Care sunt sansele reconstructiei dreptei romanesti? Mihai Razvan Ungureanu a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 18 iunie 2012, 13:26 Actualitate | Esenţial


Mihai Razvan Ungureanu
Foto: Hotnews
Sunt zile decisive pentru viitorul dreptei in Romania. Rezultatele alegerilor locale obliga PDL sa-si reconfigureze prioritatile, in timp ce liberalii sunt prinsi intr-o alianta cu stanga social-democrata. Mihai Razvan Ungureanu este una dintre figurile dreptei romanesti care genereaza sperante mari si asteptari pe masura. 

Care sunt sansele reconstructiei dreptei romanesti? Liderul carismatic sau solidaritatea unui grup politic credibil si coerent? Evolutia in cadrul unui partid cu experienta guvernarii sau fondarea unui partid nou? Mihai Razvan Ungureanu a discutat online cu cititorii HotNews

 • Intalnirea s-a incheiat. Din pacate, timpul limitat nu a permis oferirea unui raspuns la toate intrebarile cititorilor. O parte dintre intrebarile cititorilor HotNews.ro au fost preluate in cadrul unui interviu video care va fi publicat in curand.

Nota Redactiei:

 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
 • Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate, pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.
 • Cele mai interesante intrebari vor fi dezvoltate intr-un interviu realizat de Vlad Mixich. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15361 vizualizari

 • Curiozitate (Luni, 18 iunie 2012, 13:35)

  mithrill [anonim]

  In momentul de fata dreapta inseamna (declarativ) PDL si PNL, ambele sustinand ca sunt de dreapta, dar cand au guvernat au aplicat destul de putin principiile dreptei. Credeti ca Romania isi doreste o dreapta autentica? Aveti semnale din teritoriu ca populatia ar vota cu o dreapta care sa si guverneze ca dreapta? Adica cu amestec minim al statului in economie, cu reducere de taxe pe angajatori, cu reducerea drastica a aparatului bugetar si a ajutoarelor de stat? Fara deficit?
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:17)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mithrill

   Mai bine de 20 de ani partidele politice s-au construit in jurul modului in care oameni de diferite categorii si-au construit interesele. Ceea ce face ca partidele sa arate ca asociatii de interese personale si mai putin ca organizatii politice construite pe temei ideologic. E motivul pentru care cred ca e nevoie de clarificari ideologice. Spun aceasta si pentru cei care, defetist, incearca sa sugereze ca e inutila clarificarea ideologica si ca partidele trebuie sa ramana asa cum sunt. Nereformate, blocate in expresie si insensibile la valoare, competenta, calitate morala, profesionalism. Ce inseamna dreapta? Sunt trei mari curente ale dreptei. Curentul liberal care pleaca de la libertate individuala si pune in centrul atentiei individul-cetatean si libertatile si drepturile sale in societate si in stat. Sustine in mod absolut dreptul la proprietate, dreptul la exprimare libera, dreptul de a-si construi propriul destin ceea ce inseamna natural o putere mai limitata a statului, un stat neutru, redus ca talie si costuri. Un partener responsabil si serios in relatia cu cetatenii. Iar pentru bugetari un contractor serios. Statul de drept, constitutionalitate, toleranta, buna intelegere civica sunt de asemenea principii de dreapta. Accentul liberalismului (fie clasic, fie modern) cade pe nevoie de a avea o piata libera in care statul sa fie cat mai putin prezent (dereglementare), interventia statului sa se faca numai in politicile publice care angajeaza toti cetatenii, reducerea numarului de taxe si a volumului lor. Accent pe initiativa privata, individuala, accent pe antreprenoriat, valorizarea clasei de mijloc. Responsabilitate civica, coparticipare cetateaneasca la buna desfasurare a activitatilor in stat, patriotismul real nu retoric. Toate acestea sunt valori de dreapta.
  • R - continuare (Marţi, 19 iunie 2012, 13:22)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mithrill

   Lor le adaug, tinand cont de caracteristicile societatii noastre, valori accentuat conservatoare care aseaza motivatia politicilor publice pe elemente cum ar fi: comunitatea umana indiferent de marimea ei, autonomia administrativa a comunitatii, recunoasterea valorilor etice traditionale care inseamna familie, natiune, credinta. Conservatorismul in sensul acesta avantajeaza transformarea graduala a societatii, stabilitatea, transferul intre generatii a ceea ce e structura de rezistenta a comunitatii, continuitatea. Conservatorismul pune accent pe nevoia de lege, pe regula si pe respectarea ei, ca reglementare in folosul comunitatii si a cetatenilor, nu ca o presiune sau ca atac la adresa libertatilor. Pune accent pe ordinea sociala si din punctul acesta de vedere este diametral opus revolutiilor. De asemenea conservatorismul este dedicat dereglementarii economiei de piata dar accentueaza responsabilitatea individuala in raport cu propria comunitate si in raport cu statul, cu munca si implicit aseaza in centrul preocuparilor sale recompensa individuala potrivit MERITULUI. Crestin-democratia adauga la aceasta suma de valori (care nu sunt contradictorii, ci complementare) solidaritatea sociala. Crestin-democratii raman insa conservatori la nivelul intelegerii societatii.
 • delimitare (Luni, 18 iunie 2012, 13:37)

  mihai [anonim]

  Avem sanse sa vedem o delimitare a Dvs. explicita de Traian Basescu si de personajele compromise din PDL, sau considerati ca o asemenea delimitare nu este necesara?
  Multumesc si succes,
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:26)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mihai

   Delimitarea se face fata de actualul mod de a face politica. O politica a tranzactiei subterane, a minimului efort creativ... de fapt delimitarea trebuie explicata in alti termeni. Cred ca este momentul unei schimbari generale in intelegerea modului in care se face politica. Iar aceasta delimitare presupune o implicare civica mult mai mare si mai articulata din partea majoritatii tacute. Care este relatia mea cu Traian Basescu? A fost un partener onest si corect in raporturile cu mine indiferent de pozitia pe care am ocupat-o. Ii pastrez respect pentru experienta politica si administrativa pe care o are. Dar din perspectiva a ceea ce intentionez sa fac si el este un cetatean caruia ma adresez. Tot asa cum ma adresez oricarui cetatean al tarii. Dincolo de definitia institutionala este cetateanul Traian Basescu.
 • :) (Luni, 18 iunie 2012, 13:43)

  arsene cristescu [anonim]

  Din cine va fi compus acest nou pol de dreapta?
  Intreb asta, deoarece o parte importanta din membrii PDL(partid fara aliante de stanga) au pierdut increderea electoratului datorita modului
  in care si-au promovat propriile interese si acoliti atunci cand s-au aflat la putere. Iar pe de alta parte, PNL-ul si-a dezamagit sustinatorii prin aliantele incheiate cu PC-ul si PSD-ul.
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:29)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui arsene cristescu

   Ce intentionez sa fac alaturi de echipa mea este o unificare pe seama unei platforme politice in cadrul unui pol de centru-dreapta a tuturor fortelor partinice sau nepartinice, partide, asociatii civice, miscari civice, cetateni care se regasesc in principiile enuntate, ale caror asteptari nu sunt implinite de actuala putere si care respinge populismul si totodata incompetenta.
 • timpul trece deja (Luni, 18 iunie 2012, 13:44)

  gabriel [anonim]

  Va salut.
  Am o singura intrebare, iar raspunsul la ea imi va da speranta si ganduri, sau nu:
  Ce sanse sunt ca pana la alegerile din toamna/iarna dreapta sa devina o solutie reala: exista un plan clar, o structura, fonduri pentru comunicare, oameni noi sau macar credibili? Nu mai avem nevoie de blaturi precum la locale, de aceleasi imagini obosite ca pana acum.
  La acest moment in afara de o mica parte din presa si ceva societate civila, "opozitia" a facut blat cu puterea si lucreaza impreuna.
  Mult succes!
  Gabriel
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:35)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui gabriel

   Am infiintat aceasta initiativa civica cu planul clar de a strange alaturi de echipa mea si de mine pe toti cei care se simt dezamagiti de actuala viata politica din Romania, de figurile politice romanesti si care au inca resursa de a se implica si civic si politic in viitorul apropiat. Sunt oamenii care nu se regasesc in comportamentul politic actual si care doresc o schimbare profunda a modului de a face politica si de a guverna. Initiativa prinde radacini astazi, porneste de jos in sus. Nu este o matrice care se aplica de sus in jos, se ancoreaza in societate si creste pe seama aderentilor ei. Daca se va pune la un moment dat problema si aderentii o vor dori se va putea transforma in partid politic. Deocamdata forma asociativa este cea mai larga si flexibila modalitate de a-i cuprinde pe cei despre care vorbesc aici. Catre initiativa vin chiar si membri de partid: PDL, PNL, care considera ca este nevoie de o reconstructie a vietii politice in Romania, nu de o reciclare a vietii si figurilor politice. Ingredientul principal al Initiativei Civice este increderea , care este un deficit major in societatea noastra. Nu este o formula artificiala si pe masura ce ea va creste va capata greutatea necesara pentru a articula alaturi de partide, cum este PDL sau alte partide care se recunosc in dreapta, unele pe cale de a se naste (Noua Republica) o platforma capabila sa intre unitar, coeziv in alegerile din toamna. Sa propuna candidati proprii, unificand in acest fel dreapta.
 • 2 intebari (Luni, 18 iunie 2012, 13:44)

  nocomment [utilizator]

  1. Se va mai creea ceva alianta de dreapta si sub ce forma?
  2. Credeti ca mai sunt sanse ca pana la alegeriile din toamna sa existe o trezire a poporului roman si un vot favorabil pentru promovararea dreptei si nu a intinsului de mana?
 • Intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 13:44)

  CalinM [utilizator]

  Cred ca ne dam seama cu totii spre ce ne indreptam cu noua putere. Episoadele cu ministrii, TVR, cu scrisorile care blocheaza procese, ICR sunt doar inceputul. Doriti sa luptati pentru ca Romania sa nu fie aruncata cu 20 de ani in urma, chiar daca implica eforturi si riscuri?

  Personal, pentru mine sunteti cam ultima speranta sa accept sa mai raman in Romania si mi-as dori ca raspunsul sa fie un DA hotarat.
 • despre dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 13:50)

  Seba Von [anonim]

  (nu ca as fi fan)V.Blaga parca zicea ca "Mesia" PDLului a disparut (liderul carismatic) si sunt de acord cu asta.
  Ramane solidaritatea unui grup politic credibil si coerent...
  1.cat de mult sunteti dispus sa investiti din dvoastra(e vorba de sacrificiu!) in aceasta directie ,in a coagula o astfel de echipa CU FIGURI CREDIBILE(chiar daca unii vor trebui sa faca pasul inapoi ptr asta,sa se ascunda,etc) si care sa dea senzatia(sa o dea unei Romanii sarace,neatenta la detalii ideologice,stoarsa,slaba,etc) de competenta,de profesionalism,de "pot sa fac"?
  2. cum veti scoate la suprafata Romania "care mai vrea ceva"(nu de pomana!),adica CEA DE "dreapta",cea onesta si obiectiva(fara proptele,neimplicata ...inca)?
  Pana la urma,si intr-o Grecie in saracie a castigat dreapta,deci cumva au fost convinsi si aia!

  Succes in continuare!
 • "Dreapta" are un obiect: "Dreptul", justiţia... (Luni, 18 iunie 2012, 13:51)

  Mihai D. Popescu [anonim]

  Acţiunea critică, implicată de politica de Dreapta, ar trebui să rezide, în principal, în impunerea unui sistem judiciar solid şi eficient. Eficacitatea poliţiei, parchetelor şi curţilor în domeniul "domniei legii", în general şi în combaterea corupţiei, în special, ar trebui să devină piatra unghiulară a "Dreptei"... This should be the main issue... V-aş ruga să fiţi amabil şi să comentaţi o atare aserţiune...
 • Ambiguitate, inconsecventa, confuzie (Luni, 18 iunie 2012, 13:51)

  Bogdan [anonim]

  1. Ce inseamna dreapta in viziunea dumnevoastra, pentru ca termenul e un indicativ generic vag, pe de o parte, supralicitat, confuz si incorent in Romania, pe de alta parte, polisemic si extrem de variabil in Europa si in lume, in ciuda existentei unui PPE sau altor organizatii politice europene si internatioanle de genul asta?

