 2009, EVZ scria urmatoarele: "Acsinte Gaspar, alaturi de alte nume grele, precum: Ionel Blanculescu, fostul ministru al Finantelor, Mihai Tanasescu, fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, au fost audiati, ca martori, in dosarul Rompetrol. El a trebuit sa dea explicatii despre datoriile Petromidia. Printr-un act normativ emis de Guvern in octombrie 2003, datoria de 600 de milioane de dolari a rafinariei la bugetul de stat a fost transformata in obligatiuni cu maturitate de sapte ani."
 
In 2005 presa a relatat ca Gaspar a incalcat statutul de magistrat CCR si a participat la o intalnire cu Adrian Nastase si Miron Mitrea, detalii despre caz aici.

Petre Lazaroiu
Foto: Curtea Constitutionala
Petre Lazaroiu (57 ani), a fost numit judecator la CCR de catre Presedintele Romaniei in 2008 pentru o diferenta de mandat, dupa decesul lui Petre Ninosu. In 7 iunie 2010, Lazaroiu a fost reconfirmat in functie de catre presedintele Traian Basescu.

Lazaroiu a absolvit cursurile Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, Promotia 1978.

Inainte sa fie numit in functia de judecator al Curtii Constitutionale, el a fost, printre altele, avocat - Baroul Bucuresti in perioada 01.05.2004 - 15.09.2008 - si judecator financiar - Curtea de Conturi a Romaniei in perioada 13.10.1993 - 30.11.2003 si presedinte al Colegiului Jurisdictional Bucuresti, in aceeasi perioada.  
Potrivit informatiilor de pe site-ul CCR, Lazaroiu este lector universitar la Facultatea de Drept a Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.

Evenimentul Zilei a relatat urmatoarele despre Lazaroiu: "In 2004, Petre Lazaroiu l-a scos basma curata pe Traian Basescu in dosarul "Pasajul Basarab". In perioada 2001-2002, Basescu ar fi platit, in calitate de primar al Capitalei, aproximativ 1 milion de euro din banii bucurestenilor, unei firme de casa, pentru un proiect al pasajului Basarab, pentru care Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu si-a dat acordul". Detalii aici.

Mircea Stefan Minea
Foto: Curtea Constitutionala
Mircea Stefan Minea (62 ani) a fost numit in functia de judecator al Curtii Constituionale in 2010 de catre Camera Deputatilor la propunerea PDL pentru un mandat de 9 ani.

Minea este din 1998 profesor universitar titular (conf. univ. intre 1995-1998; lect. univ. intre 1991-1995) la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Babes - Bolyai" din Cluj-Napoca.

Inainte sa fie numit judecator la CCR, Minea a fost prodecan al Facultatii de Drept din UBB (1995-2004), cercetator stiintific (1979-1990) jurisconsult ITA Cluj (1978-1979) si avocat in Baroul Cluj (1974-1978).
Minea a fost numit judecator la CCR la propunerea PDL intr-o sedinta maraton si cu spirite incinse la Parlament.


Citeste: Sedinta-maraton la Parlament: Iulia Motoc si Stefan Minea, propunerile PDL, au fost desemnati judecatori ai Curtii Constitutionale 

Iulia Motoc
Foto: Curtea Constitutionala
Iulia Antoanella Motoc (45 ani) a fost numita judecator la CCR in 2010 de catre Senat, la propunerea PDL, in defavoarea lui Teodor Melescanu.

Anterior numirii sale in functia de judecator al CCR, Motoc a fost judecator la Judecatoria sectorului 2, Bucuresti (1990-1995) si avocat in Cadrul Baroului Bucuresti din 1995, pozitie pe care si-a rezervat-o pana in prezent.

Din 2002, Iulia Motoc este profesor universitar de drept la Universitatea din Bucuresti, institutie unde a activat din '95 pe post de asistent, apoi lector si mai apoi Conferentiar.

Iulia Motoc este si a fost membra in mai multe organizatii internationale si a ocupat mai multe functii in cadrul unor organisme ONU. Din 2006 si pana in prezent este membra in Comitetul pentru Drepturile Omului.     

Ion Predescu
Foto: Curtea Constitutionala
Ion Predescu (85 ani) a fost numit in 2004 de catre Senat drept judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD.

