Cine este medicul Serban Bradisteanu, urmarit penal de DNA pentru favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 26 iunie 2012, 12:48 Actualitate | Esenţial


Serban Bradisteanu
Foto: Agerpres
Serban Bradisteanu, medicul fata de care DNA a inceput urmarirea penala pentru favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase, fost senator PSD in perioada 2000-2004, seful echipei c are a realizat primul transplant cardiac in Romania in 1999 si seful sectiei de Chirurgie cardiaca a Spitalului de Urgenta Floreasca, mai este judecat si intr-un dosar de coruptie. Bradisteanu este acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila. Tot in cazul lui Bradisteanu, ANI se lupta in instanta pentru confiscarea averii de peste 4 milioane de euro, inspectorii de integritate considerand ca aceasta a fost dobandita ilegal.

Seful sectiei de Chirurgie Cardiaca si seful echipei care a realizat primul transplat de cord in Romania

Serban Bradisteanu este seful sectiei de Chircurgie Cardiaca si Vase mari din cadrul Spitalului de Urgenta Floreasca din Bucuresti, iar in 1999 a fost seful echipei care a realizat primul transplant de cord in Romania. (Sursa: mediafax)

Serban Bradisteanu este medicul care a operat pe cord mai multe personalitati printre care Nicolae Vacaroiu (68 de ani), presedintele Curtii de Conturi, Cristi Borcea (42 de ani), presedinte executiv Dinamo, Cornel Dinu (64 de ani), administrator delegat Dinamo sau Constantin Nicolescu (67 de ani), presedintele Consiliului Judetean Arges.

Bradisteanu, medicul care l-a tratat pe Constantin Nicolescu (CJ Arges) dupa ce instanta a decis arestarea preventiva pe numele sau

Bradisteanu s-a ocupat de problemele de sanatate ale presedintelui CJ Arges Constantin Nicolescu in ianuarie 2011, atunci cand la doar o zi dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile pe baza mai multor capete de acuzare formulate de DNA, Nicolescu ajungea la Bucuresti transportat cu ambulanta la Spitalul Floreasca.

Diagnosticul in cazul Constantin Nicolescu a fost schimbat constant de la atac de cord, la lesin si apoi la atac cerebral.

Serban Bradisteanu, judecat in dosarul de coruptie "Aparatura medicala pentru penitenciare"

Medicul Serban Bradisteanu, a fost acuzat ca a primit mita patru milioane de euro in conturile unei firme offshore pe care o detine in Insulele Virgine Britanice, in schimbul achizitionarii de aparatura medicala supraevaluata si inutila.

Prima faza a procesului s-a incheiat, dupa doi ani si jumatate, cu achitarea medicului, insa in decembrie 2010, apelul DNA a fost admis de judecatori si s-a decis rejudecarea procesului la Tribunalul Bucuresti.

In acest moment, dosarul lui Bradisteanu este pe rolul tribunalului Bucuresti, iar urmatorul termen este programat pe 7 iulie 2012.

Departamentul National Anticoruptie (DNA) a anuntat, la inceputul lunii mai 2006, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Bradisteanu pentru abuz in serviciu in forma calificata. Aproape un an mai tarziu, la sfarsitul lui martie 2007, procurorii au anuntat trimiterea in judecata a lui Serban Bradisteanu.

Celebrul doctor, senator PSD in perioada 2000-2004, a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului, "in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, inculpatul a decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului "Profesor dr.Constantin Angelescu", cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

Viciind intreaga procedura de licitatie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro.

In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor sus mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Ltd (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, sumele de 500.000 USD si 3.594.333 euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei.

"Mai mult", arata investigatorii, "institutiile medicale beneficiare au semnalat ca echipamentele medicale astfel achizitionate au fie o utilitate limitata, fie sunt inutilizabile din lipsa de cazuistica medicala ori a banilor necesari pentru achizitionarea consumabilelor aferente.

