VIDEO  Sindicatele din educatie cer USL probe diferentiate in functie de profil la bacalaureat, din 2013. Ministrul Liviu Pop: Solicitarea este pertinenta, iar Guvernul o va lua in discutie

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 3 iunie 2012, 14:53 Actualitate | Esenţial


Federatiile sindicale din invatamantul preuniversitar cer USL modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel incat acesta sa includa, din 2013, si probe scrise diferentiate, in functie de profil si filiera, pentru a nu se repeta "rezultatele dezastruoase" de anul trecut, scrie Mediafax.

"Reglementarea vine in intampinarea dorintelor elevilor, ale parintilor acestora si ale cadrelor didactice, care au militat pentru sustinerea examenului de bacalaureat la disciplinele pentru care elevii au optat in cursul invatamantului liceal, iar nu la obiecte pe care nu au fost interesati sa le studieze si nici nu aveau cum, avand in vedere profilul unitatii de invatamant", se arata intr-o scrisoare deschisa adresata USL si presedintilor PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, de liderii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatiei "Spiru Haret" si Federatiei Educatiei Nationale (FEN).

Sindicalisti spun ca introducerea bacalaureatului diferentiat, prevazuta in Legea educatiei nationale nr. 1/2011, este "una dintre putinele reglementari benefice sistemului" din acest act normativ. Reglementarea, insa, nu va putea fi aplicata, conform aceluiasi act normativ, decat din 2016, respectiv incepand cu generatia de elevi care incepe clasa a IX-a in anul scolar 2012-2013, subliniaza sindicalistii.

"Pentru anul acesta, nu mai poate fi operata modificarea, pentru ca nu poti schimba regulile in timpul jocului. Speram, insa, ca va fi facuta pentru a intra in vigoare de anul viitor, pentru ca tuturor candidatilor de la bacalaureat sa li se acorde sanse egale. Modificarea trebuia operata din timp, dar cu Funeriu nu s-a putut discuta. In mandatul lui, a fost un monolog", a declarat pentru Mediafax presedintele FEN, Constantin Ciosu.Conform Legii educatiei nationale, cele doua probe scrise pe care sindicatele le doresc introduse de anul viitor la bacalaureat sunt diferentiate in functie de profil si filiera.
 • Astfel, pentru profilul real din filiera teoretica, acestea sunt matematica si proba transdisciplinara din stiinte (fizica, chimie, biologie).
 • Elevii de la profilul umanist din filiera teoretica ar urma sa dea o proba la o limba de circulatie internationala si o proba transdisciplinara din geografie, istorie, stiinte socioumane.
 • Pentru filiera tehnologica, vor fi o proba scrisa disciplinara specifica profilului si una transdisciplinara specifica domeniului de pregatire.
 • Iar pentru filiera vocationala - o proba practica sau scrisa, dupa caz, specifica profilului ori specializarii si o proba transdisciplinara specifica profilului sau specializarii.
"Apreciem ca se impune, in regim de urgenta, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, prin aplicarea, incepand cu anul 2013, a prevederilor art. 77 alin. (4) referitoare la proba scrisa E, astfel incat, pe langa proba scrisa comuna de Limba si literatura romana (si, eventual, proba scrisa la Limba si literatura materna), sa existe si probe scrise diferentiate in functie de profil si filiera. Apreciem ca o asemenea masura este de natura sa vina in sprijinul elevilor si justifica modificarea/completarea Legii educatiei nationale prin ordonanta de urgenta", se mai arata in scrisoare deschisa a sindicatelor.

De asemenea, semnatarii documentului atrag atentia ca nu exista nicio perspectiva de a avea rezultate mai bune la Bacalaureat in acest an, dupa "rezultatele dezastruoase" de anul trecut, in conditiile in care elevi exceptionali, participanti la concursuri si olimpiade internationale, nu promoveaza examenul de bacalaureat din cauza probelor la disciplinele din afara profilului.

"Acesti elevi, care ne reprezinta in mod exemplar peste hotare, sunt in situatia de a nu-si putea continua studiile datorita unui sistem de organizare a examenului de bacalaureat care nu corespunde realitatilor din sistem si cerintelor beneficiarilor primari ai invatamantului", se precizeaza in scrisoarea deschisa transmisa USL, potrivit Agerpres.