Ion Predescu a fost timp de 14 ani senator PSD (1990-2004) si a detinut functia de ministru al justitiei in guvernul Vacaroiu in perioada 2 septembrie 1996 - 12 decembrie 1996. A fost pe rand presedinte al Comisiei juridice a Senatului (1990-1996) si vicepresedinte al Comisiei (1996-1998). Predescu a fost si secretar al grupurilor de prietenie ale Romaniei cu Grecia, Argentina si Coreea.

Predescu a fost si membru in Comisia constitutionala intre iunie 1990 si septembrie 1996. Potrivit informatiilor de pe site-ul CCR, Predescu a fost membru al Asociatiei Juristilor din Romania si cadru didactic asociat la Facultatea de Drept din Craiova si la Facultatea de Drept a Universitatii "Spiru Haret" din Bucuresti.

In 2010, Agentia Nationala pentru Integritate (ANI) a verificat averea judecatorului Ion Predescu, fiind suspectat ca ar avea 10 conturi bancare nedeclarate, toate deschise in 2008, insumand o valoare totala de 50.000 de euro.

Puskás Valentin-Zoltá
Foto: Curtea Constitutionala
Puskas Valentin-Zoltan (63 ani) a fost numit judecator la Curtea Constitutionala de catre Senat in 2007 pentru un mandat de 9 ani la propunerea UDMR.

Puskas Valentin-Zoltan a fost ales senator de Covasna in legislaturile din 1996, 2000 si 2004 din partea UDMR. Intre 2001 si 2004 a ocupat functia de vicepresedinte al Senatului.

De profesie jurist, Puskas Valentin-Zoltan este membru in Baroul de Avocatura Covasna. Puskas Valentin-Zoltan detine titlul de Cavaler al Ordinului de Malta si Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler.

Tudorel Toader
Foto: Curtea Constitutionala
Tudorel Toader (52 ani) a fost numit judecator al Curtii Constitutionale de catre Camera Deputatilor in 2006 la propunerea PNL, pentru o diferenta de mandat, care a expirat in iulie 2007. Ulterior, Toader a fost numit judecator CCR tot de Camera Deputatilor pentru un mandat de 9 ani.

Intre 1992-2006 Tudorel Toader a fost avocat in cadrul Baroului de avocati Iasi, iar intre 1986 si 1990 a fost procuror la Procuratura locala Panciu, judetul Vrancea.

Tudorel Toader este profesor universitar din 2003, iar din 2004 este decan al Facultatii de Drept - Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi.

Este specializat in drept penal si drept penal european, criminologie si infractiunile prevazute in legile speciale. Despre Tudorel Toader, presa ieseana a scris anterior ca planul urbanistic al Iasiului  a fost modificat pentru ca acesta sa isi poata construi o vila, noteaza adevarul.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22789 vizualizari

 • +14 (50 voturi)    
  Eroi (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:31)

  nano2k [utilizator]

  Eroiii sunt de multe feluri.
  Sanatate si minte limpede in continuare!
  • +7 (29 voturi)    
   eroi? (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:58)

   floralex [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Ti-aduci aminte cum ii injurai cand luau decizii care nu iti conveneau? Curtea constitutionala a respins legile guvernului Boc de reducere a pensiilor si salariilor, legea cainilor vagabonzi, revizuirea Constitutiei propusa de Basescu si asa mai departe. Acum brusc au devenit eroi? Mai ce memorie scurta au unii.
  • +1 (23 voturi)    
   *********** (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:05)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Eroi sau num insa in legatura cu plecarea la Bruxelles n-au rezolvat nimic.
   Seful CCR, dl Zegreanu tocmai a declarat ca decizia CCR nu intra in vigoare decat dupa publicarea ei in Monitorul Oficial, iar aceasta publicare se va face cel mai devreme miercurea viitoare.
   Deci, mai pe sleau spus, daca Ponta merge maine la Bruxelles, nu incalca nicio decizie a CCR si, implicit, nu incalca nici Constitutia Romaniei!
   Totul a fost un mare "fâsssss"
   • +7 (11 voturi)    
    Pariu ca se tipareste ... (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:21)

    Florin J. [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    in regim de urgenta.
    • +4 (8 voturi)    
     ********** (Miercuri, 27 iunie 2012, 20:50)

     Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui Florin J.