  2. Exista in Romania o gandire "de dreapta", caci eu nu vad asa ceva, decat grupuri si grupulete extrem de pestrite, dintre care unele nici nu sunt nicaieri in alta parte la dreapta, im timp ce altele care sunt de regula la dreapta in alte parti aici sunt mai spre stanga : de la intelectuali preocupati de soarta educatiei si culturi si pana la federalisti etatisti europeni care recita lucruri auzite pe la o sedinta dar pe care nu le inteleg, care au cam esuat daca privesti onest si care nu se aplica sau nu potrivesc situatiei Romaniei (o tara saraca care nici macar nu poate absorbi fondurile deja primite...); de la multiculturalisti care gasesc ca e un "drept" al minoritatii maghiare sa faca busturi si statui cu criminali notorii, antiromani si antisemiti, condamnati in contumancie si pana la persoane atasate de o anumita idee privind traditiile culturale si religioase locale pe care cei dintai ii eticheteaza, adesea fara mari eforturi de gandire, ca "nationalisti", adica "sovini" sau "cripto-fascisti"; de la cateva persoane care indraznesc sa sustina deschis un stat cat mai redus si o piata libera cat mai concurentiala la persoane care denunta pe fata liberalismul ca domnia banului, egoismului si imoralitatii; de la pro-monarhisti si pana la anti-monarhisti de cel mai prost gust si "neorepublicani"; de la genericii "anti-comunisti" la persoane care considera ca, totusi, comunismul, Ceausescu, au construit ceva in tara asta, a fost un patriot, nu a fost asa de rau, mai ales ca spre deosebire de azi fiecare om avea o casa si un loc de munca etc...
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:46)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   Sa dau cateva exemple de ce inseamna efectul dreptei. Meritocratia. Altfel spus fiecaruia ce i se cuvine, potrivit aptitudinilor si competentelor sale. Meritocratia inseamna pentru dreapta criteriul de promovare in orice matrice institutionala, ceea ce inseamna ca lucrul bine facut este apreciat si garanteaza pasul in cariera. Lucrul bine facut in general poate sa insemne si urmatorul lucru: femeia de serviciu dintr-un minister care isi face treaba bine are mai mult merit decat ministrul care-si face treaba prost. Un alt exemplu: statul trebuie sa fie dator cetateanului, nu invers. Statul trebuie sa fie AL cetatenilor. Eu cred ca in ultimii 22 de ani cetatenii romani s-au achitat cu varf si indesat de indatoririle fata de statul roman si cred ca e timpul ca statul sa rasplateasca aceasta implicare. Dreapta inseamna implicit o noua clasa politica. Clasa politica intemeiata pe cetateni si construita de cetateni. Nu o casta cum este astazi care isi apara privilegiile cu dintii sens in care este pregatita sa faca orice pentru a si le pastra. Sa vanda, sa cumpere, sa tradeze...Daca politicianul si partidele uita de cetateni atunci e datoria cetatenilor sa vina peste ei si sa le ceara onestitate, implicare reala in interes general nu personal, sa le ceara competenta, sa le ceara moralitate in politica. Aceasta clasa politica nu se poate reforma prin reciclarea figurilor vechi. Pledoaria noastra este pentru aparitia noilor figuri politice care vin cu experienta propriei profesii si nu-si ascund prin politica mediocritatea.Ceea ce inseamna implicarea in viata publica si politica a celor care si-au cladit viata si profesia pe munca cinstita si care sunt capabili sa reprezinte cetatenii. Cred ca este nevoie de o continua dinamica a angajarii individuale in politica. Mi se pare normal de exemplu ca numarul mandatelor pentru un ales local sa fie reduse la doua si acelasi lucru chiar si pentru un parlamentar sau chiar pentru alesi in general.
 • intrebare (Luni, 18 iunie 2012, 13:51)

  Mazeta [utilizator]

  Va pare rau acum ca ati renuntat la sefia SIE pentru a deveni prim-ministru?
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:48)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mazeta

   Nu. Nu pun problema asa. A fost o experienta deosebita pentru mine acea perioada de director al SIE si tot o experienta deosebita care a inceput printr-un act de vointa personala perioada petrecuta la palatul Victoria. Nu imi pare rau de nicio experienta din viata mea. Colectez amintiri frumoase si intalniri cu oameni frumosi.
 • Stanga vs Dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 13:53)

  anonim [anonim]

  In acest moment procentual, PSD are undeva la 35% din electorat. Cum este posibil ca intr-o tara unde electoratul este peste 50% de dreapta totusi sa conduca stanga ?
  Ce se poate face ca PNL sa iasa din aceasta alianta si sa se alature Dreptei astfel incat sa putem avea o conducere conforma cu electoratul ?
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 13:53)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui anonim

   1. Explicatia e foarte simpla. Presupunand ca majoritatea celor care nu se exprima prin vot (probabil 40-45% din electorat) se regaseste in principiile de centru-dreapta. Demobilizarea politica a acestui electorat, absenta de la vot. Pledoaria mea este pentru implicare generalizata in vot si exprimare onesta ca datorie civica a optiunii politice. Altfel, da tara este guvernata pe seama unei participari minoritare la vot. Nu este in interesul cetatenilor. Si acest lucru ma indreptateste sa fac apel la recunoasterea nevoii de implicare individuala in politica fie si prin intermediul Initiativei Civice dar obligatoriu prin participarea la vot.
   2. Conteaza ce doreste PNL. Din perspectiva mea alianta PNL-PSD este contrara normalitatii ideologice, impotriva naturii, este o alianta de conjunctura, un calcul politic care nu tine cont nici de diferenta ideologica, nici de diferenta de dimensiune dintre cele doua partide. Dar este o decizie a PNL: aceea de a fi contaminat de socialismul populist al PSD.
 • Dreapta in Europa (Luni, 18 iunie 2012, 14:00)

  Smithy [anonim]

  1. Ce intelegeti prin membru de partid de dreapta (cateva exemple, va rog) in contextul in care toti membrii de partide din Romania, cu functii de conducere administrative, sunt fosti activisti PCR.
  2. Cum poate ajunge un partid de dreapta veritabil la conducerea unui stat, cand insasi notiunea de stat (de la ajutoarele sociale, pensii, educatie si sanatate gratuita, etc la notiuni precum "satul in slujba cetateanului") este foarte puternic ancorata in principii de stanga. Ar putea un concept precum "statul minimal" sa reziste votului populatiei din orice tara europeana?
  • r (Marţi, 19 iunie 2012, 14:07)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Smithy

   1. Nu facem un proces de intentie celor care sunt membri de partid. Pentru mine membrul unui partid din dreapta inseamna membru al PDL, membru al PNTCD, membru al oricarei formatiuni politice care impartaseste valorile dreptei. Ca a fost sau nu membru PCR are prea putina importanta la 22 de ani dupa 1989. Eu de exemplu n-am fost membru de partid.
   2. Cred ca da in conditiile in care statul inseamna vointa cetatenilor si deci premierea meritului profesional. Statul minimal inseamna necenzurarea initiativei individuale si totodata nu inseamna politica populista care duce inevitabil la risipa banului public. Ajutorul social este orisicum necesar in conditii bine stabilite. In clipa in care se transforma in mita electorala isi pierde valoarea pe care statul i-o da.
 • dreapta, stanga, dreapta... (Luni, 18 iunie 2012, 14:00)

  cosminrs [utilizator]

  Care sunt princi[iile dumneavoastra de dreapta. Merg principiile de dreapta cu faptul ca va dati ca sunteti membru al unui partid in timp ce sunteti numai langa un om care si'a dorit disparitia acelui partid si ati fost in campania electorala langa candidatii altui partid?
  O sa puteti fi convins sa intrati in PDL pentru a candida ca presedinte al acetui partid?
 • Ce asteptati? (Luni, 18 iunie 2012, 14:01)

  Kits [utilizator]

  Cat mai dureaza asteptarea,pana la definirea platformei ?
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 14:07)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Kits

   Suntem in procesul definirii legale a Initiativei si ne pregatim accelerat pentru lansare. Am ocazia sa le multumesc celor care mi-au scris si imi scriu in continuare manifestandu-si interesul pentru adeziunea la initiativa. Imi pare rau ca nici echipa mea, nici eunu izbutim sa raspundem in timp util tuturor dar ii asigur ca toate mail-urile sunt citite, propunerile analizate, sugestiile luate in considerare iar in clipa in care procesul inregistrare legala se va fi terminat le vom spune tuturor care sunt directiile ulterioare de actiune. Ne dorim ca in tara sa apara comitete de initiativa civica generate de chiar cei care sunt mobilizati de participarea la activitatile noastre aratand in acest fel ca putem construi un alt mod de a face politica. Eu unul am de gand pe seama invitatiilor primite sa bat toata tara si sa ma intalnesc cu simpatizantii si aderentii la Initiativa Civica, mobilizandu-i pentru participarea la vot in noiembrie.
 • Intrebare (Luni, 18 iunie 2012, 14:02)

  Awakened [utilizator]

  Ce planuri aveti pentru a atrage electoratul, tinand cont ca USL va fi foarte greu de invins datorita populismului ieftin si manipularii neincetate a maselor prin intermediul anumitor televiziuni?
 • Un nou lider? (Luni, 18 iunie 2012, 14:03)

  O noua dreapta [anonim]

  PDL-ul in principiu singurul de dreapta, au in acest moment lideri mai mult sau mai putin acceptate de populatie. Lipseste varful.
  Luptele interioare, greselile facute, austeritatea prea dura, au destabilizat din pacate acest partid politic. In principiu USL-ul nu mai are opozitie, iar ceeace a ramas sunt doar ramasitelel unui puternic partid politic. Un varf care aduce o briza noua, un nou target politic si economic acceptat si de populatie, o personalitate care este in stare sa echilibreze diferite aripi din interiorul partidului, iata doar cateva dintre caracteristicile necesare. Personal cred ca esti SINGURUL care poate realiza toate acestea. MRU, ai curajul sa preiei comanda?
 • Increderea in oameni - a fi sau a nu fi... (Luni, 18 iunie 2012, 14:03)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  D-le Ungureanu,

  De mai multa vreme am impresia ca intre populatie si clasa politica s-a produs o ruptura uriasa, care se atenueaza in perioadele electorale si se mareste in anii fara alegeri.

  Ma simt din ce in ce mai putin reprezentat de discursurile si platformele partidelor, care imi dau senzatia ca ne indreptam inapoi catre comunism, cand Partidul spunea si hotara ce voia, iar noi traiam si executam cum puteam, fara nicio legatura intre obiectivele clasei conducatoare si cele ale populatiei...

  Cu alte cuvinte, in ultima vreme, dupa cativa ani in care s-a tranzactionat in cantitati uriase si la valori aberant de mari sau mici, astazi INCREDEREA MOARE !

  1. Credeti ca exista suficienti oameni care sa aiba incredere in dvs. si adere la un program politic de dreapta, astfel incat o formatiune nou infiintata sa devina importanta pentru Romania ?

  2. Care este omul politic in care aveti cea mai mare incredere acum si cu care ati colabora incepand chiar de maine ?

  Multumesc.
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 14:11)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   1.Increderea se construieste si se probeaza. Sper ca noi sa nu dezamagim, altfel spus sa justificam increderea. Increderea este in egala masura catre principii si catre persoane. Daca u incredere in Monica Macovei, care este membru fondator al Initiativei Civice, ca si Cristian Preda, probabil ca si gradul de credibilitate creste.Orice vot, orice actiune politica, Initiativa Civica insasi se construiesc pe o investitie de incredere.
   2. Nu fac nominalizari.Preferinta mea se indreapta clar catre figurile politice actuale care isi asuma principiile Initiativei si deci ale dreptei. Dar am si mai mare incredere in cei ce vin alaturi de noi.
 • eventuala alianta de guvernare (Luni, 18 iunie 2012, 14:08)

  Costel [anonim]

  1. Avand in vedere ca, in caz de succes, va fi mai mult ca sigur nevoie iar de UDMR si/sau alte grupuri parlamentare pentru a forma majoritatea, cum credeti ca veti putea sa impuneti legi si masuri dorite, pozitive, dar carora UDMR-ul de exemplu s-a opus si pana acum? Mai mult, cum veti evita santajul (hai sa ii zicem "negocierea") UDMR pe chestiuni pe care de 20 de ani tot reusesc sa le smulga de la toate guvernele din care au facut parte.

  2. Sunteti de acord cu Monica Macovei la justitie? Probabil stiti deja ca e una din dorintele arzatoare ale elctoratului care ar veni la vot doar daca va reuseste constructia de care vorbiti in ultimul timp (si suntem foarte multi care nu mai venim la vot iar acum ne oferiti sansa sa venim). (editat de Hotnews: va rugam nu adresati mai mult de 2 intrebari)
 • Interpelare (Luni, 18 iunie 2012, 14:08)

  Dalidis Jean [anonim]

  Stimate domn,

  Nu va ascund ca ma numar printre cei care va critica. Si fac acest acest lucru pentru ca sunteti printre cei care amesteca voit valorile, dezorientindu-i pe oameni. De aceea va rog sa clarificati si sa ma corectati daca gresesc: Stinga este atee, individualista si materialista. Dreapta are alte repere si alte valori: Dumnezeu, traditia, neamul, familia. Daca dvs. va revendicati ca fiind un om politic de dreapta, ce argumente faptice (si nu declarative)aduceti in sprijinul acestei pozitionari?
 • mai avem o speranta (Luni, 18 iunie 2012, 14:13)

  Nichi [utilizator]

  1.Cum veti convinge marea masa de votanti - pensionari si asistati social care s-au invatat sa primeasca fara munceasca?
  2. Cum veti elimina mita electorala, pentru ca la alegerile locale s-a facut acest lucru mai mult ca oricand? (editat de Hotnews: va rugam nu adresati mai mult de 2 intrebari)
 • speranta (Luni, 18 iunie 2012, 14:17)

  nstefy [utilizator]

  O formatiune de dreapta veritabila,care sa coaguleze in jurul ei oameni credibili.
  Cu o platforma ancorata in realitatile, care sa vina cu solutii nu vorbe.
  Cum veti proceda ca oamenii sa accepte o noua dreapta, cand marea majoritate au votat o formatiune de stanga?
 • Stimate Mihai Razvan Ungureanu, (Luni, 18 iunie 2012, 14:27)

  Archaeon [utilizator]

  Voi fi foarte scurt.

  Care sunt sansele sa-i atrageti de partea d-voastra pe "reformistii" din PDL, bineinteles si ce mai este bun si nepatat in PNL?

  Ce canale de informare am eu in diaspora pentru a sti cum va pot sprijini de aici, ca initiativa civica sau ca partid?

  Multumesc,
  Claudiu
 • Intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 14:28)

  rc [anonim]

  1. Care varianta o considerati a fi in avantjul dumneavoastra ( dpdv imagine, numar de sustinatori, program politic etc): alaturarea PDL sau crearea unui partid nou impreuna cu persoane credibile din societatea civila si actuala clasa politica?

  2. V-ati gandit la o colaborare cu domnul Nicusor Dan?

  Multumesc.

