GIP: Lucrarea de doctorat a Procurorului General Laura Codruta Kovesi este un plagiat/ Kovesi respinge acuzatiile si cere CSM sa-i apere reputatia

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 18 mai 2012, 17:03 Actualitate | Esenţial


Laura Codruta Kovesi
Foto: Agerpres
Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut, vineri, ca lucrarea de doctorat a Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, este un plagiat si a depus documente care sustin aceasta acuzatie la Ministerul Justitiei, la CSM si la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare, informeaza Mediafax. De cealalta parte, Laura Codruta Kovesi neaga acuzatiile de plagiat si anunta intr-un comunicat ca a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru apararea reputatiei sale profesionale.

GIP a publicat mai multe pasaje din lucrari de specialitate care s-ar regasi, fara citarea sursei, in lucrarea de doctorat a Codrutei Kovesi, care si-a obtinut doctoratul in decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timisoara.

Potrivit GIP, lucrarea de doctorat este un "plagiat incepand chiar de la prima propozitie".

GIP afirma ca prima fraza din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi reproduce "cuvant cu cuvant, fara sa citeze", prima fraza din studiul "Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate" publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman si drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" in nr. 2 din 2007, cu patru ani inainte ca Laura Codruta Kovesi sa-si sustina teza de doctorat.

De asemenea, GIP arata ca Laura Codruta Kovesi a copiat fara sa foloseasca ghilimelele sau sa indice sursele lucrari cunoscute in domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar si referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate, precum: http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://6profu.ro, http://facultate.regielive.ro/.

GIP sustine ca Laura Codruta Kovesi a inserat in lucrarea sa note de subsol si referinte bibliografice ca si cum ar fi citit lucrarile respective si precizeaza ca, in realitate, procurorul general a copiat pasajele din lucrarile plagiate, cu tot cu note.

"Fara sa citeze sursa, Laura Codruta Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje intregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu "Spalarea banilor si finantarea terorismului", publicata in 2006 pe site-ul Institutului National al Magistraturii. In lucrarea sa, la pagina 16, Nicolae Lupulescu citeaza articolul "Conexiunile intre terorism si criminalitate", publicat in Jane's Intelligence Review in 2004 de Tamara Makarenko, o cunoscuta specialista in domeniul crimei organizate si terorismului. "Copy-paste-ul" i-a jucat aici o festa Codrutei Kovesi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, Procurorul General copiaza si notele in care se facea trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greseste numele autoarei, botezand-o "Tamam M."", arata GIP.

GIP mentioneaza ca lucrarea "inexistentei Tamam M." apare inclusiv in bibliografia tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Potrivit GIP, Laura Codruta Kovesi a copiat inclusiv pasajele in care formuleaza concluzii personale.

Totodata, GIP publica un tabel in care sunt puse fata in fata pasaje despre care considera ca au fost plagiate de Laura Codruta Kovesi si textele originale.

"Este inadmisibil ca un plagiat evident care poate fi demonstrat printr-o simpla cautare pe internet sa nu fie descoperit de niciuna dintre institutiile care ar fi trebuit sa verifice autenticitatea lucrarii, cu atat mai mult cu cat acestea detin softuri create special in acest scop", precizeaza GIP.

GIP a transmis documentele despre care afirma ca demonstreaza plagiatul Laurei Codruta Kovesi Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Universitatii de Vest din Timisoara, Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei.

GIP mentioneaza ca, daca plagiatul este dovedit, titlul de doctor al Laurei Codruta Kovesi trebuie retras, iar aceasta trebuie sa raspunda in fata legii.

GIP afirma ca in luna decembrie 2011 Laura Codruta Kovesi a sustinut la Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii de Vest din Timisoara teza de doctorat cu titlul "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal", aceasta fiind insotita de George Maior, directorul SRI, si Marius Iacob, procurorul general adjunct.

Totodata, mentioneaza ca Procurorul General al Romaniei a primit pentru aceasta lucrare calificativul "Magna Cum Laude".

