Premierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Bookfest, ca Guvernul nu intentioneaza sa anuleze decizia ANAF privind blocarea conturilor TVR, precizand ca nu doreste schimbarea conducerii Televiziunii Publice, transmite Agerpres.

Intrebat daca Executivul are de gand sa anuleze decizia ANAF referitoare la blocarea conturilor Televiziunii Romane, Ponta a raspuns: "Nu, pentru ca TVR trebuie sa-mi prezinte o solutie mie si cetatenilor care dau bani la taxa de televiziune cum se reorganizeaza in viitor ca sa nu produca din nou prejudiciu. Sunt 120 de milioane de euro datorii, in conditiile in care TVR este singura televiziune care beneficiaza de taxa TV si singura care primeste subventii de la buget pentru relee".

El a negat ca ar dori o schimbare a conducerii Televiziunii Publice.

"Eu nu vreau sa se schimbe o conducere pusa de PDL sau Traian Basescu cu o conducere pusa de USL. Am auzit toate povestile. Nimic nu este adevarat, nu am vorbit cu nimeni si nici nu vreau sa fie nimeni de la USL la conducerea televiziunii. Eu vreau ca Televiziunea Romana care incaseaza taxe TV, care primeste bani de la buget, sa nu mai si produca 120 de milioane de euro (n.r. pagube). Eu inteleg si rolul Televiziunii Publice, dar este pe o piata libera, toate celelalte televiziuni, unele care imi plac, altele care nu-mi plac, dar se supun regulilor normale si platesc taxele si impozitele, primesc publicitate, TVR primeste de peste tot si are cea mai mare paguba. Ganditi-va la o televiziune privata care avea 120 de milioane paguba ce facea, intra in faliment. Nu putem sa facem tot timpul regim separat", a spus Ponta, dupa ce a participat la lansarea cartii 'Despre China' de Henry Kissinger, in traducerea lui Paul Dobrescu.

Pe 21 mai, ANAF a blocat in totalitate conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate catre bugetul de stat, din 2005 pana la finalul anului 2011, in valoare de 272.699 mii lei.

Ulterior, conducerea Televiziunii Publice a solicitat reesalonarea datoriilor catre stat.