Valoarea aparaturii medicale neutilizate de catre cele sase spitale penitenciar si de Spitalul "Profesor dr. Constantin Angelescu" este in valoare de 3.356.878,02 euro."

Bradisteanu, achitat in prima instanta. Dosarul de rejudeca pe fond la Tribunalul Bucuresti. Ministerul Justitiei cere despagubiri de 9,2 milioane euro

Urmarirea penala a inceput in 4 mai 2006. Inculpatul a fost trimis in judecata pe 22 martie 2007, iar pe 3 decembrie 2009 este achitat de catre judecatori. Pe 13 decembrie 2010, apelul DNA a fost admis, iar procesul a fost trimis spre rejudecare pe fond la Tribunalul Bucuresti.

In acest moment, dosarul lui Bradisteanu este pe rolul tribunalului Bucuresti, iar urmatorul termen este programat pe 7 iulie 2012.

In aprilie 2012, Ministerul Justitiei a cerut in instanta reactualizarea sumei imputate cardiologului Serban Bradisteanu pentru o licitatie pe care acesta ar fi trucat-o in 2002 si pentru care a fost anchetat, noteaza adevarul.

Ministerul a cerut recuperarea a 9,2 milioane de euro. Suma de 9,2 milioane de euro pe care Ministerul Justitiei vrea s-o recupereze cu titlu de despagubiri civile de la medicul cardiolog Serban Bradisteanu (61 de ani), este una actualizata cu indicele inflatiei.


ANI cere confiscarea a 4 milioane de euro din averea medicului Bradisteanu

Fata de Serban Bradisteanu, Agentia Nationala de Integritate a cerut instantei de judecata confiscarea unei sume de aproximativ 4 milioane de euro din averea medicului, considerand ca aceasta a fost dobandita ilegal.

ANI a cerut instantei, pe 15 septembrie 2008, confiscarea sumei de aproximativ 4 milioane de euro apartinand medicului Serban Alexandru Bradisteanu, bani ce ar fi fost obtinut in perioada 2000-2004 in care a detinut functia de senator PSD in Parlamentul Romaniei.

De asemenea, ANI a mai constatat si existenta conflictului de interese in ceea ce priveste achizitionarea unor echipamente medicale, procedura in cadrul careia medicul Bradisteanu a detinut calitatea de presedinte al comisiei de licitatie. In legatura cu aceasta licitate, Bradisteanu a fost deferit justitiei pentru fapte de coruptie de catre Directia Natonala Anticoruptie.

In martie 2011, Comisia de Verificare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a admis exceptia de prescriptie in cazul dosarului initiat de Agentia Nationala de Integritate (ANI). 

Serban Bradisteanu a invocat in fata comisiei exceptia prescriptiei dreptului material la actiune, adica indeplinirea termenului de 3 ani in care se pot verifica declaratiile de avere si de interese.

Comisia a admis exceptia si, practic, dosarul de confiscare a averii de aproape 4 milioane de euro a lui Serban Bradisteanu nu mai putea ajunge pe rolul instantei de judecata, desi ANI a precizat pentru HotNews.ro ca procedura de verificare s-a efectuat in baza dispozitiilor Legii nr.144/2007, lege care nu prevedea un termen de prescriere. 

Decizia Comisiei a fost atacata de catre ANI, iar pe 6 februarie 2012 s-a inaintat o actiune in contencios administrativ la Curtea de Apel Bucuresti fata de decizia Comisiei de admitere a exceptiei de prescriptie in cazul averii medicului Bradisteanu. Pe 22 mai a fost primul termen la care s-a dispus introducerea in cauza a lui Serban Bradisteanu. Urmatorul termen de judecata este 18 septembrie 2012.

Medicul Serban Bradisteanu si 3 politisti de la Serviciul Urmariri, urmariti penal de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului

Medicul Serban Bradisteanu si 3 politisti de la Serviciul Urmariri al Politiei Capitalei sunt urmariti penal de procurorii DNA pentru favorizarea infractorului in cazul Adrian Nastase, "in legatura directa cu fapte de coruptie", informeaza un comunicat al DNA remis marti.