Laura Codruta Kovesi neaga acuzatiile de plagiat si  sesizeaza CSM

Procurorul general respinge acuzatiile GIP potrivit carora lucrarea sa de doctorat ar fi un plagiat si cere Consiliului Superior al Magistraturii sa-i apere reputatia in acest caz, intrucat teza nu cuprinde insusirea vreunei metodologii stiintifice a unui alt autor, ci face trimitere la toti autorii si lucrarile citate.

Urmare a aparitiei, pe blogul Grupului de Investigatii Politice (GIP), a unui material sub titlul "Lucrarea de doctorat a procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, este un plagiat", seful Ministerului Public demonteaza acuzatiile, pe care le pune pe seama momentului mediatic marcat de controversele similare.

"Procurorul general Laura Codruta Kovesi aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Teza de doctorat "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal" face trimitere la toti autorii si lucrarile citate, iar caracterul de noutate si valoarea stiintifica a lucrarii au fost constatate de catre comisia de doctorat din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara. Conform metodologiei, lucrarea a fost postata pe site-ul institutiei organizatoare, iar sustinerea lucrarii a fost publica", se arata intr-un comunicat de presa transmis vineri si citat de Mediafax.

Ca orice teza de doctorat, explica procurorul general Kovesi, lucrarea contine stadiul cercetarilor in domeniu pana in momentul inceperii cercetarii stiintifice propriu-zise si pe tot timpul cercetarii stiintifice, iar lucrarile studiate sunt citate ca bibliografie, fara o trimitere expresa. Stadiul cercetarii in domeniu nu se mentioneaza in totalitate ca un citat, iar ghilimelele se folosesc numai in cazul definitiilor ce apartin in exclusivitate unui anumit autor, noteaza sursa citata.

Teza cuprinde un numar de 444 pagini, iar pasajele la care se refera articolul acuzator reprezinta aspecte de generalitate, nu de continut.

"Volumul de informatie pe care il cuprinde teza poate duce la aparitia unor erori materiale de dactilografiere privind numele autorilor. Totodata, unele fragmente presupus a fi citate fara indicarea sursei se regasesc in numeroasele articole privind combaterea criminalitatii organizate la care am fost autor sau coautor si care au fost publicate anterior anului 2005, indicate in CV-ul publicat de sase ani pe site-ul Ministerului Public. Unele dintre aceste articole sunt citate, la randul lor, in lucrarile la care face referire articolul", mai arata comunicatul.

Teza nu cuprinde insusirea vreunei metodologii stiintifiice a unui alt autor, iar lucrarile indicate in cuprinsul articolului sunt mentionate ca sursa bibliografica.

"De exemplu, in cuprinsul articolului se face trimitere in mod repetat la lucrarea autorilor Gheorghita Mateut si colaboratorii cu titlul "Traficul de fiinte umane. Infractori, victima, infractiune" - despre care se sustine ca nu ar fi fost mentionata, desi este citata in cuprinsul tezei de doctorat la paginile 222, 225, 224, 234, 240, 260, 273, 274, 278, 282, 284 si 290 - a se vedea. Pe de alta parte, in situatiile in care acelasi citat al unui autor se regaseste atat in teza de doctorat cat si in alta lucrare, a fost citat doar autorul initial, potrivit normelor uzuale de redactare a lucrarilor stiintifice", explica sursa citata.

Unele paragrafe indicate in articol, prezentate ca fiind insusite de la alti autori, reprezinta in fapt definitii ale infractiunilor care se regasesc in texte legale si in conventii internationale, ori evolutii ale infractionalitatii prezentate in rapoartele de activitate ale structurilor Ministerului Public, care nu intra in obiectul dreptului de autor.

"Articolul incearca sa exploateze momentul mediatic marcat de controversele asemanatoare si ne delimitam de tentativele de a atrage Ministerul Public in controverse care nu au legatura cu activitatea judiciara. Avand in vedere continutul articolului, procurorul general Laura Codruta Kovesi a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) apararea reputatiei profesionale", conchide sursa citata.

UPDATE Indrumatorul tezei de doctorat a lui Kovesi: Lucrarea procurorului general a fost verificata

Prof. dr. Viorel Pasca - indrumatorul tezei de doctorat a procurorului general al Romaniei Codruta Kovesi - spune ca definitiile date in acte normative, in texte juridice, nu inseamna plagiat, precizand ca lucrarea sefului Ministerului Public a fost verificata.

"Eu am fost indrumatorul lucrarii de doctorat a doamnei procuror Laura Codruta Kovesi. Eu am verificat-o si va spun ca lucrarea a fost data de mai multe ori inapoi sa o refaca", a declarat, pentru Mediafax, profesorul doctor Viorel Pasca, de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Profesorul a spus ca au fost mai multe discutii pe tema lucrarii de doctorat. "Ea s-a intins pe perioada a sase ani. Au fost discutii despre concept, ordonarea unor idei, de date ce trebuie tratate, de puncte de vedere", a adaugat Pasca.

Intrebat despre acuzatiile lansate de GIP, prof. dr. Viorel Pasca a spus: "M-am uitat pe internet si am vazut ca se fac referiri la niste exprimari de astea de mod general in care se preia definitia criminalitatii organizate, spre exemplu. Ei, definitia o gasesti in Conventia Europeana si in o gramada de acte, directive europene. O preluare de acolo a unei asemnea definitii - asta nu inseamna plagiat, definitiile date in acte normative, in texte juridice. Eu nu stiu exact pasajele respective, ar trebui sa reiau lucrarea sa vad pasaj cu pasaj si sa fac comparatia".

Totodata, profesorul Pasca a facut trimitere la Legea dreptului de autor si drepturilor conexe.

Potrivit articolului 9 al Legii 8/1996 privind drepturile de autor, nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor ideile, teoriile, conceptele, descoperirile stiintifice, procedeele, metodele de functionare sau conceptele matematice ca atare si inventiile, continute intr-o opera, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare.

Totodata, nu sunt protejate de lege textele oficiale de natura politica, legislativa, administrativa, judiciara si traducerile oficiale ale acestora.

GIP afirma ca prima fraza din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi reproduce "cuvant cu cuvant, fara sa citeze", prima fraza din studiul "Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate" publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman si drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" in nr. 2 din 2007, cu patru ani inainte ca Laura Codruta Kovesi sa-si sustina teza de doctorat.

"Acuma chiar sa detectez pasaje din alea de pe la institutul de aparare sau nu stiu unde, e greu sa le faci. Acuma poti sa spui ca te apuci sa cauti in lucrarile clasice, consacrate. Aici iti trebuie un program anti-plagiat in care sa bagi lucrarea ca altfel nu ai de unde. Asa ceva n-avem la universitate", a mai spus profesorul Pasca.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


14263 vizualizari

 • -62 (102 voturi)    
  oho, ce spectacol!! (Vineri, 18 mai 2012, 17:13)

  George [anonim]

  Astept ca Boc si Vlaston sa se sesizeze si sa ceara demisia lui Kovesi! Doar sunt corecti si consecventi, nu?
  • +48 (78 voturi)    
   MARS MA (Vineri, 18 mai 2012, 17:24)

   irinel [anonim] i-a raspuns lui George

   TU o poti compara pe Kovesi cu Mang?????? Stai sa vedem daca e adevarat, citeste si tu lucrarile si vezi ghilimele...pana la urma in cazu Mang s-a demonstrat de catre presa totul,pas cu pas, stai sa vedem si aici. Nu mai "sariti cu capul inainte ca fata mare la maritat"(cu ghilimele de rigoare)
   • +2 (34 voturi)    
    *STIINTA DREPTULUI* (Vineri, 18 mai 2012, 18:28)

    Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui irinel

    Adresa site ului este
    http://blog.grupul.ro/

    Ciuvica sau neciuvica fiecare se poate
    uita in tabelul publicat acolo...pentru ca, asa cum corect sublinia dl Tapalaga in ultimul editorial
    acesta este avantajul noii societati deschise...
    *
    Sunt convins ca lucrarea este voluminoasa...
    ...fie si cu 444 de pagini....dar si tabelul e la fel de
    voluminos .