     Cine sa mai tipareasca?
     N-ai aflat ca Monitorul Oficial a fost trecut astazi, in subordinea Guvernului, printr-o Ordonanta de Urgenta a lui Ponta?
     • -5 (7 voturi)    
      fi penibil pana la capat ... (Miercuri, 27 iunie 2012, 21:23)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      sa nu cumva sa lasi o alta impresie .
   • -6 (6 voturi)    
    aia e motivarea trepadusule (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:28)

    Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    azi sau maine se publica in monitor...

    deci tu esti un mare "fassssss" si prost pe deasupra
   • -6 (8 voturi)    
    I love Romeinia! (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:38)

    sisipisi [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    Pai asa e si misto sa se intimple. Cum era vorba aia? intrebare stupida, raspuns imbecil. Cam asa e si cu sesizarea CCR...
  • -4 (12 voturi)    
   . (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:09)

   Turmentescu [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Dubla masura. Nu sunt aceeasi judecatori care au decis ca legea privind eutanasierea cainilor e neconstitutionala? Atunci parca nu erau eroi. Nu te acuz pe tine, ci atitudinea generala.
   • +2 (2 voturi)    
    Nu-i chiar asa! (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:49)

    gazania [utilizator] i-a raspuns lui Turmentescu

    Atunci s-a criticat faptul ca s-a apelat la CCR pt asa un motiv. Si acum cred ca nu era de competenta CCR un astfel de subiect,care oricum nu se poate compara cu ceea ce s-a intamplat azi.
   • +8 (10 voturi)    
    Totusi ... (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:55)

    Dani.El [utilizator] i-a raspuns lui Turmentescu

    Ai si tu dreptatea ta.

    Si totusi ... Intr-un regim al terorii ca acesta declansat de latura conservatoare dura a ex-partidului comunist (caci astia sunt ponta si cei din spatele si din preajama lui), Judecatorii au avut curajul unei decizii impotriva celor "pe cai mari!"


    Nu, nu sunt chiar eroi, dar sunt oameni care si-au asumat responsabil profesia. Iar acestia sunt rari in Romania!

    (Acuma, sincer, si cu eutanasierea cainilor ... Nici eu nu sunt foarte fericit dar legea nu era, intr-adevar, prea conforma cu niste prevederi legale, deci Judecatorii CCR au avut dreptate si atunci)
    • -6 (6 voturi)    
     "latura conservatoare dura..." (Miercuri, 27 iunie 2012, 21:12)

     xjack [utilizator] i-a raspuns lui Dani.El

     Ar trebui sa petreci ceva timp in Coreea de Nord sau China, daca ceea ce fac Ponta si ai lui ti se pare comunism dur. Iar daca ti se pare ca in directia aia se indreapta, inseamna ca esti total rupt de realitate si nu intelegi diferenta dintre socialism si comunism. Referitor la Curtea Constitutionala, ea a facut o gramada de greseli pe langa cea cu cainii vagabonzi. Cauta si tu pe google "curtea constitutionala a respins" daca nu te ajuta memoria.
  • -9 (9 voturi)    
   de-o fi unul, de-o fi altul (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:36)

   sisipisi [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

   Asa e, astia de la CCR sint de celalalt fel. Daca ma intrebati de care, stie dom' Mitica!
 • +41 (47 voturi)    
  acum vad (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:32)

  sucaa [utilizator]

  ca se tipa ca sunt oamenii pusi de base. pai vad ca psd+pnl+udmr+iliescu au 5 judecatori.
  iar base_pdl au 4.
  deci putem spune ca actuala coalitie din parlament are majoritate si la CCR. sunt pusi de ei, de ce se plang ca sunt oamenii lui basescu? :))
  multumim hotnews pentru enumerare
  • -20 (26 voturi)    
   :) (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:38)

   utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   nu fi asa sigur.
   cine stie care din ei o fi fost mai timorat?
   e o moda cu telefoanele astea in ultimul timp.
   unii vorbesc si altii asculta....ca intotdeauna.
   nu-i asa?
   • +20 (24 voturi)    
    absolut (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:46)

