Adrian Nastase a fost externat, marti seara, de la Spitalul Floreasca, si a fost transportat la Spitalul Penitenciar Rahova. Un grup de cateva persoane au scandat in fata spitalului Floreasca lozinci impotriva fostui premier sustinand ca acesta "a fost ascuns in spital" in loc sa-si execute pedeapsa in penitenciarul Rahova.

Externarea lui NastaseFoto: Mediafax

Adrian Nastase a fost cazat in sectia de terapie intensiva a Penitenciarului Spital Bucuresti Rahova, intr-o camera cu doua paturi si grup sanitar propriu, in care se mai afla un alt detinut, au precizat, marti seara, reprezentantii penitenciarului citati de Mediafax.

La primirea in locul de detentie, fostului premier i-au fost verificate identitatea si documentele de incarcerare, dupa care i s-a efectuat un consult medical.

Nastase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioara si au fost intocmite documentele operative cu ocazia primirii in penitenciar, dupa care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandarii medicului de garda.

UPDATE 22.42:Adrian Nastase a ajuns la la Spitalul Penitenciar Rahova

UPDATE 22.26: "Nastase bolsevicule" Mai multi oameni adunati in fata spitalului au scandat impotriva lui Adrian Nastase nemultumiti ca acesta a fost tinut in spital si nu dus in arest la Rahova

UPDATE 22.21Adrian Nastase este urcat in salvare pentru a fi transportat la Spitalul Penitenciar Rahova

UPDATE 2 (21:10) Medicii de la Spitalul Floreasca au eliberat, marti seara, toate cele trei avize necesare pentru externarea lui Adrian Nastase, informeaza Mediafax.

UPDATE 1 Potrivit Realitatea TV, atat avizul chirurgului cat si avizul medicilor de la terapie intensiva au fost eliberate. Este asteptat avizul medicului cardiolog, aviz ce trebuie semnat de dr. Serban Bradisteanu.

Pentru externare sunt necesare trei avize medicale:

  • avizul medicilor de la terapie intensiva;
  • avizul cardiologului;
  • avizul chirurgului. Potrivit surselor judiciare citate de agentia de presa, acesta din urma a fost deja eliberat.

La ora transmiterii acestei stiri, personalul de securitate al spitalului a blocat accesul pe rampa spre unitatea de primiri urgente.

Tribunalul Bucuresti (TB) a constatat, marti, ca nu exista niciun impediment de punere in aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de inchisoare aplicata in cazul lui Adrian Nastase.

"Astazi Tribunalul Bucuresti a raspuns unei solicitari facute de Politie care ne-a facut cunoscut ca nu pot sa puna in executare mandatul nostru. Judecatorul cauzei a decis astazi ca nu exista un impediment si ca este necesara punerea in executare a mandatului emis de Tribunalul Bucuresti. S-a dispus punerea in executare si continuarea executarii acestui mandat. Solutia nu este definitiva, este supusa recursului in termen de 10 zile de la pronuntare", a declarat marti Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti.