Sambata, vremea va fi calduroasa, cu temperaturi maxime cuprinse intre 29 si 35 de grade, mai scazute pe litoral, unde se vor inregistra 25...27 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 in Banat, local in Oltenia, sudul Crisanei si al Munteniei, relateaza agentia Mediafax.

Ziua, cerul va fi variabil si doar in nordul tarii si zonele de munte, dupa-amiaza, izolat vor fi ploi de scurta durata. Spre seara si noaptea in regiunile vestice si nord-vestice innorarile se vor accentua, vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si local averse. Cu totul izolat cantitatile de apa vor fi insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 13 si 21 de grade.

Duminica, vremea se va mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 26 si 34 de grade, usor mai mici pe litoral. In prima parte a zilei cerul va fi variabil, iar in nordul teritoriului si la munte izolat vor fi ploi de scurta durata. Incepand din orele dupa-amiezei instabilitatea atmosferica se va accentua in regiunile vestice, nordice si centrale si se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse cu caracter torential. Pe arii restranse vor fi vijelii si va cadea grindina. In restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade.

La Bucuresti, vremea va fi calduroasa, cu o maxima a temperaturii aerului in jurul a 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 16...18 grade.

LA MUNTE

Sambata, vremea va fi calduroasa. In cursul zilei cerul va fi variabil si numai izolat va ploua slab. Seara si noaptea innorarile se vor accentua in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali unde vor fi averse, descarcari electice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi cantitati de apa mai insemnate si conditii de grindina. Temperatura aerului va continua sa creasca usor.

Duminica, vremea se va mentine calduroasa, iar in masivele din vestul si nordul tarii va deveni in general instabila. In Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali temporar innorarile se vor accentua si mai ales seara si noaptea vor fi averse, frecvente descarcari electrice si intensificari ale vantului posibil cu aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina, iar ploile vor avea caracter torential. In restul zonei montane cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse.

LA MARE

Sambata, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari trecatoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 ᅡC iar cele minime intre 17ᅡC si 20 ᅡC. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 20ᅡC.

Duminica, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 25 ᅡC iar cele minime intre 17 si 19ᅡC. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21ᅡC.