Meteorologii anunta ca vineri vremea va fi instabila in cea mai mare parte a teritoriului. De la ora 9:00 intra in vigoare o informare meteo potrivit careia instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in vestul, nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte. Informarea este valabila pana sambata dimineata la ora 6:00. Incepand de duminica maximele termice trec de 30 de grade.

  • Vineri, vremea va fi instabila in cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi innorari temporar accentuate in vestul, centrul si nordul tarii, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie. In celelalte regiuni cerul va fi temporar noros si local, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi fenomene de instabilitate. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35-40 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 27 de grade.

In Bucuresti, Cerul va fi variabil, cu unele innorari si trecator averse si descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si seara. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 24-25 de grade.

  • Sambata vremea va fi usor instabila, iar cerul temporar noros. Vor fi averse si descarcari electrice, local in vestul, centrul si estul tarii si izolat in rest. Instabilitate atmosferica se va restrange sambata nopatea si se va semnala doar in regiunile vestice. In zona montana, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 29 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade.
  • Duminica, vremea va fi in general instabila, iar cerul va prezenta innorari temporar accentuate. In timpul zilei, local in regiunile intracarpatice si pe arii restranse in rest, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime intre 9 si 18 grade.