  PS. personal sper sa infiintati un nou partid in care sa atrageti doar oameni competenti, cu o imagine nepatata si sa nu acceptati sub nici o forma traseismul politic. (editat de Hotnews: va rugam nu adresati mai mult de 2 intrebari)
  • R (Marţi, 19 iunie 2012, 14:14)

   Mihai Razvan Ungureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui rc

   1. In avantajul celor care gandesc ca mine si ca echipa mea este formarea unei platforme unice de centru-dreapta unde se pot regasi toti: partide, asociatii, cetateni.
   2. De ce nu?
 • Buna ziua, (Luni, 18 iunie 2012, 14:34)

  catri81 [utilizator]

  Credeti ca proiectul dumneavoastra se va putea concretiza pana in toamna astfel incat sa putem vota cu toata convingerea o miscare de dreapta?
 • Trecem la treaba sau reincalzim ciorba? (Luni, 18 iunie 2012, 14:35)

  CezarN [utilizator]

  1. Imi place sa cred ca dreapta inseamna mai multe fapte si mai putine vorbe si interviuri. Deci, CAND?

  2. Un singur lucru va doresc, totusi, sa aveti in comun cu USL, anume dorinta de a ajunge la putere. Pentru aceasta, in mod evident, va trebui sa desprindeti procente importante din electoratul USL, deci va trebui sa va "murdariti", dumneavoastra si colaboratorii apropiati, luptand la baioneta (in tolcsouri si pe teren) cu propagandistii si conducatorii lor. Sunteti dispusi la asta, sau mizati doar pe migratia "spontana" a electoratului.
 • Relatia cu NR (Luni, 18 iunie 2012, 14:36)

  HP [utilizator]

  Este clar ca in Romania dreapta nu este reprezentata dpdv ideologic. Am avut un partid de orientare social-democrata (stanga) - FSN, rupt in diverse alte formatiuni, formate din membri de aceeasi sorginte care si-au pastrat orientarile si stilul de a face lucrurile pana in zilele noastre. PDL nu face exceptie.

  Deci daca stanga este reprezentata prin PSD si PSD iar locul PNL-ului este in mod nefiresc si, speram, temporar de partea stangii, la ce miscari ne putem astepta pe viitor ?

  PDL de dreapta doar cu numele - in realitate format din membri de orientare de stanga - reformele facute cu forta si impinsi de Basescu si de presiunile economice si sociale pan-europene (PSD la putere ar fi luat aceleasi masuri).

  PSD de stanga cu numele si in spirit

  PNL de dreapta doar cu numele - analog cazului PDL.

  Practic nu avem partide cu o ideologie specifica de dreapta pe care sa o si respecte/puna in aplicare, cu exceptia catorva membri PDL lipsiti de putere si a Noii Republici ce urmeaza sa se lanseze sambata.

  Excludem proiectul crestin-conservator al domnului Baconski precum si alte miscari fantoma ca Miscarea Populara.

  Deci, ce relatie veti avea cu:

  a) membrii reformisti ai PDL (Macovei, Preda, Voinescu, etc.)
  b) Noua Republica
 • D-le profesor, (Luni, 18 iunie 2012, 14:38)

  Jar [anonim]

  Majoritatea populatiei acestei tari,si nu numai,nu intelege,nu stie cum ajunge o firma la dividende(daca ajunge la ele).Adica,salarii,impozite pe salarii,TVA,impozit pe profit,impozit pe dividende.Un astfel de electorat va sustine dreapta emotional-nu rational.Daca aceste lucruri ar fi explicate si intelese,poate n-am mai dispretui angajatorii,n-am mai vorbi de vandut tara.

  Cum credeti ca va veti face inteles de copiii de muncitori si de tarani,fie ei si intelectuali,ai acestei tari?
 • gaiaquitaime@yahoo.fr (Luni, 18 iunie 2012, 14:41)

  Lorelei [anonim]

  Domnule Ungureanu,
  In prezent, Romania trece printr-o criza politica fara precedent in care discursul politic bine articulat si principiile de baza ale retoricii antice sunt o necunoscuta pentru majoritatea politicienilor romani.
  1. Aceasta posibila reconstructie a dreptei in jurul unui nucleu condus de dumneavoastra va avea drept prioritate relansarea unui discurs politic profesionist?
  2. Prima generatie de dupa revolutia din 1989 a ajuns la o varsta la care ar trebui sa isi inceapa activitatea in politica, in calitate de cetatieni rupti de trecutul comunist. Vom avea sansa sa ii vedem pe acesti tineri intr-o posibila noua formatiune politica prezidata de dumneavoastra?
  Va multumesc si va felicit pentru integritate si exemplaritate.
 • Recladire dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 14:42)

  Ciprian [anonim]

  Buna ziua dl Ungureanu,

  Nu stiu care sunt relatiile dvs cu PDL-ul, dar este limpede ca timpul este extrem de scurt.
  Dupa opinia mea, acest moment este o oportunitate fantastica pe renasterea unei drepte credibile, autentice.
  Credeti ca este posibila contracararea stangii ipocrite cu o echipa de personalitati incontestabile: Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu ... ?
  Acesta echipa sa vina cu un puternic mesaj anticoruptie. Altfel, in urmatorii 8-10 ani, ne vom afunda in mizerie din ce in ce mai mult.

  Cu stima,
  Ciprian (Bucuresti)
 • Celebrele 15 puncte (Luni, 18 iunie 2012, 14:48)

  momo [anonim]

  Domnule Ungureanu, sau mai degraba, cu permisiunea dumneavoastra, mult mai familiarul MRU:
  1. Credeti ca cele 15 puncte fluturate de domnul Ponta la investitura dumneavoastra au vreo sansa de a fi bifate, macar partial de acest guvern interimar pana la alegerile din toamna? sau considerati ca "prietenul dvoastra", dnul Ponta le-a expus mai degraba pentru a sugera lipsa vointei dumneavoastra de a colabara cu opozitia?
  2. Cum explicati faptul ca acest guvern interimar nu prea se foloseste de clasica arma: "greaua mostenire lasata de fosta guvernare"? sa intelegem ca nu le-ati oferit gloante?
 • De dreapta ? (Luni, 18 iunie 2012, 15:06)

  ungur ugur [anonim]

  D-le Ungureanu,
  Ca sa stim si noi daca sunteti de stanga, centru sau dreapta :
  1. Care este pozitia dvs vis a vis de politica Romaniei de a-si ceda resursele naturale ? Ati investigat cine a semnat contractele cu baietii destepti, ia-ti judecat, ati pus sechestru pe bunurile lor ?
  2. Ati vazut filmul :Jaful Argentinei"?
 • 2 intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 15:07)

  rocitizen [utilizator]

  Domnule Mihai Razvan Ungureanu:

  1. Ce asteptari aveti de la viitoarele alegeri parlamentare?

  2. Ce considerati dvs ca trebuie si poate sa faca dreapta pentru a castiga aceste alegeri?

  Va multumesc.
 • Coagulare si conlucrare (Luni, 18 iunie 2012, 15:11)

  adi [anonim]

  1. Ati discutata vreodata cu cu Mihai Neamtu despre o unificare intre miscare sa Noua Republica (de asemenea de dreapta) si Initiativa Civica pe care ati lasant-o dvs.?

  ////
  4. Admir idealul dvs. de a schimba modul in care se face politica in Romania dar in acelasi timp pretind pragmatism de la dvs. Recunoasteti ca ati facut o greseala atunci cand ati plecat trantind usa (sau cel putin asa a spu presa) cand parlamentarii si baronii locali ai PDL v-au cerut fonduri inainte de campanie? Recunoasteti ca aceea a fost o greseala care a dus la tradari si caderea guvernului in fata motiunii de cenzura? Daca nu, cum credeti ca veti putea evita astfel de tradari pe viitor? Sper ca nu va ganditi ca veti putea avea o echipa in parlament si guvern formata numai din oameni integri. Politicienii in marea lor majoritate sunt oameni volatili, oameni ai compromisului deci succesul dvs. ca lider va depinde mai mult de stiinta de a-i coagula si manipula uneori daca trebuie (asa cum a facut Traian Basescu de multe ori cu pdlistii) si nu de a va baza pe integritatea si onestitatea lor.(editat de HotNews.ro)
 • Intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 15:17)

  Joan [anonim]

  In zilele astea a devenit cert ca dl Blaga, care a condus PDL de facto in campania electorala, isi va adjudeca sefia partidului in 30 iunie. In aceste conditii aripa reformatoare din PDL (Macovei, Preda, Baconschi, Paleologu, TRU) va fi marginalizata.
  Intrebarea : Veti mai dori sa colaborati politic cu PDL-ul lui Blaga chiar daca acesta se va asemana tot mai mult cu USL (baronii in fruntea partidului, promovare pe interese si lipsa de profesionalism, coruptie, clientelism, contrareforma, complicitate transpartinica...) ?

  Luati in calcul sa candidati alaturi de sustinarorii dvs politici (actori noi sau reformisti din PDL) ca independent sau intr-un pol nou mai ales in partea Ardealului sau in zonele unde aveti electorat preponderent de dreapta ?
 • sperante (Luni, 18 iunie 2012, 15:17)

  jolly [anonim]

  Buna ziua domnul Ungureanu,
  sunteti ultima speranta a mea si de aceea am incredere totala in dumnavoastra.
  Intrebarile mele sunt:
  1) Credeti ca veti reusi sa dati deoparte politicenii (care doresc sa vi se alature) corupti, care migreaza de la dreapta la stanga, mincinosi .....?
  2) O sa convingeti electoratul ca sunteti o alternativa mult mai buna (eu cred asta) decat actuala putere?
  Multumesc si mult succes!
 • Ref. Achizitii de bunuri/servicii Privat vs Stat (Luni, 18 iunie 2012, 15:25)

  Achizitor Industrie [anonim]

  Buna ziua,

  Sunt un achizitor care lucreaza la o multinationala de top din Romania.

  De ce achizitorii care lucreaza in firmele particulare sunt mai putini decat la stat , au volume totale de achizitii similare cu cele de la stat, au un randament mult mai bun decat al achizitorilor de la stat desi nu consuma atat de multe resurse. Toate acestea desi activitatea lor nu este atat de reglementata sau nu au atat de multi sefi/controlori sau orice alt supervizor si cel mai important nu au parte de atatea programe de pregatire (cel putin cate au pe hartie cei de la stat)?

  De ce achizitorii de la particular se pot folosi atat de mult de tenica pentru a-si desfasura activitatea cotidiana, in timp ce achizitorii de la stat nu stiu nici sa foloseasca un Excelul foarte bine?

  Particularii ar trebui sa se inspire din procedurile de lucru ale celor de la stat. In Romania nu este insa valabila aceasta regula. Dar de ce nu se inspira insa statul de la particulari?

  Cu stima,

  Achizitor Industrie
 • Oamenii din PDL au adus guvernarea USL ... (Luni, 18 iunie 2012, 15:30)

  anonim [anonim]

  Eu am votat PDL, am vrut guvernare de dreapta, iar oamenii din PDL au adus USL-ul la guvernare.
  Cum va asigurati in viitor ca nu vor mai fi persoane care sa migreze de la partidul dv la USL ?
 • Relatia cu societatea civila (Luni, 18 iunie 2012, 15:46)

  Andrei [anonim]

  Eu consider ca este necesar sa apara o varianta solida si coerenta de dreapta insa in momentul de fata toate optiunile sunt fara consistenta. Suntem in secolul 21 si nu reusesc sa aflu ce sustineti sau ce proiecte aveti. In cazul dumneavoastra ca si in cazul lui Mihail neamtu cu Noua Republica nu vad ce sustineti si ce solutii aveti ( concret, nu vorbesc la modul general cum fac majoritatea partidelor de acum cu slogane : crestere economica, crearea de locuri de munca ). Eu am terminat recent Master de economie europeana si observ cu dezgust propaganda care se face in cazul partidelor mari.

  Acum am doua intrebari mai clare:
  1) De ce nu folositi dumneavoastra metode mai noi de a relationa cu publicul care voteaza. Exista youtube si solutii de live streaming care va ofera posibilitatea de a avea o relatie direct si civilizata cu publicul si cu probleme lor. De ce nu le folositi? De ce nu va expuneti cat mai transparent posibil lucrurile pe care le sustineti si pe care nu le sustineti? Avand in vedere cat de viciate sunt unele posturi de televiziune(si media in general) de ce nu le evitati pur si simplu, in acest fel evitati si talk show-urile care bat la usa obscenului si nu lasa invitatii sa isi expuna punctul de vedere.

  2) Ce parere aveti despre faptul ca doar 40% din romanii merg la vot si aparent e de ajuns sa ai cateva zeci de mii de voturi sa fi primar in Bucuresti si sa gestionezi un oras de 2-3 milioane? Nu credeti ca este necesar sa convingeti ceilalti 60% de alegatori sa isi exprime votul? Aparent "cadourile" electorale sunt democratia actuala.Care este solutia dumneavoastra de a evita astfel de derapaje democratice?

  Imi cer scuze ca am avut intrebari asa lungi dar rar am ocazia sa "discut" cu cineva in pozitia domnului Ungureanu. Sunt foarte curios daca in sfarsit se va ridica cineva la asteptarile mele in ceea ce priveste o solutie de guvernare decenta si normala. Am multe intrebari dar nu vreau sa va iau tot timpul.
 • noua dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 15:48)

  Catalin Nistorescu [anonim]

  Din 1998 de la o emisiune a regretatului Iosif Sava astept sa intrati cu adevarat in politica .
  In acest moment in politica romaneasca e nevoie in primul rand de oameni integrii .
  Are PDL-ul cam 30 de astfel de politicieni de marca
  si mai sunt si cateva mii de valori ce stau in stand by .
  Insa e nevoie si de bani pentru sustinerea unei noi miscari de centru-dreapta .
  Cum veti face , avand in vedere nevoia materiala si integritatea si valoarea ca definitie a colegilor dvs ?
 • tipul de electorat (Luni, 18 iunie 2012, 16:06)

  corespondent [utilizator]

  V-ati gandit ca aveti un electorat "tintit" (oameni in general cu studii, cu acces la informatie, cu un orizont de asteptare specific si dezabuzati de politica de pina acum ? ) Veti gasi mijloacele specifice de adresare si relationare cu acestia ?
 • Trei intrebari de job-interview. (Luni, 18 iunie 2012, 16:16)

  Silviu Puchianu [anonim]

  1) Pe scurt, in trei puncte, ce v-ar califica pt a conduce un guvern?
  2) Va rog sa imi dati un exemplu concret de success intr-o activitate manageriala cu caracter economic din cariera Dvs.
  3) Si acum un exemplu de insuccess...
  Cu respect,
  Silviu Puchianu
 • Droite ? (Luni, 18 iunie 2012, 16:21)

  Stefan RADOVEANU [anonim]

  Buna Ziua,

  Domnule Premier,

  Cu permisiunea Dvs cateva intrebari :

  1. Sunteti adeptul pentru Dreapta Conservatoare sau Dreapta Liberala ?

  //

  3, Sunteti adeptul schimbarilor brusce ?