    Iar paginate copy paste...pagini intregi .... sunt multe multe
    de pe la 30 pana pe la 423...
    *
    Sa se pronunte Academia :):):)
    *
    In calitate de jurist cred ca a venit vremea
    zgaltairii din temelii a turnului de minciuni
    numit STIINTA DREPTULUI.
    Este destul de onorabil daca consideri profesia juridica UN MESTESUG al lucrului cu textele de lege.
    De unde atata STIINTA ?!
    Ce STIINTA A DREPTULUI CIVIL poate fi de exemplu aceea
    care incepand de anul trecut a trebuit sa o ia de la zero intrucat s-a schimbat Codul civil?
    *
    Iar daca tot nu e stiinta - si titlurile stiintifice sunt
    discutabile
    *
    In plus nu stiu prin alte domenii cum o fi dar
    principiul *cartile se scriu din carti* care
    legitimeaza plagiatul e la mare cinste printre
    *oamenii legii*.
    Chiar daca o fi gresit , doamna Kovesi nu e de loc
    singura....sunt mii de oameni de stiinta (a dreptului:):) care s-au vazut doctori dupa 1989...
    desi repet...habar n-au sa faca o injectie
    • +23 (39 voturi)    
     De acord (Vineri, 18 mai 2012, 18:55)

     irinel [anonim] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

     Sunt de acord cu tine, 99%, acel tabel nu explica nimic, si eu pot sa fac un tabel, si sa il public pe orice fel de platforma on-line si sa zbier in gura mare ca cineva a plagiat o lucrare . Cand se vor sesiza persoanele plagiate, si vor sustine la fel ca si decanul de la Univ. din Haifa, ca textul lui a fost plagiat, atunci e de condamnat Kovesi. Nu ti se pare normal ce spun? Pana atunci, eu vad un tabel, publicat de renumitul Ciuvica, acela care nu mai stie ce sa zica pe la antene, e ca un taur cu spume la gura cand vede rosu in fata ochilor!!! E un Tabel cu nsite texte in oglinda.
     • +14 (32 voturi)    
      Vreau sa vad si eu lucrarea procurorului general (Vineri, 18 mai 2012, 20:05)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui irinel

      Nu niste texte puse de Ciuvica. Vreau sa vad un link de pe site-ul guvernamental sau din cv-ul procurorului general cu acea lucrare. Pana atunci ce-mi arata Ciuvica este o inventie.
      • +7 (17 voturi)    
       pai Kovesi n-a zis ca nu-i lucrarea ei (Vineri, 18 mai 2012, 20:42)

       Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

       de ce o aparati cu niste texte pe care nici macar ea nu le sustine?

       Cereti lucrarea direct la doamna cu pricina. Sunt convins ca in spiritul corectitudinii care o caracterizeaza (si nu sunt ironic) o sa va puna la dispozitie lucrarea.
       • +6 (16 voturi)    
        Nu o apara nimeni. (Vineri, 18 mai 2012, 20:51)

        Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

        Nu inteleg de unde a luat Ciuvica acea lucrare. Vreau sa vad si eu sursa ca s-o compar cu textele de pe website-ul lui. Pana atunci nu cred nici o boaba!
        • +1 (7 voturi)    
         i-a dat-o cineva ! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:27)

         maria [anonim] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

         Ciuvica spune ca i-a dat-o cineva . Iti inchipui ca e de la un ,, prieten'' de-al doamnei !Verificarea e facuta de 2 ONG-uri !
       • +6 (14 voturi)    
        mda.. (Vineri, 18 mai 2012, 21:22)

        Canada. [utilizator] i-a raspuns lui Anonimus

        In primul rand as dori sa o felicit pe doamna Kovesi ca a citit sute de lucrari/reviste/referate pentru a-si scrie lucrarea de doctorat, pentru Romania este totusi o realizare. Pentru cei care nu stiu un doctorand in lumea mare (science) isi petrece si 2 ani studiind care este stadiul cunostintelor la momentul acela pentru ca apoi el sa-si cristalizeze ideile, sa faca research si sa-si scrie lucrarea pe ceva *nou*. De aceea o parte dintr-o lucrare, sectiile de 'literature review' prezinta stadiul cunoasterii in domeniu pentru a fundamenta propria sa lucrare (ce aduce in plus). Nu se plagiaza, ci autorul prezinta, explica si critica in propriile cuvinte cele mai importante/relevante lucrari ale altora.
        Din "dovezile" plagiatului aici este clar ca a plagiat/reformulat ceva pasaje dar din multe lucrari, departe de un "copy paste" a la Mang.
        Pentru Romania nu am nici cea mai mica indoiala ca lucrarea ei este mult, mult sub media plagiatului. Cel mai probabil raspunsul expertilor a la Romania va fi ca nu e plagiat, pentru ca altfel vor urma sa cada 70% din lucrarile ultimilor 20 de ani din Romania.
        • +4 (16 voturi)    
         plagiat, ep. urmator (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:46)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui Canada.