"Faptele care fac obiectul dosarului penal constituit se refera la ingreunarea executarii pedepsei aplicate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie fostului prim-ministru Adrian Nastase", precizeaza DNA.

Codruta Kovesi: Adrian Nastase va fi audiat, exista suspiciuni legate de diagnosticul medicilor

Procurorul general Laura Codruta Kovesi a precizat ca se ia in calcul audierea lui Adrian Nastase, fiind "absolut obligatoriu" acest lucru, care va avea loc "in momentul in care din punct de vedere medical se va putea face acest lucru".

"Din primele constatari tehnico-stiintifice care au avut loc va pot confirma ca incidentul a avut loc" (presupusa tentativa de suicid - n.red.), a adaugat procurorul general, mentionand insa ca exista o suspiciune legata de trei diagnostice puse de medicii care l-au tratat pe fostul prim ministru.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16764 vizualizari

 • +42 (44 voturi)    
  Branza buna in burduf de caine (Marţi, 26 iunie 2012, 12:52)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Asta e Bradisteanu, care facea mai bine sa se tina de medicina si sa lase politica pentru cei care nu stiu sa faca altceva...
  • +26 (26 voturi)    
   hm (Marţi, 26 iunie 2012, 13:46)

   aschie [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   poti sa fii as in profesia ta dar moral sa fii la nivel zero. Banii-ochii dracului si nu putini. Cand sufletul iti este bolnav nu mai poti iesi din cercul asta vicios. Pe niciunul nu l-am auzit: gata imi ajunge cat am adunat, am bani pt 3 generatii. Merg din rau in mai rau.
   • +1 (1 vot)    
    Retragerea e ... (Marţi, 26 iunie 2012, 23:31)

    Gambeta [utilizator] i-a raspuns lui aschie

    imposbila odata ce ai acceptat un compromis. Cei care au de castigat de pe urma unui aranjament nu te vor lasa niciodata sa alegi. Poti iesi dintr-un astfel de aranjament dand cartile pe fata, dar asta inseamna sa accepti faptul ca vei fi la randul tau judecat. Si nu doar de instanta.
    In cazul lui Bradisteanu poti observa un paradox: medic exceptional, om slab, fara tinuta morala. Ma asteptam de la un intelectual de varf la o tinuta morala impecabila.
  • +26 (26 voturi)    
   are sanse la recunoastere internationala (Marţi, 26 iunie 2012, 13:59)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   Acum are ocazia sa devina o somitate internationala: sa vindece pana la invizibilitate, in mai putin de o saptamana, o rana de glont Smith&Wesson tras de la nici jumatate de metru. Va fi solicitat de mafia italiana, de traficantii mexicani de droguri, poate chiar medicii din armata americana, rusa vor dori sa-i afle secretul.
  • +4 (4 voturi)    
   omu demonstreaza ce stiam deja (Marţi, 26 iunie 2012, 19:31)

   io2012 [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   ca pentru a fi medic trebuie sa ai memorie nu inteligenta! e mai usor sa ai memorie si se plateste mai bine!
 • +40 (40 voturi)    
  Raspunsul este simplu : (Marţi, 26 iunie 2012, 12:55)

  MountThor [utilizator]

  MOTTO :
  "Dragnea: PSD nu se disociaza de Adrian Nastase, era Nastase nu s-a terminat !"

  .................