Ministrul Liviu Pop: Solicitarea sindicatelor este pertinenta, iar Guvernul o va lua in discutie

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat la Romania TV ca solicitarea sindicatelor este una "pertinenta", iar Guvernul va discuta pe marginea acestei propuneri, el personal sustinand introducerea bacalaureatului diferentiat din 2013.

Liviu Pop mai spus ca forma actuala a examenului de bacalaureat nu mai este adaptata situatiei din sistemul de invatamant, astfel ca propunerea de introducere a bacalaureatului diferentiat din 2013, si nu din 2016, asa cum prevede Legea educatiei nationale, va fi discutata la nivelul Guvernului, urmand sa fie si "dezbateri serioase cu elevii" pe acest subiect.

"Vom discuta propunerea la nivel de Guvern. Vom vedea saptamana viitoare (...). Intentia de modificare a bacalaureatului pentru anul viitor este o tema de discutie pe care o analizam  incepand de astazi. (...) Impartirea bacalaureatului pe patru tipuri este un lucru foarte bun, dar nu putem astepta pana in 2015-2016" , a precizat Pop.

Ministrul a mai spus ca la Romania TV ca nu se asteapta ca la bacalaureatul de anul acesta sa fie rezultate mai bune decat anul trecut, in conditiile in care, considera el, examenul nu este adaptat "cu ceea ce invata elevii la clase".

"Mi-as dori sa nu mai asistam la ce a fost anul trecut", a adaugat Pop, cu referire la promovabilitatea scazuta de la bacalureatul din 2011.


Promovabilitatea la bacalaureatul din vara anului trecut a fost de 45,72%, cea mai slaba din ultimele doua decenii.

Examenul de anul trecut a avut parte si de cea mai severa supraveghere din istoria bacalaureatului, inclusiv cu camere video, pentru descurajarea si depistarea fraudelor.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2716 vizualizari

 • +9 (13 voturi)    
  cretini avari... (Duminică, 3 iunie 2012, 15:26)

  noname [anonim]

  sindicatele in invatamant is pula bleaga a calului tarii asteia, profesori de doi lei, cu ochelari de cal si retardati,.cu mintea numai la bani si la copiii lor prosti ca noaptea. cine nu e capabil nu da bacalaureat.. bacalauretul e unul, nu poti da diploma de bac unui absolvent de ciobanit oile... orice liceu faci si esti capabil, dai bac, ori faci liceu de cioban, strungar sau altceva si iti vezi de treaba.. bac-ul nu are treaba cu profilele... are treaba cu cinstea, inteligenta, corectitudinea, capabilitatea... lucru ce s-a pierdut pe drum de mult timp datorita sindicatului invatamantului format a la gigi becalii si mitica dragomir. din retardati si smecheri! ce sa scrie pe diploma de bac de profil???!! cretinilor! luat bac ciobanit oi, strungar sau ce??? diploma de bac inseamna sa atingi un nivel de educatie minim general. nu sa fi bun la mate si agramat la limba romana, idiotilor ce vreti sa distrugeti un popor doar pt a va imbuiba buzunarele.si a va trece copiii vostri retardati.
  • 0 (6 voturi)    
   Tu ai diploma de bac? (Duminică, 3 iunie 2012, 16:06)

   barbidoc [anonim] i-a raspuns lui noname

   ,,diploma de bac inseamna sa atingi un nivel de educatie minim general..."