    sucaa [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

    pe langa faptul ca e treaba lor ca au pus oameni santajabili, nu ma pot abtine sa te intreb, tu justifici ce spune ponta doar pe conspiratii inventate?
    pana la proba contrarie, intr-un stat de drept ce ne consideram, decizia CC se respecte de orice locuitor al acestei tari indiferent de pozitie.
    si boc a primit decizii de neconstitutionalitate si desi nu i-a convenit a spus ca respecta decizia si gata.
    oricum, constitutia spune clar, presedintele reprezinta staul roman. nu spune doar la intalnirile pe teme economice sau alte teme. nu conteaza ce se discuta acolo, conform constitutiei facuta de psd presedintele reprezinta Romania in exterior. PUNCT.
    nu le trebuiau telefoane sa-i convinga cum sa interpreteze constitutia. oricine stie sa citeasca intelege clar.
    • -7 (11 voturi)    
     :) (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:40)

     utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     abtine-te mai bine.
     nu justific nimic.
     spre deosebire de tine explorez si alte optiuni.
     sunt mai nonconformist.
     e normal sa fie respectata daca e decizia CCR.
     Punctul tau cu litere majuscule are niste fisuri , mici si insignifiante iar CCR s-a grabit un pic.
     ia uite aici:
     lege 90/2001
     Art. 1.
     (1) Guvernul este autoritatea publica a puterii executive, care functioneaza in baza votului de incredere acordat de Parlament si care asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

     [administratia publica iti spune ceva?]

     (2) Guvernul are rolul de a asigura functionarea echilibrata si dezvoltarea sistemului national economic si social, precum si racordarea acestuia la sistemul economic mondial in conditiile promovarii intereselor nationale.

     [sistemul economic mondial iti spune ceva?]

     (3) Guvernul se organizeaza si functioneaza in conformitate cu prevederile constitutionale, avand la baza Programul de guvernare acceptat de Parlament.

     [i-auzi conform prevederi constitutionale]

     (4) Numirea Guvernului se face de Presedintele Romaniei pe baza votului de incredere acordat Guvernului de Parlament.

     [si presedintele a fost de acord cu ei la numire]

     5) Pentru realizarea Programului de guvernare Guvernul exercita urmatoarele functii:
     d) functia de reprezentare, prin care se asigura, in numele statului roman, reprezentarea pe plan intern si extern;
     [am trecut direct la d, ca sa simplificam - scrie negru pe alb in numele statului roman]

     Si cum sta treaba cu Constitutia.
     art80.
     Rolul Preşedintelui
     (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
     (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

     [unde e mediatorul ala?]
     • +7 (9 voturi)    
      mai bine ai fi atent :) (Miercuri, 27 iunie 2012, 19:40)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui utilizator_

      a explora alte optiuni nu inseamna ca trebuie sa le interpretezi doar intr-un sens. ma indoiesc ca esti expert in drept constitutional astfel incat sa spui ca cei de la CCR s-au grabit.
      acum sa le luam pe rand:
      1."realizarea politicii interne si externe" o face prin legile care le trimit in parlament si care legifereaza negocierile externe obtinute de cel ce reprezinta Romania pe plan extern. nu altceva :)
      2. la punctul asta citeste-l cu atentie: "Asigura (...) dezvoltarea sistemului NATIONAL la sistemul economic mondial in conditiile promovarii intereselor nationale. " confirma in plus ce ti-am explicat la punctul 1:)
      3. punctul asta nu l-am inteles... sau faci o aluzie la faptul ca ei nu respecta institutia CCR ce este bine definita in constitutie? :)
      4. da, asa cum a fost de acord si cu cei numiti la ccr pe care ponta ii contesta. sunt buni doar daca este vorba de ponta. oricine altcineva care nu-i face pe plac este rau, nu? :)
      5. reprezentarea pe plan extern guvernul o are la comisia europeana. nu la consilul european. numai ca acolo nu prea s-au dus au trimis subsecretarii.. ei vor doar unde se intinde covorul rosu. daca se duceau la comisia europeana cand trebuia si faceau treaba poate eram de acord cu tine. dar asa sincer, prefer sa nu risc :)
      6. mediatorul a fost atunci cand l-a numit pe ponta ca prim ministru. mediator a fost atunci cand parlamentul incearca sa incalce constitutia. mediator este si acum cand nu intra in cearta cu ponta.
      trebuia sa faci copy/paste (ca ponta) si sa ne dai si legea incalcata de ponta cand a trimis componenta delegatiei de maine fara sa aiba semnatura presedintelui. asta daca vrei sa explorezi toate optiunile :)
      asta daca mai ai intrebari care este conflictul.
      si apropo, in constitutie scrie clar ca presedintele reprezinta statul roman, nu guvernul. nu incerca minciuni ca vad ca incerci sa te informezi, deci nu poti spune ca esti neinformat :)
      • -4 (6 voturi)    
       :) (Miercuri, 27 iunie 2012, 20:52)

       utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

       nu doresc sa transformam dialogul in "care este mai destept".
       asta fac presedintele si prim-ministrul acum.
       niciunul din ei nu discuta despre programul ce se discuta acolo de catre ei care merg acolo, ce pozitie are tara la ce propune comisia,etc.
       asta ai omis-o.din graba.ca si presedintele, dealtfel.
       intelege totusi, ca:
       1.asigurarea politicii externe nu se face de catre presedinte.si nu numai prin legi ci si prin punerea lor in aplicare.daca nu pricepi asta te inteleg.
       2.promovarea intereselor nationale se face in mare parte inafara tarii.banuiesc ca stii ca nu prea suntem vizitati.
       3.guvernul functioneaza conform prevederilor constitutiei, nu e greu de inteles.
       4.da, acum 2 ani la fel spunea si presedintele despre ei.din 2008 pina acum cati au fost schimbati?spune ca nu stii si te iert
       5.asculti doar ce te-a invatat presedintele, dar aceea este o interpretare care limiteaza.nu exista legea care indica limitarea asta .renunta la aburul emis de altii si cauta sa judeci singur.
       6.numirea lui ponta e o obligatie conform constitutiei. mediator era daca facea toate eforturile sa nu se ajungaa aici.

       limbajul licentios arata ca nu esti educat.
       dialogul normal iti este strain.mai trebuie sa te formezi.ma ofer sa te ajut.

       daca ponta a incalcat legi sunt organe ale statului cu atributii clare in sensul la care te referi.

       interpretarile licentioase pe care le faci eferitor la mine arata nivelul discutiei pe care il poti duce.
       ar fi interesant sa te poti educa si sa poti purta un dialog decent.ar fi o lume mai buna.
       iti multumesc pentru efortul pe care l-ai facut raspunzandu-mi.
       promiti, doar ca esti neslefuit.
       :)))))
    • -4 (6 voturi)    
     :) (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:45)

     utilizator_ [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

     deci statul roman este reprezentat si de guvern si de presedinte.asa zic constitutia si legea de organizare a guvernului
     pina aici CCR e in regula.

     problema vine cand CCR spune ca exista un conflict juridic de natura constitutionala.
     spune dar nu-l prezinta.care e conflictul?
     unde e decizia scrisa cu descrierea conflictului?
  • +4 (8 voturi)    
   multumim hn (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:46)

   Andrei Cosmovici [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

   da, multumim hotnews. Informatii impartiale, analiză. Eu stau la Cluj, incerc sa gasesc analiza pe ziuadecj. Subtire de tot.
 • +19 (23 voturi)    
  Observatie (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:34)

  Cel [anonim]

  Observ ca 5 sunt din parte USL si 4 din partea PDL + Presedinte
 • +21 (27 voturi)    
  Mulțumesc (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:36)

  DenisaC [utilizator]

  Mulțumesc, Hotnews!

