Dumitru Diaconu, autorul uneia dintre cartile pe care le-ar fi plagiat Victor Ponta in lucrarea sa de doctorat, a declarat pentru TVRinfo.ro ca a aflat din presa despre acuzatiile care i se aduc premierului si nu are de gand sa sesizeze Consiliul National de Etica.

"Eu nu stiu daca am fost plagiat. Si, credeti-ma, nici nu ma intereseaza. Nu sunt obisnuit cu asa ceva, cu sesizari. In general, ca magistrat, eu sunt un om discret. Eu sunt luat prin surprindere. Realmente, eu tratez acest subiect cu reticenta. Nu ma intereseaza. Meseria mea este in primul rand aceea de magistrat," a declarat Diaconu.

"Da, sunt autorul acestei lucrari. Stiu ca sunt autorul acestei lucrari, dar nu stiu daca cineva s-a inspirat sau nu dupa lucrarea mea. Pe de alta parte, eu, ca magistrat, nu am voie sa ma pronunt decat in ceea ce inseamna chestiuni juridice, stiintifice, mai putin aspecte sau lucrari cu nuante, cu caracter politic", a spus Diaconu.

Intrebat daca va avea curiozitatea sa se uite peste lucrarea premierului, profesorul a raspuns: "Nu, nu, nu, nu. Sunt aspecte care tin de alt ordin. Sunt implicatii de natura politica. Eu, ca judecator, am datoria morala sa ma abtin. Nu ma uit. Nu intru in alte discutii."

Profesorul a precizat ca nu il cunoaste personal pe Victor Ponta, ci doar ca persoana publica.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat, marti, ca in cazul plagiatului de care este acuzat premierul Victor Ponta, Consiliul National de Etica nu se poate autosesiza, intrucat Ministerul Educatiei nu are aceasta competenta.