Administratia Spitalelor va monta, incepand de marti, primele corturi medicale dotate cu aer conditionat, medicamente si aparatura de specialitate, avand in vedere temperaturile ridicate din urmatoarea perioada. Aceste corturi vor fi amplasate in centru si in zonele aglomerate, unde vor fi si mai multe perdele de apa, scrie Agerpres.

In caz de necesitate, cetatenii au la dispozitie si doua puncte de prim-ajutor - dotate cu personal medical specializat, aparatura medicala si medicamente, apa si aer conditionat -, in Pasajul Universitatii si in Complexul Grozavesti.

Programul strandurilor municipalitatii (strandul Dambovita si strandul Giulesti) si cel al bailor publice (Grivita si Giulesti) va fi prelungit pana la ora 22,00, iar copiii (pana in 14 ani) au acces gratuit la baile publice.

Directia de Asistenta Sociala (DGASMB) are amenajate mai multe puncte de prim-ajutor unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat, in intervalul orar 8,00 - 17,00: Policlinica Sociala din str.Dristor nr. 81-88 (unde se fac inclusiv masuratori ale tensiunii arteriale); sediul DGASMB din str. Foisorului nr. 56-58, sector 3; Centrul multifunctional 'Invingem autismul', sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, sector 1; sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4 si cantinele sociale Grivita, Dacia, Agricultori, Ferentari si Sf.Constantin. Puncte de prim-ajutor sunt amenajate si la centrele de ingrijire si educatie timpurie pentru copii din bd.Ghencea nr. 34, sector 6, str. Nerva Traian nr. 8, sector 3, str. Lucretiu Patrascanu nr. 17, sector 3, b-dul Theodor Pallady nr. 37, sector 3, str. Ceairului nr. 13, sector 3.

Pentru oamenii cu venituri mici si pentru cei care nu au apa curenta, DGASMB asigura in incinta Complexului de servicii sociale pentru adulti Sf. Ioan din bd. Theodor Pallady nr. 64, sector 3, si la sediul DGASMB din str. Salcetului nr. 5, sector 4, cate o baie complet amenajata pentru igiena personala, deschisa intre orele 8,00 - 17,00.

De asemenea, DGASMB intreprinde in acest an primele activitati de monitorizare a persoanelor de peste 75 ani, aflate in evidenta institutiei, prin vizite si apeluri zilnice, fiind cunoscut ca aceasta categorie de varsta este extrem de vulnerabila la temperaturi ridicate.

Bucurestenii pot comunica la numarul de telefon cu apel gratuit 0800.821.218 cazurile de persoane de peste 75 ani care locuiesc singure si nu au apartinatori, in vederea luarii lor in evidenta.