  Poate așa se potolesc unii care comentează fără să cerceteze puțin lucrurile.
 • +4 (6 voturi)    
  As fi bucuros (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:47)

  Cel [anonim]

  As fi bucuros daca in motivare am constata ca a fost majoritate
 • +10 (10 voturi)    
  Nu stiu ce sa mai cred... (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:54)

  Dinoone [utilizator]

  Ponta oricum o sa spuna ca judecatorii au fost influentati, probabil ca s-au hotarat in "cine castiga- hotaraste", la jocul de table si ai Presedintelui Basescu au furat la zaruri... daca Ponta zbiara acum, o sa-l trezeasca pe Crin si-or sa-si vada ei suspendarile...
 • +11 (11 voturi)    
  Indiferent cine i-a propus... (Miercuri, 27 iunie 2012, 17:56)

  Mari.an [utilizator]

  Justitia trebuie sa fie Justitie.
  Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca e mult mai usor sa-ti faci treaba corect, legal.
  Viata devine mult mai simpla cand nu ai grijile si nu ai stresul provocat de decizii ilegale / imorale pe care, sub presiune sau la "sugestia" celor care te-au propus, le-ai luat in trecut.
  Un trecut "murdar" te poate haitui tot restul vietii.
  Sunt sigur ca cei de la CCR stiu asta.
  Felicitari pentru verticalitate!
 • +13 (13 voturi)    
  Salutar (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:13)

  solar [utilizator]

  Se pare ca , in sfarsit, Curtea Constitutionala a inteles uriasul ei rol in statul democratic numit Romania. Pentru actul de justitie necesar propasirii tarii noastre, pentru functionarea puterilor si functiilor lor aferente in stat este de foarte bun augur. tot ce a decis astazi CCR!!
  • -5 (7 voturi)    
   atentie la semnatica...si la polei (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:40)

   sisipisi [utilizator] i-a raspuns lui solar

   salutar e in sensul atribuit de MRU?
 • +8 (8 voturi)    
  LEGEA SE RESPECTA (Miercuri, 27 iunie 2012, 18:40)

  Trident [utilizator]

  Nerespectarea unei decizii a C.C a Romaniei este foarte grava si poate avea consecinte cel putin nefericite pe plan intern si extern. Nu stiu daca nu chiar asta urmaresc cei din spatele acestui USL antinational.
  Trebuie sa iesim la vot la generale, altfel in mod cert, vom avea niste probleme uriase incepand cu 2013.
 • +11 (11 voturi)    
  Sanatate (Miercuri, 27 iunie 2012, 19:46)

  sub0cold [utilizator]

  Sa va D-zeu Sanatate si putere de munca in continuare!!
  Taxati pe oricine, inclusiv pe Basescu ... aparati legea si Constitutia Romaniei!!!
 • +9 (9 voturi)    
  Numaratoare de clasa I (Miercuri, 27 iunie 2012, 20:27)

  letitas [utilizator]

  Pai cum toti sunt numiti de PDL cand : 2 PDL + 2 Presedinte = 4 iar 2 PSD +1 PNL + 1 UDMR + 1 d-nul Ilescu = 5 , asta tinand cont ca UDMR a schimdat tabara ca asa se poarta deci majoritatea cui apartine pana la urma stimabililor?
 • +9 (9 voturi)    
  nici eroi nici antieroi (Miercuri, 27 iunie 2012, 20:28)

  inlocsadorm [utilizator]

  doar o constatare: doi sunt numiti de basesc, doi de pdl. ponta a vorbit astazi despre cei 5 judecatori numiti politic de basescu care ii executa ordinele si asa nu se mai poate. cand o sa fie sanctionat ponta pentru minciunile lui zilnice ?
 • -5 (7 voturi)    
  5 din 9 (Miercuri, 27 iunie 2012, 22:42)

  evoque [utilizator]

  sunt oamenii presedintelui, deci avea dreptate ungureanu, deciziile ccr sunt previzibile.
  Este clar ca ponta si usl vor schimba acest lucru.
 • -2 (2 voturi)    
  ccr (Joi, 28 iunie 2012, 10:51)

  radutake1219238183116 [utilizator]

  HNews : cum se face ca in "stirile" voastre , cei numiti de pres. sau pdl sunt "curati ca lacrima",iar cei numiti de psd si pnl ,toti au "bube"! Macar stirile sa fie impartiale,dar cred ca cer prea mult . Din toate comentariile si articolele publicate de HN ,deduc ca Iliescu si Constantinescu ne-au adus pe marginea prapastiei,dar cu basescu am facut un pas ianinte!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by