  Un hotz , nenorocit , care pina acum (sper ca nu si pe viitor) a scapat de puscarie prin prescrierea faptei !
 • +37 (41 voturi)    
  mafia (Marţi, 26 iunie 2012, 13:06)

  MirceaA [utilizator]

  mafia PDL e la nivel de gradinita in comparatie cu astia
 • +32 (32 voturi)    
  Repejor.. (Marţi, 26 iunie 2012, 13:12)

  cafo [utilizator]

  Repejor si cu asta .. ca i-a venit randu lu felix si nu mai are rabdare.
  • +12 (12 voturi)    
   stai linistit (Marţi, 26 iunie 2012, 14:05)

   flitmania [utilizator] i-a raspuns lui cafo

   ca i-a pregatit deja sala.
 • +17 (25 voturi)    
  cine e, buna intrebare :) (Marţi, 26 iunie 2012, 13:17)

  draq [utilizator]

  Fost senator PSD acuzat de luare de mita si coruptie in trecut. Pare un om integru

  No further comments
  • +6 (6 voturi)    
   cea mai succinta caracterizare (Marţi, 26 iunie 2012, 18:10)

   IoanaDC [utilizator] i-a raspuns lui draq

   Am ras cu lacrimi!!!!!
 • +26 (26 voturi)    
  pai si mafiotii (Marţi, 26 iunie 2012, 13:18)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  din state aveau doctorii lor la vremea respectiva, mafiotii nostri de de n-ar avea si ei? Deosebirea e ca la ei doctorii erau doar doctori, lacomi ce-i drept, pe cind ai nostri sint o treapta mai sus, fiind ei insisi membri al mafiei. De mafia pedeserista vorbesc, nu de altceva.
 • +28 (28 voturi)    
  4 milioane? (Marţi, 26 iunie 2012, 13:27)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Ah, scuze, e din salariu...
  • +18 (18 voturi)    
   saracu (Marţi, 26 iunie 2012, 13:43)

   ruffus [utilizator] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

   e o victima a societatii!!!! saracu de el!!!! nu va mai luati asa de saracul om!!! a furat si el ce a putut!!!
 • +19 (19 voturi)    
  sa nu uiti Darie (Marţi, 26 iunie 2012, 13:47)

  aya [utilizator]

  (inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro)

  sa ne reamintim ca Bradisteanu a fost achitat in prima faza de catre judecatoarea Elena Burlan cu motivatia "n-avea cum sa fie spaga de 4 mil. la un contract de 9 mil".

  una din 2: ori fata este de un bun simt rarisim in justitia romana - limitandu-se la o mita onorabila de doar 10-15-20% din valoarea prejudiciilor pe care le judeca pt. sentinte favorabile infractorilor, ori este o proasta de bubuie din moment ce n-a gandit ca aparatura din spetza costa in fapt doar 1 milion de euro, a.i. potul de 8 sa-l faca jumi-juma cu nenea doctoru monstru sacru salvator de vieti Bradisteanu.
 • +15 (15 voturi)    
  domnule doctor Bradisteanu... (Marţi, 26 iunie 2012, 13:51)

  egroeg5 [utilizator]

  cata diferenta intre doctorul care lucra la Tg Mures cu profesorul Deac si cel pe care-l descoperim in ultima perioada!!! Ce v-a schimbat asa de mult in rau?La valoarea profesionala care o aveati nu trebuia sa va lasati tarat in mocirla PSD-ista.Langa ei v-ati distrus pana si valoarea morala.
  • +4 (6 voturi)    
   nimic nou (Marţi, 26 iunie 2012, 18:13)

   IoanaDC [utilizator] i-a raspuns lui egroeg5

   Din cate am auzit de la persoane din anturajul sau, nici la Tirgu Mures nu era un sfant domnul Bradisteanu. Bun profesionist, dar cu un ego supradimensionat, si un zero barat ca OM.
   • +3 (3 voturi)    
    dvs vorbiti "din auzite"... (Marţi, 26 iunie 2012, 19:13)

    egroeg5 [utilizator] i-a raspuns lui IoanaDC

    noi am fos nevoiti sa apelam de mai multe ori
    la colectivul din Tg.Mures, acum vreo 25 de ani, pentru unul din copii si-l stim cum s-a comportat atunci. De unde si intrebarea mea ce l-a facut in anii acestia sa se schimbe asa de mult...dar cate nu se pot schimba in 25 de ani.
    • +1 (1 vot)    
     chiar asa (Marţi, 26 iunie 2012, 20:31)

     IoanaDC [utilizator] i-a raspuns lui egroeg5

     Da, "din auzite" de la persoane care operau zi de zi alaturi de doctorul Bradisteanu, ca si de domnul Deac dealtfel!

