Guvernul acorda ajutoare de stat de pana la 7.500 de euro pentru fiecare agricultor afectat de ninsorile masive din ianuarie-februarie, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de miercuri, transmite Agerpres.

Potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, cuantumul total disponibil pentru acest ajutor este de 1,93 de milioane de euro.

Ajutoarele se vor acorda pe baza cererilor depuse de agricultorii afectati, pana pe 29 iunie, din evaluarile ministerului 2.950 de agricultori, proprietari de solarii si sere urmand sa primeasca sprijin.

Conform datelor de la minister, aproximativ 5.400 de hectare au fost distruse de intemperii, cele mai multe in judetele Vaslui si Neamt.

Ministrul Daniel Constantin a precizat ca ajutorul de stat respecta cadrul legislativ european in domeniu.

De asemenea, Guvernul a modificat miercuri organizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, punandu-se accentul pe Directia de inspectii, totodata fiind infiintata Directia Generala pentru Industrie Alimentara.

Printr-o alta hotarare de guvern, se reglementeaza acordarea ajutoarelor de stat catre producatorii agricoli in anul 2011-2012, realocandu-se fonduri catre crescatorii de porcine si pasari, a precizat ministrul.