   Re-citeste ce-ai scris in postul tau si spune-mi ce parere ai despre diploma ta de bac.
   • +4 (4 voturi)    
    Daca (Duminică, 3 iunie 2012, 18:20)

    Jar [anonim] i-a raspuns lui barbidoc

    spunea cultura generala minima,mai era cum era;in rest,are dreptate...
    Da' tu de ce...mi-ai bagat cratima aia acolo?
   • +4 (4 voturi)    
    Hei! (Duminică, 3 iunie 2012, 21:15)

    seth [anonim] i-a raspuns lui barbidoc

    O fi fost omul mai grabit atunci cand a scris postul dar, in esenta, are dreptate.
   • +2 (2 voturi)    
    nu! (Duminică, 3 iunie 2012, 22:02)

    noname [anonim] i-a raspuns lui barbidoc

    n-am, ba.. ca sunt oier!!
  • -8 (8 voturi)    
   funeriu a participat a un astfel de bacalaureat ! (Duminică, 3 iunie 2012, 16:52)

   maria [anonim] i-a raspuns lui noname

   In Franta e un bac diferentiat ! Daca nu il iei pe primul ( categooria 1 ) , poti da un altul - categoria a 2-a . funeriu NU L-A LUAT PE PRIMUL ! ERAM P-RECISA !
   • +5 (5 voturi)    
    de 3 ori 3 esti toanta (Duminică, 3 iunie 2012, 21:29)

    maria dn clasa 3 [anonim] i-a raspuns lui maria

    Sigur iei informatii de mana a treia de la latrina 3
   • 0 (0 voturi)    
    Diferenta este ca acolo... (Luni, 4 iunie 2012, 16:17)

    Sting [utilizator] i-a raspuns lui maria

    ...fiecarui tip de bacalaureat i se acorda un anumit tip de prerogative. Spre exemplu, categoria cea mai slaba nu are dreptul sa dea examen de admitere la facultate.

    La noi se pare ca sunt favorizati oierii... la mai mare, sa traiasca.
  • 0 (0 voturi)    
   with all due respect... (Luni, 4 iunie 2012, 8:54)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui noname

   o diferentiere intre stiintele exacte si cele umaniste la bac cred ca ar fi benefica. (Am 40 de ani de experienta la catedra, cu ultimii 25 in sistemul de invatamant american).
   In liceu in Romania am avut colegi care erau genii la mate si fizica, dar pe care nu i-ai fi putut face sa rosteasca o fraza in franceza sau rusa nici daca le puneai pistolul la tampla si care au ajuns academicieni. Eu, si alti colegi de clasa eram bita la materiile astea, dar am ajuns profesori universitari in domeniile umaniste. Trageti dvs.concluzia...
 • +16 (16 voturi)    
  lol (Duminică, 3 iunie 2012, 15:30)

  Vasile [anonim]

  sa se dea diferentiat zic,dar...un mare DAR ,intrarea la facultate sa nu se mai faca pe baza mediei la bac,ci direct pe baza de examen de admitere.
  • +11 (11 voturi)    
   a (Duminică, 3 iunie 2012, 15:49)

   Silviu [anonim] i-a raspuns lui Vasile

   Cum nu mai pot scoate camerele de la bac acum , ca le sare lumea in cap, cred ca vor sa faca diferentiat ca sa fie mai multi eligibili sa intre la facultate. Nu vezi ca au marit cifra de scolarizare acum si nu au mai luat in considerare clasificarea universitatilor care s-a facut anul trecut?
  • 0 (0 voturi)    
   Sindicatele din Educatie sunt ale elevilor ?! (Luni, 4 iunie 2012, 20:25)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Vasile

   Ce treaba au sindicatele cu modul de organizare a examenelor in Romania ?

   Ma asteptam sa ceara una si alta niste organizatii profesionale ale cadrelor didactice, nu organizatiile SINDICALE...!

   De cand sindicatele profesorilor se preocupa de soarta absolventilor ? Aaaa... stiu. De cand "ministru" este un sindicalist care asculta de colegi, nu de legile tarii. Cand va scrie in Legea Educatiei ca sindicatele fac programa si stabilesc examenele, atunci sa vorbeasca, pana atunci, sa taca !

   Iar pe de alta parte, un bacalaureat diferentiat ar trebui sa restranga dreptul de a accede in invatamantul superior la anumite specialitati, conform cu profilul in care s-a dat bacalaureatul.
   De exemplu, un absolvent de liceu cu profil umanist, care a dat examenul de bacalaureat pe filiera umanista, sa nu poata nici macar participa la examenul de admitere la Politehnica, pentru ca pleaca din start cu un handicap.