  //

  Merci

  Stefan RADOVEANU
  Expert Intelligence économique
  GENEVE
 • 2 intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 16:22)

  jos_iliescu [anonim]

  Buna ziua,

  1. In caz ca veti construi un nou partid de centru-dreapta, care sa tinteasca un public mai larg, de intelectuali din clasa mijlocie, dezamagit de actuala clasa politica si, din pacate, de PD-L si PNL, veti atrage si oameni din PD-L? Precum Theodor Paleologu, Monica Macovei, Sever Voinescu, Traian Ungureanu, si/sau Cristian Preda, etc?

  2. Domnul Basescu si-a cautat consilier printre studentii care au studiat in strainatate, pana in ziua de azi nu i-a numit insa pe cei trei castigatori. 300 de tineri au raspuns apelului sau, multi dintre ei cu studii la universitati de elita din Europa. Sunteti de parere ca puteti incepe constructia unui nou partid de centru-dreapta (si) cu acesti tineri?

  Va multumesc, si va urez mult succes.
 • Asteptare (Luni, 18 iunie 2012, 16:24)

  Marius Ogrean [anonim]

  Buna ziua,

  Imi puteti spune va rog ce anume faceti acum?
  De ce nu vedem nicio miscare in spatiul public de la dumneavoastra?
  Cand vom putea vedea ceva?

  Multumesc anticipat,
  Marius Ogrean
 • intrebare (Luni, 18 iunie 2012, 16:31)

  dana [anonim]

  Cand va fi cu adevarat prezenta macar pe internet Initiativa civica?
 • altceva? (Luni, 18 iunie 2012, 16:43)

  ioan [anonim]

  D-le Ungureanu,
  As dori sa stiu daca prin termenul "dreapta" va ganditi sa construiti o altfel de politica in Romania? Altfel fata de ceea ce a fost pana acum si altfel decat 'dreapta' romaneasca reprezentata, destul de ...curios de PNL, PNT s.a.
  Permiteti-mi sa va spun ca daca nu va fi ...altceva, va fi degeaba!
  Cu mari sperante in mai bine,
  ioan crosman
 • ce pot face eu , concret, pentru a va sustine? (Luni, 18 iunie 2012, 16:51)

  Dan Popa [anonim]

  v-am scris pe mru.dreapta, v-am oferit orice forma de sprijin sau suport, nu ati raspuns. Ce putem face noi, cei (inca) neimplicati politic , daca vrem sa va sustinem?

  2. De ce nu folositi platformele de comunicare online - facebook, twitter? sa ne tineti la curent cu intentiile si pozitiile Dvs?
 • timpul nu mai are rabdare (Luni, 18 iunie 2012, 16:53)

  abis [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  Generalul George S. Patton spunea ca: "Un plan bun executat violent astazi este de departe mai bun decat un plan perfect maine."

  Timpul nu mai are rabdare; alegerile parlamentare in curand vor batea la usa. Suntem foarte multi cei care asteptam de la dumneavoastra "un plan bun executat violent astazi", cum spunea Patton. Dati-ne doar sansa de a lua parte la el.

  Pentru ca cel mai bun moment pentru a incepe ceva, orice, este acum. Nu maine, nu peste vara, nu la toamna.

  Cand intrati in "arena"?

  E prematur sa va intreb daca in PDL, alaturi de PDL sau impotriva PDL - depinde de deciziile care se vor lua pe 30 iunie.
 • Idei de peste Ocean (Luni, 18 iunie 2012, 17:02)

  Marigold [utilizator]

  Buna ziua Domnule Ungureanu!

  Va felicit pentru initiativa aceasta de a sta de vorba cu cititorii si ma bucur pentru felul in care evolueaza lucrurile, fie ca veti alege formarea unui grup politic, sau veti conduce chiar dvs. noua formatiune politica. Dreapta se poate reconstrui si cred ca nici nu exista alternativa: fara o dreapta adevarata nu se poate, in politica trebuie sa existe un echilibru de fortze. Asteptarile sunt foarte mari si aveti o foarte buna sustinere, cred ca stiti deja. Intrebarea mea este legata de felul in care se va face cunoscuta aceasta miscare prin valorile pe care le sustine si doctrina pe care se bazeaza. Romania a evoluat mult si cred ca a sosit vremea ca alegatorii sa poata decide pe cine voteaza considerand ce anume il anima pe candidat, care ii sunt convingerile si ideologia, si mai apoi gandind la ce promite sa faca sau sa nu faca. Daca as avea niste idei despre cum se poate face un astfel de campanie, la modul concret, prin care miscarea de dreapta sa se prezinte si sa-si convinga alegatorii, cum pot sa fac ca ele sa ajunga la dvs.?
  Aveti nevoie de asa ceva, de voluntari cu idei? Va multumesc si astept sa va citesc raspunsurile maine.
 • Dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 17:03)

  Vasile [anonim]

  Domnule MRU, care este politica dvs. de incurajare a inteprinderilor mici si mijlocii si a formarii unei clase de mijloc adevarate si stabile ? cum veti face dvs. pentru a aduce inapoi in tara oameni de valoare care traiesc acum in strainatate si care vi se pot alatura?
 • Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 iunie 2012, 17:04)

  [anonim]

 • Doua intrebari (Luni, 18 iunie 2012, 17:06)

  math [utilizator]

  1. CINE: In primii ani de "libertate" argumentul (de fapt manipularea) de baza al partizanilor lui Iliescu era ca NU EXISTA oameni cu experienta in afara PCR deci avem nevoie tot de vechii sefi, nu putem sa ii trimitem la plimbare. Exista vreo speranta ca noua miscare/partid sa se adreseze cu precadere oamenilor care nu s-au implicat pana acum in viata politica si care au realizat ceva veritabil ?

  2. CORUPTIA: Pe termen scurt vedeti vreo sansa ca justitia sa functioneze in Romania ? Adica sa apara procurori si judecatori devotati care sa aiba siguranta zilei de maine, capabili sa ajunga la decizii ferme si rapide in procesele care acum sunt absolut penibile si revoltatoare ? Se pare ca astazi un procuror/judecator corect, devotat si incoruptibil nu prea dispune de siguranta materiala si nici fizica. Cu alte cuvinte e mai simplu, mai sigur si foarte benefic sa fii cu ei (cu sistemul) decat impotriva lor. Iar teoria pare valabila si in alte domenii guvernate de STAT. Ma puteti contrazice ?
 • Coagulare (Luni, 18 iunie 2012, 17:09)

  Calin [anonim]

  D-le Mihai Razvan Ungureanu,

  Sunteti un om de formatie culturala exceptionala, recunoscut de catre comunitatea culturala si intelectuala din Romania si din "exil".
  Cator dintre membrii acestor comunitati, si cu nume usor de recunoscut de catre publicul larg, le-ati cerut sprijinul in proiectul dvs si cati au raspuns pozitiv. Exemplificati. Cum decurg in general aceste discutii?
 • tineri bine pregatiti , creativi si integri (Luni, 18 iunie 2012, 17:28)

  A14 [utilizator]

  Credeti ca ati putea aduce pe scena politica tineri care au studii serioase, tineri cu preagtire serioasa si cu energie creativa? pentru a reforma clasa politica de astazi e absoult necesar participarea a cat mai multor oameni bine pregatiti, credibili si integri. Sunt greu de convinsi sa se lanseze in politica, deoarece rezultatele lor , ca si al D-voastra vor fi evaluate de publicul larg, mai putin invatat, si chiar prost educat prin mass media.
  Va doresc succes in toate intreprinderile D-voastra.
  Mi se pare inadmisibil ca USL a preluat puterea, nu am votat USL-ul, si guvernul a fost schimbat de politicieni pana la urma, nu de oameni.
 • Crestin democratia (Luni, 18 iunie 2012, 17:29)

  Sorin [anonim]

  1.Credeti ca principile crestin democrate vor fi prezente in noua dvs ideologie?
  2. Vedeti o colaborare cu membrii pasivi sau activi din fostul PNTCD?
 • intrebare: (Luni, 18 iunie 2012, 17:30)

  C.T.C [utilizator]

  Buna ziua! As dori sa adresez trei intrebari domnului Mihai Razvan Ungureanu:
  - Credeti ca intr-o tara, cu o populatie atat de saraca, precum este Romania (cea mai saraca tara din U.E. alaturi de Bulgaria) mai exista vreo sansa pentru constructia unei coaltii de dreapta (eventual de centru-dreapta), coaltie care sa mai si ajunga in viitorul apropiat sa guverneze, avand in vedere ca in tari mult mai dezvoltate decat cea a noastra, stanga a castigat si castiga in continuare din ce in ce mai mult teren (asa cum este si recentul caz al Frantei)?
  //////
  - Presupunand ca veti reusi sa creati o platforma de dreapta, ca veti castiga si alegerile ajungand la guvernare, veti mai face cumva gafa de a merge pe consolidarea bugetului de stat doar prin masuri de marire a taxelor, pe taierea salariilor bugetarilor, pe impozitarea pensiilor, fara a apuca sa mai si oferiti ceva populatiei, care oricum este foarte saraca, sau veti gasi alte metode de atragere a banilor la buget, cum ar fi scaderea puternica a taxelor care implica o mai buna rata de colectare a lor, coroborata cu o lupta puternica impotriva coruptiei si evaziunii fiscale, cu marirea amenzilor celor ce nu vor plati taxele micsorate in prealabil, evaziune care dupa parerea mea, este in crestere (ne apropiem de modelul Greciei, bonuri fiscale primind doar in hypermarketuri si deloc in baruri, buticuri, piete..etc).(editat de HotNews.ro)
 • Miscare rapida (Luni, 18 iunie 2012, 17:36)

  sucevean [anonim]

  Buna ziua,

  1. Alegerile parlamentare nu sunt departe. Timpul trece. Reconstructia se poate doar cu oameni noi si totodata competenti. Acesti oameni exista insa cum credeti ca puteti sa-i mobilizati?

  2. Mare parte din massmedia romaneasca v-a prezintat ca ''seful SIE'' si astfel va percep (negativ) multi romani. Cum credeti ca puteti depasi aceasta perceptie negativa?

  ////
 • intrebare (Luni, 18 iunie 2012, 17:38)

  Xorciser [utilizator]

  Buna ziua Dle Mihai Razvan Ungureanu,

  Puteti sa comentati ce se intampla la Hidroelectrica?

  Ma refer la cererea de insolventa- despre care nimeni din conducerea firmei nu pare sa fie la curent dar cu toate acestea e inregistrata la Tribunalul Bucuresti dosar 22456/3/2012 avand termen 20.06.2012.

  Va multumesc.
 • alegere (Luni, 18 iunie 2012, 17:57)

  Paul [anonim]

  Iuliu Maniu sau Ion I.C. Bratianu?
 • pozitia dreptei din romania (Luni, 18 iunie 2012, 18:06)

  kostel [utilizator]

  Buna ziua. Stanga (si psd si pnl) au castigat pt ca au improscat cu noroi si au spus minciuni la televiziunile aservite. Singura mea intrebare este (mi-a placut cum le-ati raspuns, in ziua motiunii de cenzura, punctual si cu argumente celor din opozitia de atunci): de ce nu apareti public la tv si prin ziare (on line si media scrisa) si sa aplicati aproximativ aceeasi tactica pe care au aplicat-o si ei, cu singura mentiune ca veti relata doar fapte reale:
  - ponta zicea, pe cand era in opozitie, ca el va rupe acordurile cu FMI: nu a facut-o;
  - ponta zicea ca va fi cel mai cinstit guvern: prea multi cu bube gen incompatibilitate, plagiat, etc;
  - zicea ca va recalcula pensiile extrem de mari a cadrelor militare, iar a mintit;
  - zicea ca a primit doar el invitatie la consiliul din 28 iunie, a mintit: a primit doar programul de lucru caci invitatiile oficiale se dau cu max 2 zile inainte de summit;
  - ar mai fi vreo cateva sute de minciuni dar a zis Hotnews sa nu scriem prea multe ca nu ne valideaza.
  Ce ma supara este ca nimeni nu indrazneste sa ii spuna in fata USL-ului ce a zis si ce face, ce minciuni a spus, desi tactica lor a reusit si au ajuns la putere. Aveti curajul acesta sa apareti la stiri timp de o saptamana si sa le ziceti in fata ce si cum?
  Multumesc pentru amabilitate si pentru timpul acordat. Un roman plecat din tara (si nu cred ca ma mai intorc cat timp sunt ei la guvernare) din cauza unora ca "ei".
 • Pensionarii/bugetarii/asistatii (Luni, 18 iunie 2012, 18:16)

  A_Ior [utilizator]

  Stimate Dle Ungureanu,

  Cum credeti ca ii puteti atrage pe cei care au votat masiv cu USL din cauza reducerilor de pensii/salarii/veniturilor necuvenite din asistenta sociala? La alegeri s-a vazut clar ca PDL-ul a fost sanctionat, in parte, pentru aceste reduceri si, ca un veritabil reprezentant al dreptei, nu veti putea face promisiuni de mariri, mai ales celor care nu isi doresc decat acest lucru.
  Cum credeti ca ii puteti "educa" sa gandeasca si pentru societate, nu doar pentru ei?
 • domnule Ungureanu (Luni, 18 iunie 2012, 18:20)

  translativus [utilizator]

  In cazul coagularii in jurul dvs a unei noi miscari de dreapta, aveti in vedere o reforma din temelii a actualului sistem politic sau va veti baza pe aceleasi structuri?

