Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat joi la un an de inchisoare cu executare in procesul de santaj cu Sebastian Ghita, au decis magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Decizia este definitiva, precizeaza Realitatea TV. Pe 3 februarie 2012, instanta de fond dispusese condamnarea la 6 luni de inchisoare cu executare pentru Sorin Ovidiu Vintu. In recurs, procurorii au cerut majorarea pedepsei la 5 ani de inchisoare, iar instanta a decis sa-l condamne pe SOV la un an de inchisoare cu executare.

UPDATE 2: Sorin Ovidiu Vintu a fost condus de politisti de la domiciliul sau la Directia Cercetari Penale din cadrul Politiei Capitalei. Vintu nu s-a opus arestarii. El va fi amprentat, se va intocmi un proces-verbal, dupa care va fi dus la penitenciar.

UPDATE 1: Sorin Ovidiu Vintu a declarat, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca nu va ataca decizia Curtii de Apel.

Intrebat daca se va supune mandatului de arestare, care trebuie pus in executare de indata, Vintu a raspuns: "Este evident ca n-am incotro. E singura modalitate in acest sistem ticalosit condus de Traian Basescu".

Vintu are la dispozitie 24 de ore pentru a se prezenta la arest.

Ion Ilie Cezar, omul de incredere al lui SO Vintu, a fost condamnat la 5 luni de inchisoare.

La ultimul termen de judecata la Inalta Curte, in 7 iunie, procurorii au cerut majorarea pedepsei pentru Sorin Ovidiu Vintu in procesul de santaj cu Sebastian Ghita la 5 ani de inchisoare cu executare, in timp ce apararea a cerut achitarea lui SOV.

Sorin Ovidiu Vintu a petrecut deja 46 de zile in arest, aceasta perioada urmind sa fie scazuta din anul pe care trebuie sa-l ispaseasca in inchisoare.

  • Dosarul santajarii lui Sebastian Ghita

In 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest, pentru santaj, de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le dea suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor, de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.

Citeste rechizitoriul dosarului