   Cine vrea sa dea admitere la orice facultate sa poata da examenul de bacalaureat de clasa A, la materii din toate specialitatile, iar ceilalti sa dea examene de clasa B-filiera umanista sau B- filiera stiinte exacte. Parca asa e prin alte tari... La noi de ce nu s-ar putea ?
 • +16 (16 voturi)    
  Multa minte le trebuie. (Duminică, 3 iunie 2012, 15:37)

  mircea [anonim]

  Daca probele la bac sunt diferite,ar trebui si admiterea la facultati sa fie diferita.Indivizii astia de la sindicate nu prea gandesc.de fapt nu-i de mirare,daca luam numai lozincile scandate cu ocazia diferitelor mitinguri comandate de sefii ierarhici.Vocabular mai infect ca la sindicatele din invatamant nu intalnesti nici in Zabrauti.
  • +9 (11 voturi)    
   Bac diferentiat=restrangerea accesului la facultat (Duminică, 3 iunie 2012, 16:46)

   florina [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Ca si in tarile din vest, un bac diferentiat presupune limitarea accesului absolventilor, in functie de filiere, la anumite facultati. E normal ca un elev de la liceu tehnic cu un nivel redus de cultura sa faca orice tip de facultate (drept, medicina,etc.) facultate particulara si sa te bage in puscarie cu ne-stiinta lui de carte ? sau sa te omoare cu zile, doar pentru ca a facut facultate pe bani si diploma e ... cum e ?
  • +5 (5 voturi)    
   Atunci sa lise dea si (Duminică, 3 iunie 2012, 19:56)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui mircea

   dreptul diferentia sa dea la o facultate!
   Esti diferentiat prost, ai dreptul la o facultate la spiru, fara drept de angajare dect in usele.
   Esti diferentiat destept, dai admitere la o facultate adevarata si dupa absolvire, are dreptul de a se angaja la un salariu mare!
   Prostul cu facultate, matura, celalalt ii da de lucru si face... mizerie!
   Caat de cretini pot fi idiotii din usele!
 • +8 (8 voturi)    
  BAc (Duminică, 3 iunie 2012, 15:47)

  Virus [anonim]

  Incep si hotii din sindicate sa descopere "putinele parti bune ale legii"! Nu i-am auzit sa-i dea peste bot lui Pop cind a spus ceva de genul "subiectele nu reflecta pregatirea". Daca erau bine intentionati ii atrageau atentia ca subiectele trebuie sa fie conform "programei", nu conform pregatirii. Dar care o fi vina "dascalilor" cum li se spune pompos? Nici una. Dau teze, dau note mari iar elevii lor la Bac nu sint in stare sa faca mai nimic. Desigur vinovat era Funeriu, acum vinovate sint subiectele care nu reflecta pregatirea. Cind vor fi vinovati profesorii? Niciodata ca acum li se retine automat din leafa mizera cotizatia sindicala si deci sint aparati in TOTALITATE de capusele sindicale.
  In alta ordine de idei "partea proasta" a legii sint criteriile e accedere la prof. si conf ca si certificatul de abilitare.
  D-alde Croitoru si alti impostori cu doctorate cumparate sau zero nu pot "trafica" in domeniul doctoratelor!
 • +8 (10 voturi)    
  Dublarea cantitatii de cunostinte (Duminică, 3 iunie 2012, 16:01)

  Cetatean [anonim]