  Cu permisiunea dvs, as avea o observatie vis a vis de discursurile dvs in public.
  Sunteti un profesionist si lumea asteapta de la dvs idei si solutii clare si usor de inteles, intr-o maniera simpla si la obiect.
  Probabil ca nu aveti consilieri priceputi sau sunt rauvoitori.

  Situatia actuala reclama sobrietate si mesaj clar.
  Va multumesc anticipat.
 • sansele sunt mici (Luni, 18 iunie 2012, 18:27)

  adi [anonim]

  Nu cred ca acuma mai voteaza cineva un partid de dreapta sau de stanga.
  De ce nu faceti un partid al tehnocratilor si al intelectualilor (care au un pic de inclinatie spre politica)? Oameni unul si unul pentru fiecare domeniu cu echipe pe spranceana?
  Eu unul nu vreau sa mai vad aceleasi fete care aspira la tron (si aici ma refer la toate partidele). Au ajuns la putere au dat "tot" ce au putut mai bine din ei, parerea mea e ca nu a fost suficient, vreau sa-i mai lasati si pe altii !!
 • Stimate D-le Mihai-Razvan Ungureanu, (Luni, 18 iunie 2012, 18:36)

  Iulian Dronca [anonim]

  Va apreciez mult pentru calitatile profesionale si politice pe care le aveti si sunt onorat sa va adresez cateva intrebari:

  1. In ultimii s-a constatat o legatura stransa intre dvs si Horia-Roman Patapievici, respectiv fata de Institutul Cultural Roman, care in zilele acestea se afla in centrul atentiei, nu doar in Romania ci si in Europa. Credeti ca acest context este prielnic pentru demararea proiectului dvs politic? Sau asteptati mai degraba trasarea liniei de conducere a PD-L? Cu alte cuvinte ce alegeti sa faceti zilele acestea: sa purtati papion asteptand congresul PD-L sau veti treaba la treaba pentru a pune pe picioare alternativa la stanga ce guverneaza acum Romania?

  2. Sunteti calificat in Studii Iudaice si va declarati om politic de dreapta, aveti o experienta in politica internationala la nivel inalt si ati avut o oarecare deschidere fata de maghiarii din Romania in perioada in care erati Premierul Romaniei. Puteti sa faceti macar teoretic o paralela intre problema israeliano-palestiniana si asa-zisa problema romano-maghiara? Exista o astfel de problema in Romania in mod real? Ca om politic de dreapta sunteti de acord cu autonomia Palestinei, respectiv cu autonomia maghiarilor din Romania? Pana unde credeti ca trebuie acceptate pretentiile maghiarilor din Romania?

  Va multumesc anticipat pentru eventuale raspunsuri si va doresc mult succes!
 • sa nu mai ratam inca o sansa ! (Luni, 18 iunie 2012, 18:43)

  gica43 [utilizator]

  Buna ziua,domnule Ungureanu,
  Intrebarea mea este :Va fi noua formatiune -pe care as vrea sa o vad lansata cat mai repede-complet independenta si in afara PDL ? Sper din toata inima acest lucru,va doresc succes si va voi vota !!
 • partid nou? (Luni, 18 iunie 2012, 18:45)

  Isis [utilizator]

  Ss vrea sa stiu daca exista sansa infiintari unui partid nou cu oameni noi?

  Faptul ca apar partide noi, dar cu aceeasi oameni, cu aceleasi naravuri (si dosare gramada la DNA) veniti de la alte partide care nu le-au satisfacut pretentiile nu ma convinge sa merg la vot.

  As vrea un partid care promoveaza oameni care nu au mai facut politica dar care sunt dornci sa schimbe ceva in Romania.

  Stiu ca e o utopie, dar vreau oameni curati si incoruptibili.
 • Model si diaspora (Luni, 18 iunie 2012, 19:08)

  Nelu Hanes [anonim]

  Buna ziua,

  1.Ce parere aveti despre alegerea deputatului/senatorului in sistem uninominal?Nu credeti ca modelul francez cu alegerea in eventual doua tururi si la care pot fi prezenti si pana la trei candidati (al treilea daca a intrunit un minim de voturi in primul tur) este mai potrivit si pentru Romania?

  2.Ce rol va juca diaspora romaneasca in viitoarea voastra constructie politica si daca eventual aveti ceva obiective pentru aceasta?

  Multumesc.
 • intrebari pline de speranta si de dorinta. (Luni, 18 iunie 2012, 19:28)

  ionut avram [anonim]

  Domunule Ungureanu ca om de dreapta vreau sa va adresez urmatoarele intrebari:

  1) cand incepeti proiectul si ce strategie v-ati propus sa abordati pentru inceput? As fi foarte dezamagit sa va pierdeti in tunelul viziunii (am observat ca unii intelectuali au acest obicei).

  2) cum v-ati propus sa-i atrageti pe oamenii carora nici prin cap nu le trece sa voteze (cei aprox. 5 milonane)? Parerea mea este ca acestia au nevoie fie de un soc foarte puternic fie de o inspiratie la fel de puternica (sau de amandoua). Probabil ca enumerarea "rece" a principiilor de drepta nu va avea nici un efect. Dumneavoastra ce credeti?
 • Delimitari cerute, delimitari necesare? (Luni, 18 iunie 2012, 19:48)

  Bucur Ciobanu [anonim]

  1. Realizati ca cei care va cer imperios sa va "delimitati" explicit de dl. Basescu nu urmaresc decat sa va micsoreze sansa de a reusi in proiectul dvs. politic?
  2. Sunteti insa de acord ca d-na Udrea nu trebuie in niciun caz sa fie primita in formatiunea pe care ar urma sa o infiintati, avand in vedere nu calitatile sau defectele sale, ci faptul ca Antenele au reusit sa o diabolizeze in ochii electoratului?
 • P (Luni, 18 iunie 2012, 20:32)

  Radu [anonim]

  Stimate d-le Ungureanu,

  Daca ar fi sa facem o paralela intre doctrina de dreapt autentica si contul de profit si pierderi al unei companii (in masura in care e posibil) ce explicatii s-ar putea aloca, din perspectiva dumneavoastra, pentru:
  - venituri,
  - cheltuieli variabile,
  - cheltuieli fixe,

  Astfel incat EBITDA sa insemne o margine semnificativa aferenta unei pozitii confortabile, rezonabile in actualul context economic si social, in Parlament, dupa alegerile din toamna! Va fi pe pierdere, break-even sau pe profit o miscare de dreapta in perioada urmatoare? Cum pot fi optimizate veniturile si cheltuielile astfel incat, sa indice o EBITDA politica promitatoare pe termen lung! Crestere durabila! Cum pot fi polarizate "departamentele societatii" astfel incat sa fie o "societate" flexibila, dinamica su care sa poata plati dividende?

  Va urez succes!
 • Candidatura si colaborare (Luni, 18 iunie 2012, 20:47)

  Vasile [anonim]

  1. Intentionati sa candidati la urmatoarele alegeri prezidentiale?
  2. Veti colabora cu Nicusor Dan?
 • Asteptam o coagulare pe centru dreapta (Luni, 18 iunie 2012, 20:53)

  Iulian [anonim]

  De ce nu vorbiti cu nucleul sanatos din PDL si sa va alaturati cu totii miscarii Noua Republica? Sunt prea mici?

  Oamenii au muncit si au strans semnaturi in toata tara. Sunt niste baze sanatoase pentru un nou partid politic. Treaba cea mai grea e facuta. In cateva zile devin partid.
 • Felicitari si succes! (Luni, 18 iunie 2012, 21:04)

  cetatean [anonim]

  Tocmai am citit declaratia dvs conform careia nu va inscrieti in PDL. Va felicit pentru aceasta decizie!

  1. Care sunt criteriile pe baza carora se vor face inscrierile in viitoarea formatiune politica?

  2. Cum veti folosi spatiul online pentru promovarea acestei viitoare formatiuni? Publicul online poate fi un punct forte. Exista exemple concrete in occident de partide noi care au avut victorii impresionante si sunt bazate mult pe comunicarea si organizarea in mediul online.
 • o sa candidati la Presedentie? (Luni, 18 iunie 2012, 21:25)

  gogu [anonim]

  este intrebarea pe care si-o pun multi dintre noi care va admiram.
 • DOUA INTREBARI (Luni, 18 iunie 2012, 22:10)

  Trident [utilizator]

  1. Cand veti infiinta viitorul partid de dreapta?
  2. Considerati ca Romania isi poate permite in conjuctura internationala actuala o guvernare de stanga?
 • o idee de partid (Luni, 18 iunie 2012, 22:29)

  Danut [anonim]

  Toti se zbat sa reconstruiasca dreapta.
  Ce ar fi daca s-ar zbate sa construiasca un partid cinstit?. In care colegi nu sar sa impiedice justitia sa-si faca treba, ba din contra sa o ajute. Sau un partid care sa se zabata sa puna in aplicare dorinta poporului?
  Sau un partid in care membrii sai saptamanal umbla si pun mana sa faca treaba in folosul cominitatii sa nu uite de unde au plecat, si in felul asta sa asculte si nevoile reale ale cetatenilor?

  Ce ar fi?
 • Reconstructia dreptei romanesti (Luni, 18 iunie 2012, 22:50)

  Radu-Dan Mihailescu [anonim]

  Stimate domnule Mihai Razvan Ungureanu,
  1. Va rog sa-mi spuneti parerea despre Meritocratie, ca forma de organizare sau guvernamant, in care sarcinile sunt atribuite persoanelor care au competente recunoscute, abilitati si talent in domeniul nominalizat, inalta moralitate, harnicie.
  In opinia mea acesta ar fi obligatoriu pentru un partid de dreapta
  2. Infintarea unui partid presupune chetuiala de fonduri, fapt pentru care va rog sa indicati cum le veti atrage.
 • o simpla evaluare...la rece (Luni, 18 iunie 2012, 23:31)

  constantin [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  Vad ca si in conditii de restriste sociala ,noi toti, refuzam sa vedem parti din realitatea de zi cu zi. Suntem aproape de o limita sociala a societatii, prin definitia societatii insasi. Or, evolutia unei societati este din pacate in sens invers.

  Intrebare: ce parere aveti daca una din liniile de baza a platformei d-voastra ar fi: tot aparatul administrativ central ( guvern, autoritatile, oficii, etc) sa fie format din oameni formati in ultimii 10-15 ani in societati /economii dezvoltate? Oameni care pot prezenta un CV uitandu-se in ochii interlocutorului cu convingere, nu cautand paianjeni pe tablourile din birou.
  Ar putea fi singura solutie de tinut in frau si a ghida economico-social societatea noastra.

  Nu este usor --> este nevoie de o actiune energica din partea d-voastra:
  - lansati platforma
  - asigurati-va ca mesajele ajung nealterate catre cetateni
  - candidati la functia de presedinte
  - desemnati un prim ministru viabil, obligatoriu scolit in economia reala din strainatate

  In ultimul rand, aveti obligatia sociala sa utilizati acest capital de popularitate pe care il detineti. Sincer, nu aveti nicio scuza sa il lasati deoparte.....

  Cu stima,
  Constantin
 • Legalizarea prostitutiei (Marţi, 19 iunie 2012, 1:37)

  V.R. [utilizator]

  Stimate D-le Ungureanu, ce parere aveti despre legalizarea prostitutiei?

  Nu doar ca in Romania exista o intreaga industrie subterana in domeniu, dar mai ales multe din fetele noastre aleg sa presteze in tari vecine unde prostitutia este legala. Astfel, ele platesc state statului maghiar sau ceh si nu celui roman, iar activitatea lor este mult mai bine reglementata din punctul de vedere al sigurantei publicului (sunt obligatorii controale medicale periodice). Personal sunt de-acord cu oameni politici ca d-l Silviu Prigoana, cred ca un stat profund afectat de criza nu-si poate permite o atitudine de incapatanare intr-o moralitate pe care oricum multi dintre romani, in special dintre comentatorii de pe acest site, o considera gresit inteleasa.
 • clarificari (Marţi, 19 iunie 2012, 1:59)

  VictorM [utilizator]

  Unele din cele mai mari critici aduse dumneavoastra este faptul ca sunteti apropiat de Traian Basescu. Desi va apreciez pentru refuzul dumneavoastra de a intra in PDL, cu siguranta n-o sa vi se stearga cu usurinta stampila asta.
  1. Veti lua masuri pentru a va distanta de presedinte?
  2. Ce plan de combatere a coruptiei aveti?
  3. Cum veti controla "calitatea" membrilor noului partid/miscari de dreapta? Aveti sau lucrati la o lista neagra? Dar una cu preferati?

  Suntem o mana de oameni care va sustine si va apreciaza, sper ca o sa aveti rabdarea si puterea de a convinge si restul populatiei. Pastrati-va apropiatii curati ca lacrima! Noi nu o sa mai induram multe dezamagiri si momentan sunteti ultima raza de speranta. Bumai dumneavoastra il veti putea infrange pe Crin Antonescu in lupta pentru presedintie, sa nu cumva sa promovati pe altcineva!
 • Intrebare pentru Dl. MRU (Marţi, 19 iunie 2012, 5:39)

  antipaticu [utilizator]

  Cu totii stim (chiar daca unii nu vor sa recunoasca pentru ca au anumite apartenente politice ce le ofera anumite avantaje) ca MRU e un om competent si cu idei bune, intrebarile sunt:

  1. Cum se poate schimba ceva in tara asta dominata si condusa de atata coruptie ce se intinde de la cap spre coada daca lumea e deja obisnuita deja asa?

