Premierul roman Victor Ponta, acuzat de plagiat in cazul tezei sale de doctorat, a declarat vineri ca nu intentioneaza sa demisioneze, excluzand varianta de a "ceda" intr-o batalie pe care o considera "politica", scrie agentia AFP. "Ma voi lupta pentru a demonstra ca nu sunt vinovat de plagiat", a declarat Victor Ponta intr-o intalnire cu presa straina.

"Nu ma gandesc nicio secunda sa cedez in ceea ce eu consider ca este o batalie politica personala cu presedintele Traian Basescu", a afirmat Ponta, adaugand ca este constient de impactul negativ al acestui scandal in afara tarii.

AFP aminteste ca revista britanica Nature a scris, luni, ca premierul Victor Ponta este acuzat ca ar fi plagiat lucrarea sa de doctorat publicata in 2003. "Nature a vazut documente compilate de o sursa anonima ("whistle-blower" in original - n.red.) care arata ca mai mult de jumatate din teza de 432 de pagini in limba romana a lui Ponta consta in texte duplicate", se arata in articolul din Nature. "Ponta si-a obtinut doctoratul la Universitatea Bucuresti in timp ce era Secretar de Stat in cabinetul Adrian Nastase, care a fost si supervizorul lucrarii sale de doctorat", a scris Nature.