  Avem nevoie de o noua curricula si de profesori capabili sa o respecte si sa o implementeze.
  Am vazut cadva un serial stiintific al lui Carl Sagan in care acesta descria sentimentele care l-au cuprins atunci cand, fiind in fata rafturilor interminabile cu carti ale bibliotecii publice din New York, si-a dat seama ca in toata viata lui, citind fara intrerupere, ar putea citi o parte nesemnificativa a acestor carti.
  Informatiile pe care le memoram in timpul procesului de educatie scolara trebuie sa fie cele esentiale. De asemenea trebuie sa apara diferentieri de programa scolara mult mai accentuate si mai devreme, in functie de traseul ales de elev. Trebuie stabilit foarte clar care sunt cunostintele generale strict necesare unui tanar avand in vedere si o educatie continua, pe tot parcursul vietii. Trebuie tinut cont si de faptul ca, cu cat memorezi mai mult cu atat ai mai putin timp ca sa iti dezvolti capacitatea de analiza si sinteza precum si imaginatia. Daca se insista pe mai departe ca toti elevii sa aiba aptitudini de critici literari, atunci cei care doresc sa devina matematicieni pierd un timp foarte pretios cu memorarea si analiza unor informatii care le vor fi inutile in cariera si in viata. Stapanirea limbii romane se poate face si citind lecturi de istoria si filozofia stiintei, etc. (pentru cei de la "real") si nu citind poezie ermetica. Reciproca este valabila. Criticii literari nu au nevoie de calcul diferential.
  Cantitatea de cunostintele umane se dubleaza intr-un ritm tot mai accelerat. Cresterea calitatii vietii depinde de dezvoltarile din domeniul stiintei si tehnologiei. In aceste domenii, cresterea cantitatii de cunostinte noi este cea mai accelerata. Tarile care vor constientiza aceste adevaruri (decidentii) vor asigura prosperitate pentru cetatenii lor.
 • +3 (3 voturi)    
  Avea dreptate Basescu (Duminică, 3 iunie 2012, 16:33)

  creanga [anonim]

  O dati deoparte pe abramburica?

  Cum adica, legea Funeriu este buna???

  Strategia lui Basescu nu e doar o ciorna?
 • +7 (7 voturi)    
  treaba sindicatelor (Duminică, 3 iunie 2012, 18:43)

  dan2 [anonim]

  Nu este treaba sindicatelor sa lupte pentru "bac diferentiat". Treaba lor este sa lupte pentru drepturile cadrelor didactice. De fapt, nu "sindicatele cer" ci trei lideri ai sindicatelor din educatie semneaza o "scrisoare deschisa" in care cer ceea ce cere toata lumea: adaptarea continutului invatamantului in sensul celor din postarea lui "Cetatean" de mai sus.
  • +4 (4 voturi)    
   de cand nu sunt bagati in seama de felix.. (Duminică, 3 iunie 2012, 21:44)

   lideru' din plop [anonim] i-a raspuns lui dan2

   ...treaba liderilor de sindicat este sa arate ca sindicalistii e destepti si plateasc cotizatii grase...
 • +6 (6 voturi)    
  Opriti macelul . (Duminică, 3 iunie 2012, 20:01)

  ogi [anonim]

  Din cauza faptului ca elevii nu invata trebuie modificata legea ? De ce ??
  E obligatoriu ca toti elevii sa intre la facultate .
  Sau mai nou elevii au altceva mai bun de facut la liceu decit sa invete ???

  Nu in ultimul rind de ce se implica sindicatele in problemele de BAC ???
 • +7 (7 voturi)    
  Ce se amesteca sindicatele in bacalaureat? (Duminică, 3 iunie 2012, 20:15)

  dumitru vaduva [anonim]

  Sindicatele sunt proaste ca noaptea,luate in ansamblul lor,propunand o astfel de masura, Bacalaureatul este un examen care oglindeste cata cultura generala are un absolvent de liceu si nu cata meserie cunoaste,intr-un anumit domeniu. Si asa,un exemen de bacalaureat sustinut numai la romana,matematica si istorie,spre exemplu,nu reflecta mare lucru. Un examen amplu,ar trebui sa contina subiecte din cele patru mari domenii ale culturii: stiinte,arte,religii si productia de bunuri materiale. Orice om trebuie sa aiba,terminand liceul,cunostinte din toate aceste domenii. Daca elevii din liceele de specialitate nu stiu romana,istorie sau matematica,atunci nu au dreptul sa treaca examenul de bacalaureat,danduli-se subiecte pe care sa le stie,din specialitatile lor.Asta nu e cultura generala ci spoiala,mazgaleala de cultura. Cei cu astfel de pretentii,sa mearga la scolile profesionale,de unde sa devina niste buni meseriasi in domeniile lor. Dar,a intra in posesia diplomei de bacalaureat,necesita sa stii literatura,matematica,sa fi citit o gramada de carti,sa fi auzit de marii scriitori ai lumii si sa le fi citit cartile mai importante,sa fi cunoscut marile genii ale culturii umane si operele lor,etc. Daca cunostintele se rezuma la cum se da o gaura si cum se chituiesc geamurile,asta nu mai este cultura generala.
  Asa ca sindicatele,cu aceasta propunere,ne dovedesc cine le alcatuieste, ce au ei in cap si ce politica duc ele,convergenta cu aceea a guvernului comunist de la putere si anume,de promovarea ignorantei,prostiei,la gramada si la pachet,conform invataturilor marxist leniniste si mai nou,Antonesciano-Pontiste,cu largi influiente Iliesciano-Felixiste. Acestia,vor ca toata lumea sa ia bacalaureatul si sa se umple din nou universitatile de prostii pamantului romanesc. Halal propunere.Culmea este ca sunt toate premisele ca ea sa fie adoptata de guvernul Ponta si ca ,in curand sa devina lege,prostia fiind ridicata la rang de virtute nationala.
 • +6 (6 voturi)    
  De ce trebuie să aibă toată lumea bac? (Duminică, 3 iunie 2012, 20:20)