  2. Cum credeti ca ii puteti convinge pe acei alegatori ce nu voteaza pentru ca sunt satui de aceleasi figuri, oameni politici, etc. sa iasa din casa cu convingerea ca au pe cine vota?
 • Dreapta politica (Marţi, 19 iunie 2012, 8:18)

  Dorin [anonim]

  Domnule Ungureanu,
  In Romania se simte nevoia unei platforme politice care sa reprezinte tinerii, intelectualii, oamenii de cultura...etc. Astept cu nerabdare sa coagulati o dreapta politica autentica.
  Credeti ca ati putea convige cativa oameni de valoare din PDL si nu numai sa vi se alature? Ma refer la Cristian Preda, Teodor Paleologu, Sever Voinescu, Monica Macovei? Chiar si Nicusor Dan?

  Cred ca si o parte a electoratului PNL va va urma.
  Mult succes!
 • Coeziunea sociala-Liantul ce tine sociatatea unita (Marţi, 19 iunie 2012, 8:28)

  Cetatean [anonim]

  OECD:

  "Poate fi adevarat ca banii nu aduc fericirea insa acest lucru se aplica doar daca ai destui bani ca sa iti asiguri nevoile de baza: o locuinta, mancare, haine pentru familie, educatie pentru copii.
  Coeziunea sociala a societatilor noastre democratice este construita pe premisa ca exista mecanisme de echilibrare («checks and balances») care sa previna crearea unei prapastii asa de mari intre cei bogati si cei saraci incat oamenii sa puna la indoiala bazele unui sistem care lasa mari mase de oameni in saracie.
  Un element al cresterii economice sustinute din deceniul pre-criza care a produs surpriza a fost acela ca nu toti oamenii au beneficiat de aceasta crestare: bogatii au devenit si mai bogati decat inainte, comparativ cu cei cu venituri mici si mijlocii."

  "Coeziunea sociala - liantul care tine sociatatea unita - este amenintata in toata lumea (...). Exista un spatiu mare pentru actiuni guvernamentale care sa vina in intampinarea cererii crescande pentru coeziune sociala in tarile dezvoltate si in economiile emergente."

  Angel Gurría, Secretary-General of the OECD, Presenting the Perspectives on Global Development 2012

  http://www.oecd.org/document/7/0,3746,en_2649_37419_49144903_1_1_1_37419,00.html

  Cum rezolva (in timp util) politica de dreapta problema unor venituri minime decente si a unei distribuiri echitabile a averii in societate, pentru a asigura "coeziunea sociala"?
 • Impostor (Marţi, 19 iunie 2012, 8:49)

  EBA [anonim]

  1. Faptul ca sotia dvs. lucreaza in cadrul grupului celei mai mari societati de carburanti ( OMV ) din Romania, desfasurand o activitate reala cel putin dubioasa, dar castigand acelasi salariu de 7000 de euro pe care il avea EBA la Luxten ( cand abia terminase facultatea ), credeti ca va consolideaza pozitia de reformator integru si profesionist pe care doriti sa o promovati?
  2. Ce sentiment traiti cand va uitati in oglinda?
 • Sansele dreptei (Marţi, 19 iunie 2012, 8:57)

  Stanel [anonim]

  Ce sanse acordati revenirii la guvernare a dreptei romanesti in urmatorii 4 ani avand in vedere atat trendul european cat si atitudinea de non combat a PDL in fata erorilor de guvernare a USL?
 • dialog on line (Marţi, 19 iunie 2012, 9:37)

  Adrian Lupulescu [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  As dori sa va adresez doua intrebari:

  1. Presupunand ca o mare parte a electoratului ar intelege in ce consta ideologia de (centru) dreapta*, cum va propuneti sa castigati un electorat care, s-a dovedit cu prisosinta, nu voteaza ideologii / doctrine? Pentru a va detasa de clasa politica actuala, care pune accent pe CE vrea sa faca (mai exact pe CE promite), ar fi de interes sa ne explicati CUM vreti sa puneti in practica aceasta orientare, care a esuat lamentabil in Romania de azi intr-o alianta contra naturii.*
  Nota: ar mai fi de rafinat (curent conservator, liberal, etc...)

  2. Cum considerati ca se inscrie in doctrina descrisa de Dvs. propunerea de despagubire a fostilor proprietari cu 15%, esalonat, etc...( a propos de intrebarea 1. - CUM veti face?)

  Va doresc mult succes in demersul Dvs!

  Adrian Lupulescu
  • Intrebare preluata (Miercuri, 20 iunie 2012, 13:56)

   Vlad Mixich [utilizator] i-a raspuns lui Adrian Lupulescu

   Am preluat una dintre intrebarile dumneavoastra in interviului video cu MRU. Puteti vedea raspunsul aici http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12573146-video-ungureanu-guvernul-care-condus-dat-ordonanta-urgenta-guvernul-ponta-dat-pana-acum-8-halal-atentie-pentru-valoarea-parlamentului.htm Multumesc
 • Partid nou si reforma CONCRETA in administratia (Marţi, 19 iunie 2012, 9:53)

  Vali [anonim]

  centrala

  Domnule Ungureanu,

  Am doua intrebari:

  1. Cum credeti ca puteti atrage electoratul de dreapta spre care va indreptati atentia ? Printr-un partid nou, sau intr-un partid deja existent in care exista foarte multi membrii compromisi si care sunt argumentele pentru fiecare alegere.
  2. Daca veti reusi , presupunand ca asta se va intampla, deoarece societatea doreste sa se intample ceva bun, care sunt metodele dvs de a reforma administratia centrala ? Cum vom putea sa avem functionari publici eficienti si bine pregatiti profesional in loc sa vedem pe listele de declaratii de averi din ministere listele de membrii ale acelorasi familii? Nu se intreaba nimeni cum de sunt toti asa de competenti?

  Indraznesc sa spun cu modestia aferenta ca sunt una din acele persoane bine pregatita profesional care doreste sa participe la schimbarea mult asteptata pentru tara asta.
  Multumesc
 • speranta (Marţi, 19 iunie 2012, 9:56)

  edu.alex [utilizator]

  buna ziua domnule Ungureanu,
  O parere de rau si o imensa dezamagire am avut in momentul in care ati demisionat de la Ministerul de externe. Mi s-a parut nedrept ce s-a intamplat atunci, dar am inteles mult mai tarziu si am apreciat demnitatea dvs. O speranta fara margini a invadat toata fiinta mea cand ati fost numit premier.....o alegere excelenta, am zis...iata omul potrivit la locul potrivit. O parere de rau si un dezgust fara margini am trait la caderea guvernului. Ca sa nu se intrerupa alternanta ....acum urmeaza o speranta si o reusita a dvs., cetatenilor, a Romaniei....MULT SUCCES!
  Doua intrebari:
  1. Cum veti incerca sa eliminati fenomenul traseismului politic ?
  2. Aveti organizata structura astfel incat sa atrageti o cat mai mare parte a cetatenilor din mediu rural?
 • Doua intrebari... (Marţi, 19 iunie 2012, 10:06)

  Klaus_ [utilizator]

  Au trecut alegerile locale, s-au putut trage niste concluzii si cred ca deja a trecut suficient timp pentru un plan concret de "reconstructie a dreptei romanesti". Ca urmare m-ar interesa niste rapunsuri directe si foarte clare la doua intrebari simple:

  1. Ce va fi aceasta "dreapta reconstruita"? Va fi partid politic nou, va fi alianta intre partide non-USL, va fi un PDL revopsit, va fi un ONG, un grup de intelectuali liberali care ies in presa si doar discuta despre principii liberale? Nu mi-e clar ce va fi aceasta "dreapta reconstruita" insa mi-e foarte clar ca alegerile din toamna sunt atat de aproape ca exista slabe sanse ca Ponta si Nastase sa le mai piarda (de 20 de ani in Romania alegerile sunt pierdute de cei pe care poporul ii detesta, nu castigate de cei pe care poporul ii iubeste).

  2. In aceasta "dreapta reconstruita" vor avea functii de conducere personaje din fosta conducere PDL? Concret: Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Ioan Olteanu, Ghorghe Stefan Pinalti... careva dintre oamenii acestia au sanse sa ajunga printre liderii marcanti ai dreptei reconstruite de MRU? (dar Traian Basescu, cand isi termina mandatul de presedinte?:)
 • Ce viziune aveti pentru Poporul Roman? (Marţi, 19 iunie 2012, 10:12)

  Dan [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  Sa presupunem ca in urma alegerilor de la sfarsitul anului veti ajunge Prim Ministru si ca veti avea o majoritate de 60% in Parlament. Sa presupunem si ca veti ramane Premier timp de 4 ani.

  Care ar fi cele mai importante 3 proiecte REVOLUTIONARE pe care Poporul Roman ar trebui sa le implementeze in acei 4 ani?

  Care este VIZIUNEA lui MRU pentru Poporul Roman si pentru Romania?

  Daniel
 • Clarificari, clarificari (Marţi, 19 iunie 2012, 10:21)

  Adrian [anonim]

  1. Care este "dreapta " pe care o aveti in vedere, cea liberala spre libertarianism sau cea crestin-conservatoare?
  2. Ati fost prim ministru pentru o scurta perioada de timp. Stiti ca in administratia de stat, in special ministere, gradul de informatizare e la nivelul "avem Excel si uneori il folosim" si personalul este excedentar (in unele directii 1/4 stau degeaba) si slab calificat, astfel incat productivitatea este de 3-5 ori mai mica decat in mediul privat? Stiu ca timpul a fost scurt, dar nu ati atins deloc subiectul in timpul guvernarii desi prim-ministrul este seful cabinetului si implicit al ministerelor.
 • Implicare (Marţi, 19 iunie 2012, 10:28)

  Negrutzu [anonim]

  Af fost o buna strategie sa incercati formarea unui curent (civil) de dreapta care sa va ofere platforma de lansare pentru o candidatura independenta la presedintie. In timpul dat, conditia sa aveti postura de prim ministru era necesara. Pentru aceasta era nevoie de un PDL organizat, eficient care sa perceapa aceasta perspectiva. Primii vinovati: seful si liderii grupurilor parlamentare. //Acum, liderii ce vizeaza posturi de conducere sunt, fie total lipsiti de talent in organizare (mult prea mici pentru un razboi atat de mare), fie rupti de realitatile romanesti si a vietii de partid (principii corecte insa aere europene rarefiate fara relevanta practica in plan politic), fie oameni cuplati la sistemul transpartinic al sistemului ticalosit. In aceste conditii, veti intra in PDL abandonand idea unei candidaturi independente la presedintie? Daca veti intra acum in PDL sunteti convins ca aveti elementele teoretice care sa ofere perspectiva partidului? Dar mecanismele concrete (cu rezultate in timpul ramas pana la alegeri) care sa (re)organizeze PDL? Pentru oricare din alternative,credeti ca un usor retus in atitudinea d-voastra de a renunta la componenta de desconsiderare a celor care nu sunt/nu pot fi incadrati la capitolul superelitist, nu v-ar prinde ceva mai bine in politica? Inca puteti construi ceva bun in politica romaneasca. Va doresc succes!
 • Miscarea de dreapta (Marţi, 19 iunie 2012, 10:29)

  Sebastien Sorel [anonim]

  Intrebare:

  1) Prin ce credeti ca se diferentiaza miscarea civica propusa de dumneavoastra de ceea ce a fost Alianta Civica ?

  2)Cum credeti ca veti capacita o atitudine politica majoritara pro dreapta prin miscarea civica organizata de dumneavoastra, atata timp cat mesajele dumneavoastra sunt "mesaje de nise", fiind intelese de maximum 6% din populatie?

  Multumesc!
 • intrebare scurta (Marţi, 19 iunie 2012, 10:45)

  ionel [anonim]

  Sunteti francmason?
 • Intrebare simpla (Marţi, 19 iunie 2012, 10:48)

  altfelfdepolitica [anonim]

  Cum va putem ajuta sa construiti ( reconstruiti) o miscare ( partid) care sa recapete increderea alegatorilor de dreapta?
 • Ultima speranta! (Marţi, 19 iunie 2012, 10:56)

  renegatul [utilizator]

  Buna ziua, dn-le Ungureanu!

  Pentru inceput trebuie sa va spun ca ma incerca puternice sentimente de frustrare si dezamagire! Deseori ma intreb de ce m-am nascut in aceasta tara si ma gandesc cu disperare ca, singura sansa pentru fetita mea de a trai intro tara normala, este aceea de a pleca din Romania...
  In acest moment singura mea speranta sunteti dv-stra. si o miscarea de drepta reala fra oamenii compromisi din actualele partide politice.
  Intrebarea mea este :
  Credeti ca sunt sanse pentru copiii nostri sa traiasca intro tara "curta" , sa poata face ceva in viata fara a fura si a minti, fara a fi slugile copiilor actualilor "lideri politici"??

  Va multumesc si va doresc succes in tot ceea va propuneti sa realizati!
 • Buna ziua, domnule Ungureanu! (Marţi, 19 iunie 2012, 11:08)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Ieri, la Miscarea Papioanelor, am avut placerea sa va cunosc!
  Intrebare: Cand credeti ca veti lansa miscarea de centru-dreapta care va polariza sub aceeasi umbrela fortele din acest spectru al electoratului, asteptati ca lucrurile sa se limpezeasca in PDL?
 • Legat de invatamantul superior (Marţi, 19 iunie 2012, 11:15)

  alina [anonim]

  Domnule Prim-Ministru,

  Sunt s.l dr. ing. la Fac. de Stiinte Aerospatiale(doctoratul a fost luat in strainatate) si ma confrunt cu urmatoarea problema. De cand s-a promulgat noua lege a invatamantului, referatele de doctorat sunt sustinute in cadrul Scolii Doctorale care tine de facultatea noastra. Din pacate, cadrele didactice care nu sunt profesori universitari(cum este si cazul meu) nu pot sa mai aiba niciun cuvant in legatura cu vreo teza de doctorat. Va fac cunoscut faptul ca cei care sunt coordonatori de doctorate sunt cei care au dat ani de-a randul drumul la doctoratele fara nicio valoare stuiintifica.
  Eu am fost una dintre persoane care s-a opus vehement in cadrul sedintelor de catedra la aceste practici. Acum practic nu mai putem sa stim nimic din ce se 'lucreaza' acolo. Este o mare problema!
  Practic, toti care avem viziuni mai noi, sau diferite sau suntem bine ancorati in problematici specifice aviatiei nu mai suntem bagati in seama.
  Ce este de facut in aceasta problema?
  Cand i-am spus d-nei Andronescu ca trebuie folosit un soft specializat pentru depistarea plagiatelor mi s-a raspuns ca nu este cazul, ca este vina noii legi care da respunsabilitatea integrala Coordonatorului de Doctorat. Dar daca el este intr-o 'cardasie' cu doctorandul, cu comisia(cazurile recente sunt de notorietate)...ce se poate face?

