Prima sesiune a Bacalaureatului din 2012 incepe luni. Peste 340.000 de candidati sunt asteptati sa sustina examenul, dintre acestia 23.000 fiind in Bucuresti.

Proba de testare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, care este prima proba a sesiunii iunie-iulie a bacalaureatului, va incepe luni la ora 12:00, a declarat vineri pentru Agerpres secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Stelian Fedorca.

"Examenul nu se amana cu trei ore, ci pur si simplu la ora 12:00 incepe, intrucat in centrele de examinare trebuie sa fie doar profesorii participanti la bacalaureat si absolventii de liceu. Pana la ora 12:00, avand in vedre ca in unele scoli sunt si sectii de votare in care se voteaza duminica, se va face curatenie dupa procesul de vot si se vor scoate cabinele de vot din sali", a spus Fedorca.

In anii precedenti prima proba a examenului de bacalaureat incepea la ora 9:00.

O parte dintre inspectoratele scolare au anuntat ca anul acesta s-au inscris la BAC mai putini elevi decat se asteptau, pentru ca unii absolventi au considerat ca nu sunt suficient de bine pregatiti.

Calendarul examenului de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie

11-13 iunie 2012Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A

13-15 iunieEvaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna - proba B

18-22 iunieEvaluarea competentelor digitale - proba D

25-27 iunieEvaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala - proba C

25 iunie proba de intelegere a unui text audiat, urmata de proba scrisa

26-27 iunie proba orala

2 iulieLimba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa

3 iulieLimba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa

4 iulieProba obligatorie a profilului - proba E)c) - proba scrisa (examen de Istorie pentru absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, si examen de Matematica pentru absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar)

6 iulieProba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) - proba scrisa (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic)

8 iulieAfisarea rezultatelor

9 iulieDepunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)

10-12 iulieRezolvarea contestatiilor

13 iulieAfisarea rezultatelor finale