  ro [anonim]

  Aiasta-i întrebarea.

  Ce-i aia "bac diferenţiat"? E ca şi cum ai spune toţi sunt buni, da' nu prea.
  De ce această farsă, că toţi vor avea diplomă de bac?
  Câtă vreme oricum diplomele de rang inferior vor fi inutilizabile pentru etapa următoare - universitară?

  Cu ce-i va încălzi pe cei cu bac "chinezesc" (gen "Adibas") diploma, din moment ce nu le va folosi la nimic?

  Mă tem însă că se pregătesc relansarea fabricilor de diplome de licenţă şi vor să-şi asigure clienţi.
 • +3 (3 voturi)    
  BACul diferentiat este necesar.. (Duminică, 3 iunie 2012, 20:44)

  lili [anonim]

  Dar NU va rezolva problema educatiei precare din Romania...elevii vor trece BACul dar nivelul pregatirii lor ramane ca problema...azi tot mai multe companii se plang ca Romania NU pregateste nici elevii si nici studentii pentru a lucra dupa terminarea scolii...exceptiile din IT exista, dar sunt mai degraba datorate interesului acelor elevi si unor cadre didactice de exceptie, dar ele NU sunt REGULA ci exceptia din invatamantul romanesc....
  Azi, din pacate majoritatea elevilor au ajuns sa nu dea 2 bani pe scoala, ceea ce este foarte grav iar modelele pe care le vad in societate le intareste atitudinea...
  Lipsa de interes a elevilor este dublata de lipsa de interes a profesorilor demotivati si subapreciati in societate..
  Ii vor trebui multi ani Romaniei a repare ceea ce a stricat in astia 20 de ani in domeniul educatiei...
  • +2 (2 voturi)    
   necesar pt smecheri (Duminică, 3 iunie 2012, 22:15)

   noname [anonim] i-a raspuns lui lili

   nu exista bac diferentiat. nu poti spune ca ai bacul la electronica sau la filosofie, sau la altceva.. e o marlanie pt a da o diploma la toti retardatii, sa-i bagi pe toti in aceeasi oala... se cauta tot felul de tertipuri pt a ridica niste retardati si pt a le da diploma. cum e marean... intr-o lume normala si corecta, ala nu ar avea 8 clase absolvite.. acum are licenta de studii superioare...
 • +3 (3 voturi)    
  Alternativa la bacalureat fr-eul (Duminică, 3 iunie 2012, 21:36)

  La fara frecventa [anonim]

  Pentru ministrul Plop subiectele de matematica sunt prea grele pentru el. Asa incat va cere sa dea probleme de genul:
  Un cioban are 3 turme de oi. o turma are 10 oi. Cate oi are ciobanul? Indicatie se face operatia de inmultire sau cat fac10+10+10?
  • +2 (2 voturi)    
   Prea multe coincidente... (Duminică, 3 iunie 2012, 23:48)

   SINDICALISTU' JUMULIT [anonim] i-a raspuns lui La fara frecventa

   ciobanasii cu cate 10 oi sunt cei trei crai de la sindicat!
   si, evident ca problema este pentru ciobanul sef plopsor, biministru lu' tonta
 • +3 (3 voturi)    
  ce treaba au sindicatele ? (Duminică, 3 iunie 2012, 21:36)

  kraigher [anonim]

  Iar incep sa bage in seama sindicatele,
  Maine iar iau cotizatia din salariu obligatoriu.
  De cand isi dau cu parerea sindicatele despre probele de examen?

