Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca va solicita sa se verifice ca el personal nu a vorbit niciodata cu Adrian Grajdan si ca prin tot ceea ce a facut a aratat ca, cel putin din partea sa, nu a fost vorba de nimic intentionat, el admitand ca acest caz a reprezentat o problema pentru PSD, transmite Mediafax.

Intrebat daca devine cazul Grajdan un pericol pentru PSD, Ponta a raspuns: "A fost o problema, categoric da. Si prin toate masurile pe care le-am luat - l-am dat afara, am retras adresa - am aratat ca totul a fost o greseala".

Referitor la telefonul dat de Adrian Nastase la ora 5.00 dimineata lui Grajdan, Ponta a spus ca el va cere sa se verifice ca, personal, nu a vorbit niciodata cu acesta. "Eu o sa cer sa se verifice ca eu nu am vorbit niciodata cu domnul Grajdan, asta o sa cer sa se verifice", a subliniat Ponta.

Intrebat daca Nastase a gresit telefonandu-i lui Grajdan Ponta a spus: "Ce pot sa spun? Dati-mi voie sa nu comentez. Nu am vorbit in viata mea cu domnul Grajdan. L-am dat afara imediat ce a gresit, am retras adresa. Sigur, a fost o problema pentru noi, dar prin tot ce am facut am aratat ca nu a fost vorba, cel putin din partea mea, de absolut nimic facut intentionat".

Ponta a spus ca cei de la PDL au profitat de aceasta problema a PSD, dar a opinat ca s-a exagerat cu scrisorile trimise in legatura cu acest caz. "Restul, ca cei de la PDL au profitat de ocazie... nu stiu. Poate as fi profitat si eu in locul lor. Dar cred ca au exagerat un pic, cu scrisorile catre Uniunea Europeana. Nu cred ca ei au vreun interes sa avem vreun raport rau pe Justitie. Nu cred... adica ideea asta sa arunci in aer pe toata lumea doar ca sa te razbuni pe cineva...", a spus Ponta.

El a spus ca intelege dezbaterile din Romania pe acest caz, dar PDL a folosit un moment prost pentru PSD. "In rest, dezbaterile intre noi le inteleg, au prins un moment prost pentru noi, l-au folosit, asta e", a spus Ponta.

Intrebat daca Nastase poate deveni o vulnearablitate pentru PSD, Ponta a raspuns: "Hai sa nu mai vorbim. E justitia, se pronunta. A fost o vulnerabilitate ca a fost achitat domnul Falca? Ca nu am auzit-o pe doamna Macovei plangandu-se de faptul ca l-au achitat pe Falca. Daca asa decide justitia, e foarte bine".

Adrian Nastase a declarat miercuri, la termenul din dosarul Trofeul Calitatii de la instanta suprema, ca nu a discutat la 5 dimineata cu fostul sef al ISC, Adrian Grajdan, adagand ca a vorbit cu acesta "diverse chestiuni de ordin general".

"N-am vorbit la ora 5 dimineata cu domnul Grajdan. Am vorbit cu el diverse chestiuni de ordin general", a spus Nastase in fata magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce a fost rugat sa raspunda concret la intrebarea daca a vorbit sau nu cu Grajdan la 5 dimineata.

Aceeasi intrebare ii fusese adresata anterior de procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Dupa scurte deliberari, insa, instanta a respins intrebarea procurorului, astfel ca Nastase acesta nu a mai raspuns.

Procurorul DNA mentionase ca pune aceasta intrebare in contextul stabilirii cu claritate a situatiei civile a Inspectoratului de Stat in Constructii in dosarul Trofeul Calitatii. Astfel, procurorul a lasat sa se inteleaga in sala de judecata ca ar exista o interceptare telefonica a unei discutii dintre Adrian Nastase si Adrian Balaban-Grajdan, purtata in dimineata zilei in care Grajdan a trimis la instanta suprema adresa prin care arata ca ISC nu se mai constituie parte civila in dosarul Trofeul Calitatii.