In continuarea seriei de reactii la declaratiile Luciei Hossu Longin cand a vorbit despre suspendarea remuneratiei pentru unii colaboratori ai Televiziunii publice, Ioana Lupea explica pe Contributors.ro situatia pe care a avut-o in TVR si da un diagnostic pentru starea institutiei.

"Ce altceva decat distragerea atentiei de la metehnele structurale si istorice ale televiziunii publice este sugestia ca un salariu sau existenta TVR Info ar fi impins institutia spre faliment? Doamna Lucia Hossu Longin insinueaza ca daca veneticii de la TVR info ar disparea, odata cu postul, TVR ar fi aproape salvata. Acesta este un neadevar"

"Nu este adevarat ca in timp ce am lucrat la TVR as fi fost angajata unei alte institutii media, asa cum a afirmat doamna Lucia Hossu Longin intr-o declaratie de presa. Cand am acceptat propunerea TVR, in mai 2011, am demisionat de la Evenimentul Zilei. Nu este adevarat ca emisiunile “Foc incrucisat”, realizata de mine impreuna cu Mircea Marian, si “7din7″ ar fi fost partizane. Echilibrul acestora este certificat de monitorizarile CNA. La aceste emisiuni au fost invitati lideri ai actualei si ai fostei puteri precum Victor Ponta, Crin Antonescu, Ilie Sarbu, Teodor Baconschi, Anca Boagiu, Ioan Oltean.

Nu este adevarat ca as fi fost platitita de TVR cu sute de milioane de lei lunar, salariu fix in mana, cifra de 9700 de lei publicata in presa reprezentand maximum onorariului brut. Onorariul meu de la TVR info era stabilit pe editie, pentru doua emisiuni realizate si moderate sase zile din cele sapte ale saptamanii, respectiv cel putin 24 de editii pe luna si 48 de ore emisie live.

Munca pentru fiecare editie in parte a presupus de la contactarea si invitarea participantilor, realizarea documentarii, stabilirea continutului materialelor video, pana la moderarea acestora. In acest cuantum brut maximal era inclusa si munca suplimentara: participarile mele la emisiunile ce tineau de Stirile TV si editiile speciale de ore in sir impuse de evenimente precum protestele din ianuarie.

TVR este intr-o mlastina si se scufunda, iar doamna Lucia Hossu Longin ne arata un OZN, adica onorariul meu. Ce altceva decat distragerea atentiei de la metehnele structurale si istorice ale televiziunii publice este sugestia ca un salariu sau existenta TVR Info ar fi impins institutia spre faliment? Doamna Lucia Hossu Longin insinueaza ca daca veneticii de la TVR info ar disparea, odata cu postul, TVR ar fi aproape salvata. Acesta este un neadevar. TVR este un exemplu de captura institutionala, ea este tinuta prizoniera in premodernitate de interese interne si externe, politice si financiare. TVR are potential uman, profesionisti entuziasti constienti de misiunea publica, dar va reusi sa iasa din mlastina doar daca se va autoevalua cu sinceritate.

Citeste tot articolul peContributors.ro