  Iar o luam de la capat cu anii '90?
  • +2 (2 voturi)    
   Numai lapte si miere cu USL (Duminică, 3 iunie 2012, 23:51)

   danielusi [utilizator] i-a raspuns lui kraigher

   Da, iar o luam e la capat. Aceasta este CIUMA ROSIE. Asta vrea poporul. De-aia au "íesit Romanii" in strada in Ianuarie. Nu asta au vrut ROMANII ? Sa votati tot asa si o sa vedeti voi. Cei care nu vedeti deja ca "Marea Marire" de salarii (ca de pensii nu au zis nimic), (asta pentru acei pensionari care se lasa prostiti) nu mai are efect. EURO este la nivekul care este si va mai urma + benzina si veti vedea ca cei 8 % promisi asazisa marire (aducere a salariilor la nivelul Iunie 2010) va da cu mult MINUS.
 • +1 (1 vot)    
  Cetateane X (Duminică, 3 iunie 2012, 23:17)

  LEC [anonim]

  1.Vrei sa ai diploma de bac. prerfect, pune-te pe carte, serios , perseverent, 4ani; iti garantez ca vei lua bac-ul si ai in continuare acces la niste optiuni
  2. Vrei sa faci una-alta de performanta in box, biliard , etc dar de ce nu si matematica , fizica , muzica ,toata admiratia din partea noastra , dar,
  toate acestea nu te absolva, in opinia noastra , de a da bac-ul cot la cot cu ceilalti

  Asa ca , in opinia noastra , lasati bacul, unul pentru toti, altfel intram in tangaj permanent, in care orice lege permite exceptii si eschivari care
  favorizeaza unele categorii care par , la prima vedere , mai altfel decat celelalte
 • +1 (1 vot)    
  lamuriti-ma si pe mine (Duminică, 3 iunie 2012, 23:35)

  manea dragos [anonim]

  sunt pe filiera tehnologica,eu la ce dau bacul??
  • 0 (0 voturi)    
   - (Luni, 4 iunie 2012, 11:07)

   te lamuresc acusa. [anonim] i-a raspuns lui manea dragos

   La module,ceva ce nu te-a interesat din ziua intai de liceu.
 • 0 (0 voturi)    
  pai... au intrat la inaintare "fabricile de diplom (Luni, 4 iunie 2012, 10:20)

  potra [anonim]

  pai nea ministrule... te inghesuie fabricile de diplome...

  asta e... au venit sacalii la putere
 • +1 (1 vot)    
  - (Luni, 4 iunie 2012, 11:01)

  Deci munca risipita degeaba? [anonim]

  Sa zicem ca eu nu am vrut sa intru la un liceu tehnologic(nu am avut de ales din cauza mediei mici de intrare la liceu).

  Sa zicem ca eu sunt a XI-a acum si m-am axat din clasa a IX-a sa invat la matematica,biologie,romana si etc.Trec 3 ani de teorie bazata pe acele dicipline.Dupa care ma trezesc ca mi se schimba TOTAL PROGRAMA si ca TREBUIE SA DAU LA MODULE.Ceva la care nu ai dat atentie DELOC in acesti 3 ani.

  Iar apoi,ministrul educatiei are pretentii ca eu sa invat teoria la module intr-un an,ceva ce trebuia sa invat in 4 ani.

  Si observ ca la filiera real nu se mai da bac la informatica.De ce nu lasati copii sa dea la ce vor ei si sa isi vada de viata?

  Dupa parerea mea,asta e incorect.Ar trebui ca legea asta sa fie aplicata in 2016,cand copii deja stiu ca vor da bac la specializarile lor pe profile si se pot pregati din timp.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by