  Ce propuneti dvs. in noua formatiune pe care va pregatiti sa o lansati?

  Sunt alaturi de aceia care chiar vor sa faca ceva pentru ROMANIA MEA pe care o iubesc si pentru care am ales sa ma intorc in tara!

  Va doresc numai bine!
 • Conflicte de interese si valori (Marţi, 19 iunie 2012, 11:30)

  radu [anonim]

  La ce fel de valori va referiti cand incercati sa lansati un nou curent politic? Ati incercat sa justificati de mai multe ori situatia sotiei dvs care lucreaza in cadrul OMV. Daca ati fi trait intr-o alta tara decat Romania, ati fi putut observa ca acest lucru nu ar fi fost adminsibil si ar fi intrat sub competenta justitiei. Comisia Europeana ne monitorizeaza pe justitie dar dvs acceptand astfel de conflicte de interese nu ati facut decat sa contribuiti la imaginea Romaniei de tara corupta. Vorbim de acte de plagiat in Romania dar conflictul de interes pe care l-ati intretinut este si mai important decat furtul academic.
  Imi aduc aminte de asemenea de situatia cand v-ati marit salariul in cadrul unui post la Viena;
  Este pacat, pentru ca mi-ati dat speranta si imi imaginam ca Romania poate sa se ridice.

  Cum justificati astfel de comportamente? Sa fie asta "dreapta" dvs.
 • tineri (Marţi, 19 iunie 2012, 11:47)

  Bogdan [anonim]

  Care sunt sansele tinerilor si specialistilor romani care au studiat in strainatate sa formeze, alaturi de dumneavoastra, noua dreapta in Romania?
  Multumesc!
 • Masele (Marţi, 19 iunie 2012, 11:54)

  Matei [anonim]

  Cum ajungeti la mase? Majoritatea romanilor nu percep, nu inteleg concepte, notiuni, programe, dreapta si stanga. Trebuie sa aveti un mesaj direct, care sa intalneasca asteptarile celor multi, sa umple un gol.
 • MRU - MIŞCAREA PENTRU ROMÂNIA UNITĂ? (Marţi, 19 iunie 2012, 11:55)

  RADU ADRIANA IAŞI [anonim]

  AŢI AVUT O GUVERNARE SCURTĂ, DAR VALOROASĂ. LITERAR, PARAFRAZÂNDU-L PE CINGHIZ AITMATOV A FOST "O GUVERNARE MAI LUNGĂ DECÂT VEACUL", CA DECENŢĂ, PARFUM OCCIDENTAL, BUN-SIMŢ, INTERES REAL. CE VEŢI FACE PENTRU A NU VĂ TRANSFORMA DECÂT ÎNTR-UN STINDARD AL CELOR CARE SE OPUN REVENIRII LA BOLNAVELE PRACTICI ALE TRECUTULUI, PARAFRAZÂNDU-L PE GARCIA MARQUEZ, PENTRU "O SUTĂ DE ANI DE OPOZIŢIE"?
 • Intrebare (Marţi, 19 iunie 2012, 12:06)

  Mihai [anonim]

  Buna ziua,
  care este opinia dvs rolul pe care Casa Regala a Romaniei il poate avea in reconstructia dreptei? Pornind de la ipotezele mentionate in articol (lider carismatic sau solidaritatea unui grup politic credibil) considerati viabila implicarea Casei Regale in acest proiect?
  Cu stima,
  Mihai
 • Comment sters de user (Marţi, 19 iunie 2012, 12:17)

  Mowgli [anonim]

 • dreapta - valori fundamentale (Marţi, 19 iunie 2012, 12:22)

  Daniel Gheorghe [anonim]

  Ce parere aveti despre o constructie politca bazata pe urmatoarele fundamente:
  1. Responsabilitate fiscala individuala;
  2. Piata libera (cu adevarat libera);
  3. Atributii guvernamentale limitate constituional.

  Va multumesc si succes!
 • Parlamentare (Marţi, 19 iunie 2012, 12:37)

  abcde [utilizator]

  Domule Ungureanu, ati dat speranta multor romani care pretuiesc valorile de dreapta si erau in stand by. Puteti garanta ca vom avea cu cine sa votam la toamna?
 • Invatamant (Marţi, 19 iunie 2012, 12:37)

  Remus [anonim]

  D-le Ungureanu,
  Ati declarat de mai multe ori ca singur v-ati construit cariera si devenirea dumneavoastra profesionala si personala. Nu se poate spune ca scoala nu v-a ajutat. In acest sens, pentru a va dovedi "de dreapta" trebuie sa sustinet dezvoltarea, afirmarea individului in societate. Asta inseamna si ca trebuie sa sustineti un invatamant performant, inclusiv financiar. Sunteti dispus, in cazul in care veti ajunge in pozitia de decizie, premier sau presedinte, sa sustineti o alocare din PIB de 8-10% pentru invatamant, cum aloca tari a caror invatamant s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani?
 • Politicienii (Marţi, 19 iunie 2012, 12:39)

  Doktor [anonim]

  Se spune ca politica se face cu bani. Ce sunt atunci politicienii din Romania ? Sunt persoane ce desfasoara activitati la limita legii si chiar in afara ei? Si ce este politica? Spre beneficiul cui se realizeaza si in detrimentul cui?
 • Cum .. si Ce .. (Marţi, 19 iunie 2012, 12:42)

  Pishku [anonim]

  Buna ziua.
  1) cum comunicati cu noi ? (ce mijloace tehnice aveti in vedere: mass media, internet etc?)
  2) ce relatii estimati cu Noua Republica, viitorul nou partid de dreapta ?
  Multumim.
 • Viitor (Marţi, 19 iunie 2012, 12:48)

  Alexandru Nicolescu [anonim]

  Domnule Ungureanu,
  Ma bucur sa vad ca ramaneti in continuare pe scena politica romaneasca, in ciuda faptului ca ati fost dat jos din functia de premier chiar de coalitia ce teoretic va sustinea. Sustin ideea ca este nevoie de coagularea dreptei.
  Cum se va realiza o conlucrare eficienta intre formatiunea dumneavoastra si Noua Republica si PDL? (mai ales ca forta ascendenta din PDL in acest moment a fost cea care a contribuit la trecerea motiunii de cenzura) Cum vedeti Romania peste 4 ani?
 • retrocedarea prpprietatilor (Marţi, 19 iunie 2012, 12:54)

  Pr. Chris Terhes [anonim]

  Am o singura intrebare:

  Cum un om zis de dreapta refuza retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti?

  Ma refer la proiectul de lege initiat de Guvernul Ungureanu, si sustinut de fostul prim-ministru, care dorea sa nu mai retrocedeze bunurile confiscate in natura, ci ca statul sa plateasca 15% despagubiri esalonate pe aproape 20 de ani fostilor proprietari deposedati abuziv.

  Multumesc.
 • dreapta, valori si aliante (Marţi, 19 iunie 2012, 12:58)

  Florina Tudica [anonim]

  1. In care formatiunea poltica de dreapta v-ati regasi? Sa nu uitam ca Noua Republica va avea statut de partid din 23.06.2012 cand are loc Congresul de infiintare.
  2. Va caracterizeaza PDL si se pliaza pe ideile dvs despre o dreapta corecta, avand in vedere ca se vehiculeaza ca puteti fi numit intr-o functie de conducere in PDL?
  3. Platforma dvs tinde sa devina o forta politica independenta?
 • electorii de dreapta (Marţi, 19 iunie 2012, 12:59)

  ann_eta [utilizator]

  Domnule Ungureanu,
  Mai intai, vreau sa va spun ca am multa incredere in dvs., apreciez modul in care faceti politica, astept foarte multe de la dvs., de la ce veti intreprinde pentru viitorul nostru, al romanilor.
  Conform definitiei inspirate a d-lui Cristian Preda, electoratul de dreapta este cel care face PIB-ul. Toti lucratorii onesti, de la baze si pana la varful ierahiilor trudesc pentru asta.
  Cu toate acestea, salariul mediu brut al bugetarilor, cei care beneficiaza de PIB, este cu mult mai mare decat al celor care il produc.
  Intrebare : Ce masuri veti include in programul dvs. politic care sa repare aceasta nedreptate si sa incurajeze masa angajatilor in societatile private sa vina alaturi de dvs.? (Eu cred ca cei mai multi dintre ei nu voteaza, pentru ca nimeni nu-i are in vedere in programe)
  Intrebare: Cum veti proceda ca in structurile inalte ale acestei platforme de dreapta sa nu se strecoare coruptia si demagogia, practici la care politicienii (poate romanii in general, nu stiu) sunt foarte mesteri?
  Mult succes!
 • Definitie (Marţi, 19 iunie 2012, 12:59)

  Maria Focsa [anonim]

  Ce considera dl. MRU ca fiind dreapta romaneasca? Care sunt caracteristicile ei programatice adica ...ce urmareste?
 • Dilema (Marţi, 19 iunie 2012, 13:02)

  Constantin Haralambie [anonim]

  Buna ziua,
  Ma bucur sa vad ca incercati coagularea fortelor si electoratului de dreapta in incercarea de a se ajunge in toamna la o opozitie solida. Personal cred ca daca ati reusi crearea unui pol impreuna cu Noua Republica si Fundatia Crestin-Democrata a domnului Baconschi(+ aripa reformatoare a PDL) ati reusi sa ii atrageti pe cei care nu se simt reprezentati in acest moment de PDL(sustin dreapta dar nu pot fi reprezentat de un partid care se intoarce la lideri din perioada FSN-ului) si ati reusi un scor bun la alegerile parlamentare. Ce parere aveti?
  Si o intrebare adresata istoricului Mihai Razvan Ungureanu, Cum ati dori sa fiti consemnat in cartile de istorie?
  Cu stima,
  C. Haralambie
 • sunteti de dreapta (Marţi, 19 iunie 2012, 13:02)

  ionut [anonim]

  Buna ziua,

  aveti curajul sa?
  1. reduceti administratia la 1/4 si sa informatizati toata functionarea, sa nu mai fie nevoie sa stam pe la ghesee oamenii sau firmele, sa nu mai fie fraude cum sunt la pensii si ajutoare sociale, etc.

  2. sa reduceti numarul de taxe la 2-3 si sa reduceti impozitul pe munca la 0, impozitul pe profit la 5%, sa introduceti deductibilitati pentru persoane fizice, daca investestesc in repararea locuintei de exemplu, sau cheltuieli cu scolarizarea copiilor
  puteti mari TVA pe obiecte de lux, tigari alcool, etc.

  3. sa taxati toti agricultorii la fel ca pe toata lumea

  4. carciumele in sate si orase taxate mai mult si tinute inchise dupa anumita ora

  5. acei care nu pot plati sa li se ia din avere, cum poate primi ajutor de la stat cineva care are apartament cu 4 camere in centru bucurestiului sau hectare de pamant, ajutor doar la acei care sunt handicapati si nu mai pot fizic face nimic si doar daca nu au nimic, au ajuns in strada

  6. am dori capurile acelor care au subminat economia nationala: Pogea impozitul forfetar, aceia care au creat programul prima firma, anl, si toti acei care au furat

  7. vrem justitie ca in america, problemele mici sub 1000 de euro sa fie rezolvate in 2-3 zile, daca am probleme cu chiriasul, sau chiriasul cu mine, sa o rezolvam imediat, sau probleme de plata reciproca intre firme si clienti

  8. vrem predictibilitate fiscala pe mai multi ani, si vrem sa stim concret ce e cu leul, cat timp ne mai jucam cu inflatia si cursul valutar? cand va fi euro?

  as mai avea, dar daca le faceti pe astea va votez
 • interes (Marţi, 19 iunie 2012, 13:04)

  claudiu [anonim]

  Buna ziua Domnule Ungureanu,

  Vreau sa-mi raspundeti obiectiv, care este interesul dumneavoastra in politica romaneasca si in aceasta reconstructie a dreptei romanesti?