     Pacat pentru comunitatea medicala si pentru bolnavi in cazul in care domnul Bradisteanu se va dovedi vinovat si va trebui sa platesca pentru faptele sale. Un doctor bun dar lipsit de caracter, probabil ajuns sa se creada un semi-zeu.
 • +8 (10 voturi)    
  pacat ..e un doctor extraordinar (Marţi, 26 iunie 2012, 14:14)

  copilash [utilizator]

  io personal amu un respect deosebit pentru doctori...chiar as fi de acord cu o sentinta mai banda pentru ca este si un erou pt romnia....din pacate un erou murdar...sper sa isi recunoasca vina si sa se schimbe pt ca este o valoare pt romania...
 • +12 (12 voturi)    
  o intrebare pertinenta (Marţi, 26 iunie 2012, 14:24)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Mi s-a parut pertinenta intrebarea unui cititor in EVZ: de ce nastase a fost dus tocmai la Floreasca, in conditiile in care era un spital de urgenta mai aproape, cel de pe strada D Lupu? (nu cunosc Bucurestiul, deci nu stiu care-cum e mai aproape)
 • +16 (16 voturi)    
  rusine dlor doctori (Marţi, 26 iunie 2012, 14:28)

  miha75 [utilizator]

  Fara onoare, fara demnitate, fara principii.
  In mod cert capabili in meserie, dar caractere minore si josnice. Din pacate, v-ati compromis, v-ati prostituat fara sa va sileasca nimeni. Ca medic, imi este rusine de asemenea profesori si asa-zise modele ale medicinii romanesti. Ati compromis totul, desi situatia, banii, capacitatea v-ar fi dat ocazia sa fiti aproape "eroi".
  Cit priveste dr Lascar, se indreapta rapid spre aceiasi mizerie si ticalosie. Aflam treptat, si cerem Hotnews sa infirme sua sa confirme, ca ar fi consilier onorific al dlui Ponta, ca de fapt s-a bagat in fata ca sa obtina bani pt fundatia de arsi (laudabil de altfel, dar oare scopul scuza orice mijloace), ca intra in cercul lui Bradisteanu etc. Cit mai are timp er putea sa spuna adevarul si sa nu isi minjeasca numele si cariera cu aceasta ticalosie.
  • +14 (14 voturi)    
   Corect! (Marţi, 26 iunie 2012, 15:01)

   dorubarbu [utilizator] i-a raspuns lui miha75

   Repet un adevar DEVENIT AXIOMA in Romania anului 2012! Anume....spusa lui Titu MAIORESCU de acum vreo 100 de ani:

   "...Nu de inteligente duce lipsa natia asta, CI DE CARACTERE!"

   NO COMMENT!
 • +11 (11 voturi)    
  mare lucru (Marţi, 26 iunie 2012, 14:59)

  ia cucu [utilizator]

  Mare lucru sa-i prinda pe toti. Cred ca ar baga frica in toti coruptii astia si cei care accepta sa plece capul cand li se cere sa semneze acte ilegal.
 • +2 (2 voturi)    
  Luativa 7 min....... (Marţi, 26 iunie 2012, 15:51)

  nic1 [utilizator]

  din viata si urmariti acest video clip.

  http://www.youtube.com/watch?v=_UlQysfpqds&feature=fvwrel

  Cu respect
 • +4 (6 voturi)    
  sanctiunea corecta (Marţi, 26 iunie 2012, 18:30)

  Cheie primara [utilizator]

  Avand in vedere capacitatea intelectuala si profesionala a domnului doctor nu trebuie urmarit penal. Sanctiunea corecta ar fi interzicerea dreptului de a pune diagnostice care ar putea avea impact legal, interzicerea participarii in comisii de licitatie, etc cat si confiscarea averii dobandita ilegal.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by