  Va multumesc
 • sansele reconstructiei dreptei romanesti (Marţi, 19 iunie 2012, 13:04)

  Sorin [anonim]

  Obiceiurile vechi mor (foarte) greu. Poate fi reconstruita dreapta la adevarata ei valoare, intr-un orizont previzibil de timp, fara un electorat educat in spiritul unor valori acceptate si nu impuse?
  Credeti ca mesajul d-voastra are vreun ecou in urechile celor care voteaza kilu de zahar sau perechea de cizme? Ii veti face pe cei dezamagiti sa simta in dreapta o comunitate din care ar vrea sa faca parte si nu o ideologie?
 • mru.dreapta (Marţi, 19 iunie 2012, 13:07)

  ioan drimus [anonim]

  Domnule Ungureanu

  Doresc sa va prezint un plan de fezabilitate concret. Va promit ca daca aplecati urechea, cu siguranta, nu va fi o pierdere de vreme. Pentru aceasta as dori sa intru in contact direct cu dumneavoastra.
  Intrebarea mea este daca cititi mailurile de pe adresa mru.dreapta si in caz ca va scriu imi promiteti ca imi veti raspunde.
  Multumesc
 • INTREBARE (Marţi, 19 iunie 2012, 13:09)

  STAN PATITU [anonim]

  De ce nu ati candidat pentru primaria capitalei? Era o buna ocazie sa intrati in joc si sa va prezentati. Nu era bine sa urmati exemplul lui Basescu?
 • dreapta, valori si aliante (Marţi, 19 iunie 2012, 13:10)

  Florina [anonim]

  1, In care formatiunea poltica de dreapta v-ati regasi? Sa nu uitam ca NR va avea statut de partid din 23.06.2012 cand are loc Congresul de infiintare.
  2. Va caracterizeaza PDL si se pliaza pe ideile dvs despre o dreapta corecta, avand in vedere ca se vehiculeaza ca puteti fi numit intr-o functie de conducere in PDL?
  3. Platforma dumneavoastra tinde sa devina o forta politica independenta?
 • Clarificari doctrinare (Marţi, 19 iunie 2012, 13:12)

  Marius [anonim]

  Domnule Ungureanu,

  In aceasta perioada extrem de tulbure la nivel global pare sa se manifeste o disolutie a doctrinelor "principale". Populatiile baleiaza irational intre partidele exponente ale diferitelor curente economico-sociale pe fondul unui nivel de educatie in declin si a unei memorii colective din ce in ce mai volatile. Sentimentul meu este ca doctrinele si-au pierdut relevanta si ca revendicarea de la acestea nu aduc vreun castig actorilor politici. De asemenea cred ca este putin probabil sa apara o "noua paradigma" (ca tot e la moda cuvantul asta).

  Intrebarea pentru dumneavoastra este: credeti ca aveti capacitatea de a fonda o miscare politica in stare sa nu urmareasca interese inguste de grup (probleme la finantare!), sa doreasca recuperarea morala a intregii societati (probleme la numarul aderentilor initiali!) si sa nu abdice, indiferent de consecintele individuale, de la notiunea desueta de interes national (probleme cu vecinii si prietenii mai indepartati sau mai apropiati!)?
 • O noua forta politica (Marţi, 19 iunie 2012, 13:14)

  Valentin [anonim]

  Stimate domnule Mihai Ungureanu, v-ati gandit sa incercati sa coagulati o forta politica noua bazata in special pe populatia (inca) nealiniata politic, intelectualitate, tineret si acei romani care se manifesta de regula in mediul online? Prin comentarii pe diverse site-uri Internet ale publicatiilor media sau pe retelele de socializare...

  Va ganditi la o forta politica de larga cuprindere nationala sau la una in care sa patrunda amai degraba numite elite?

  Va multumesc si va doresc succes!
 • A DOUA INTREBARE (Marţi, 19 iunie 2012, 13:15)

  STAN PATITU [anonim]

  Avand in vedere ca am aterizat din plin comunism acum 20 de ani, toate paridele au dus o politica de dreapta. Ce semnificatie are in conditiile astea "dreapta"? Nu cumva ar putea avea mai multa logica si audienta o miscare a "incoruptibililor"? Nu credeti ca problema coruptiei este cea mai grava problema a societatii noastre?
 • Exista votanti de dreapta in romania (Marţi, 19 iunie 2012, 13:21)

  Alexandru Aliu [anonim]

  Credeti ca exista cu adevarat votanti de dreapta in Romania ? Sunt oameni chiar care cred si inteleg ce inseamna doctrina de dreapta? Cu alte cuvinte: merita sa existe o miscare politica de dreapta ? Are pe cine reprezenta ? Stanga in Romania mie mi se pare foarte bine definita, asta si fiind motivul pentru care are continuitate si forta politica - reprezinta foarte multi oameni. Dar dreapta ? PNL - ul are cele mai bune rezultate in momentul in care s-a aliat cu PSD. Eu cred ca plusul lor de procente nu se datoareaza faptului ca a crescut numarul oamenilor cu conceptii liberale, ci faptului ca atrag niste oameni care asociaza PSD cu PCR si nu se pot declara adepti ai PSD pe fond emotional, in plus sunt nemultumiti de PDL , asa ca s-au refugiat in PNL.
 • demitere basescu (Marţi, 19 iunie 2012, 13:23)

  marius [anonim]

  credeti ca basescu va fi demis ?
 • ICR (Marţi, 19 iunie 2012, 13:25)

  Cristi [anonim]

  Nu credeti ca prin aparitia dumneavoastra (cu SPP-ul coada) la demonstratia de ieri din fata ICR-ul poate fi folosita pentru a compromite respectiva manifestatie ?

  La toate televiziunile ati aparut dand interviuri si practic ati "confiscat" manifestatia, cu sau fara voia dumneavoastra. Nu credeti ca trebuie sa luptati pe alt front si cu alte mijloace ?
  Nu e acum simplu pentru detractorii lui HRP sa spuna: "Uite domle ca e o facatura a PDL-ului, astia nu se lasa dusi de la ciolan" ?
 • Ce sanse are dreapta prin asocierae cu PDL? (Marţi, 19 iunie 2012, 13:27)

  George Baciu [anonim]

  Domnule Mihai Razvan Ungureanu,

  Credeti ca este oportun ca orice miscare de dreapta (civica sau partid) sa se asocieze cu PDL inaintea alegerilor?

  Va intreb fiindca senzatia mea este ca orice miscare de dreapta s-ar naste, prin alianta cu PDL-ul ar fi catalogata drept facatura a lui Basescu, a PDL-ului.
 • Cariera in administratia publica / politica (Marţi, 19 iunie 2012, 13:33)

  Octavian Mintici [anonim]

  Buna ziua,

  Sa consideram urmatorul salariu: Am un salariu la privat de 1300 euro, compania mea lucreaza tot cu alte companii private, din strainatate. De ce as vrea eu sa imi schimb locul de munca si sa lucrez la stat? Mai mult, de ce as opta pentru o pozitie la stat, in loc de cea de la privat?

  La stat primesc un salariu de 2-3 ori mai mic. Iar daca ajung sa iau un salariu mai mare, asa cum merit, iau bobarnace toata ziua ca am salariu mare pe banii statului.

  Concluzie: la stat desi postul se va numi tot X, veti avea mereu oamenii care nu pot performa, care nu isi gasesc de lucru la privat (O spun din experienta!). O sa imi spuneti ca sunt si oameni pasionati. PREA PUTINI, si nu se poate baza o tara pe cati sunt.

  Ce solutie ati vedea la problema asta? Nu uitati, e vorba de un principiu de dreapta, cererea si oferta, pe piata muncii!
 • Cum pot sa ajut? (Marţi, 19 iunie 2012, 13:36)

  abcde [utilizator]

  Cum pot oamenii obisnuiti, care va sustin, sa fie alaturi de dumneavoastara si de viitoarea dumneavoastra platforma?
 • Intrebare (Marţi, 19 iunie 2012, 13:37)

  Daniel [anonim]

  Stimate Domnule Mihai Razvan Ungureanu,

  in primul rand doresc sa Va felicit pentru performantele Dumneavoastra din ultimii ani. Fara aportul deosebit adus de Dumneavostra in ultimii ani, pozitia actuala a Romaniei pe plan international nu ar fi fost atat de stabila.

  Actiunile din ultima vreme ale USL au multe puncte in comun cu actiunile desfasurate de grupul Emil Bodnarenko-Bodnaras dupa parasutarea acestuia in Romania de catre rusi in martie 1943. Se configureaza pe termen lung o preluare nelimitata si nedemocratica a puterii. Chiar daca suntem in anul 2012 si chiar daca metodele sunt altele, mai putin batatoare la ochi, substratul a ramas acelasi: o restauratie a trecutului, un pas inapoi a democratiei si societatii civile romanesti.

  Romania a fost si a ramas la rascruce de interese internationale si dincolo de declaratiile belicoase ale unora sau altora, mecanismele functioneaza pentru sau in defavoarea Romaniei. In calitate de Presedinte sau Premier ati avut sau veti avea posibilitatea de a va informa zilnic asupra conjucturii politice interne si externe in care se afla Romania.

  Intrebarea mea este urmatoarea:
  In cazul in care o sa fiti ales Presedinte sau Premier, care considerati ca sunt prioritatile politice ale Dumneavostra pe termen lung, atat pe plan intern, cat si pe plan extern.

  Intrebarea mea se refera exclusiv la prioritatile politice si am rugamintea la D-voastra sa nominalizati 3 prioritati de politica externa si 3 prioritati de politica interna.

  Va multumesc pentru atentia acordata.

  Daniel
 • Problema Premierului-jucator?!!!! (Marţi, 19 iunie 2012, 13:40)

  gigi [anonim]

  - Victor Ponta = premier-jucator...in justitie (Inspectoratului de Stat înConstrucţii – trofeul calitatii) ?
  - Victor Ponta = premier-jucator in cultura (ICR)?
  - Urmeaza Victor Ponta = premier-jucator in educatie, economie, etc ?
  - Victor Ponta vs Chuck Noris: V. Ponta poate sa conduca singur Guvernul; isi mai ia cateva diplome in economie, finante, educatie, sport, etc.
 • cum si ce inseamna mobilizare societate civila? (Marţi, 19 iunie 2012, 13:42)

  ninel [anonim]

  Buna ziua,
  Am inteles ca vreti mobilizare societate civila.
  Vreau sa ma implic; sunt mobilizat, mai ales de actiunile guvernului Ponta din ultima vreme. Cum pot contribui? Unde pot sa scriu?

  Multumesc,
  Ninel.
 • reconstructia dreptei romanesti (Marţi, 19 iunie 2012, 13:43)

  Georgel Petrache [anonim]

  Ion Iliescu a declarat la o sedinta psd ca Noua Republica este sau va fi cel mai mare dusman al PSD-ului. Considerati ca aparitia unui partid ca Noua Republica, poate fi decisiva pentru reconstructia dreptei romanesti, tinand cont de faptul ca la aceasta ora pnl nu poate fi considerat un partid de dreapta, dar si de faptul ca o parte a PDL nu are nimic in comun cu principiile de centru dreapta.
 • Solutii pragmatice nu politica! (Marţi, 19 iunie 2012, 13:57)

  Horia Patrut [anonim]

  Buna ziua,
  Stimate Domnule Ungureanu,
  Romania de astazi are nevoie de solutii la probleme nu de politica. Prin urmare dvs aveti nevoie de oameni competenti. Alesi pe baza criteriilor Dvs nu ale electoratului. Cum o sa procedeti nu avem cum afla :) dar macar cateve criterii ne puteti spune fie si numai pentru a ne antrena putin mintea si.... sperantele. Va multumesc. Mult succes va doresc!
 • Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 iunie 2012, 14:14)

  [anonim]

 • Cum ma alatur miscarii Initiativa Civica ? (Marţi, 19 iunie 2012, 14:16)

  Cum ma alatur miscarii Initiativa Civica ? [anonim]

  Buna ziua,

  Cum ma alatur miscarii Initiativa Civica , stau in sectorul 5 si m-am saturat de vanghelie, care peste vechile afise, culmea ipocriziei, a pus altele in care ne multumeste.........
 • pietre de moara (Marţi, 19 iunie 2012, 14:19)

  sorin [anonim]

  Aveti doua intrebari la care daca raspundeti satisfacator aveti mari sanse in politica romaneasca:
  1. pastrati legatura cu serviciile secrete?
  2. sinteti omul lui Traian Basescu?
 • neclar (Marţi, 19 iunie 2012, 15:43)

  marul [anonim]

  Stiu ca discuta a luat sfarsit, dar in masura in care se poate asa vrea sa i se trasnsmita dl. MRU
  - mesajele/raspunsurile dumnealui sunt, in opinia mea. neclare;
  - este nevoie sa convinga oamenii de faptul ca initativa sa este onesta si are scopuri real-pozitive;
  - populatia se uita la buzunar, intelege dificultatile, greutatile dar are intotdeauna o limita;
  - este inutil sa folosim cuvinte mari, pompoase, livresti dar cetateanul de rand strange in continuare din dinti si rabda si el si copii, nu doarme de grija datoriilor la banci si altele asemenea;
  - personal sunt adeptul innoirii clasei politice si in special a reconstructiei pe baze ideologie, insa este greu de crezut ca se poate face in conditiile in care acualii politicieni, cu cateva mici exceptii, chiar foarte putine, sunt interesati doar de avantajele proprii si de grup si de a obtine cat mai multe avantaje si profit financiar;
  - alegatorii, pe care toti ii invocati si ii bagati in seama in preajma alegerilor, sunt, intre campaniile electorale, ca si inexistenti iar politicienii sunt insensibili la doleantele si nevoile lor.
  Si aflati dl. MRU ca noi cei care va votam sau nu, nu putem sa ne sustinem un nivel de trai decent daca dvs. politicienii nu asigurati conditiile reale si concrete de a avea venitrui decnte si locuri de munca decente. Poate este mult prea banal, dar totul pana la urma se reduce la bani. Cand cetateanul are bani sa manace, sa se imbrace, sa tina copii la scoala, sa-si plateasca datoriile si sa aiba si un minimum de distractie/relaxare, asta inseamna ca in tara asta lucrurile merg bine !
  Poate gresesc, dar sunt sigur ca sunt multi care imi dau dreptate, macar partial.

  Si ar mai fi multe de spus ! Ma opresc aici si sper sa va parvina acest mesaj.
  Convingeti-ma pe mine si pe altii ca mine !
  Si mai mult, daca veti avea sansa sa faceti ceva concret, palpabil si pozitiv, FACETI !
  Sa simta efectiv fiecare din noi !
  Si atunci veti reusi !
 • Se poate (Marţi, 19 iunie 2012, 19:33)

  voltaren [utilizator]

  D-le Ungureanu , de mult timp v-am identificat ca noul lider care poate reda speranta romanilor . Ma bucur sa aud ca sunteti dispus sa bateti tara , sa va cunoasca si nea Badea care nu face diferenta intre stanga si drapta politica , dar poate recunoste un om cu vocatie de conducator . Contati pe oamenii cinstiti .
  Aveti nevoie de cosilieri profesionisti si de o prezenta mai vizibila in media romaneasca .


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by