         ciuvica il acuza de plagiat pe Funeriu pentru ca in lucrarea sa de doctorat a folosit formule matematice identice cu cele folosit in antichitate de greci!... :)
     • -5 (21 voturi)    
      nu e deloc asa (Vineri, 18 mai 2012, 20:05)

      Ilinca [anonim] i-a raspuns lui irinel

      Nu e deloc asa; acel tabel contine trimiteri la articole aparute de cativa ani buni, cu autori, nume de reviste si data aparitiei. Daca se neaga aceasta evidenta atunci se ajunge exact ca in situatia lui Mang: nu sunt ale mele, nu eu le-am pus acolo. Bineinteles, se vede ca articolele nu sunt copiate in integralitate, dar nu poti nega ca apar fragmente identice in teza lui Kovesi si in alte lucrari.
    • -8 (26 voturi)    
     mda, vreti puricat de CV-uri..asta aveti (Vineri, 18 mai 2012, 19:19)

     Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

     Astia, de culoarea aia de o poarta pe ei maturatorii noaptea,au pornit o verificare , pana la ultima virgula, a CV-urilor fostei opozitii .....
     frumos, nu am ce spune.
     Cu Hotnews in frunte , care a trimis sute de e-mailuri la facultati, reviste, organizatii etc. sa caute orice buba in activitatea ministrilor USL.
     Daca este ordin.. cu placere.
     Orice cuvantare publica, raspunsurile intr-o conferinta de presa unde sunt bombardati din toate partile cu intrebari, este analizata gramatical, literar, etc. doar, doar dovedim ca nu sunt perfecti.
     Si daca gasim ceva...Armaghedonul pe ei !
     Buuuun, sau ma rog (eu nu vreau un premiat Nobel ministru, ci un bun politician, cu viziune si vointa, dar...), daca facem acelasi lucru cu oamenii basescului..... (curios, ce sa vezi?,Hotnews nu a facut asa ceva...de ce ?) ce gasim?
     Ca o bastchetbalista nu si-a luat niste diplome pe merit, ei si?!
     Este buna?
     Este foarte buna!
     dar ce facem cu acuzatiile, anchetele cu tinta USL?
     Mda, nasol....
     Ma uit la reactia postacilor....cam in ceatza...
    • +16 (24 voturi)    
     tabel? (Vineri, 18 mai 2012, 19:57)

     Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

     Ca ăla prezentat la teve ca fiind original din Franţa cu Funeriul la nuşce rând? :D M-ai convins! :)))
     • +1 (3 voturi)    
      UITE-TE PE INTERNET (Sâmbătă, 19 mai 2012, 11:44)

      Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Nicolae Kidman

      Televizorul omoara neuronul care
      si asa e pe cale de disparitie.
      E ti-am zis sa te uiti pe INTERNET ca sa
      te convingi singur daca e intr-un fel sau altul.
      Ti-am dat si adresa site-ului....
      E asa usor....
      *
      Eventual ....daca tot ai adus vorba ....da-mi si tu adresa vreunui site care lamureste cu facsimile treaba cu bacalaureatul din Franta.
      Multumesc !
      • -2 (2 voturi)    
       Daca stiai (Sâmbătă, 19 mai 2012, 15:18)

       AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

       ca e pe cale disparitie, de ce te-ai mai uitat la televizor ? Mai uita-te si in DEX.
    • -1 (1 vot)    
     Deloc (Sâmbătă, 19 mai 2012, 14:53)

     AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui Porumbelul Pacii

     nu stii sa scrii corect, porumbelule. De loc Laura Codruta Kovesi este din Sfantu Gheorghe. Pace tie, porumbelule !
   • -2 (14 voturi)    
    plagiatul cu mic si mare (Vineri, 18 mai 2012, 19:53)

    alef [anonim] i-a raspuns lui irinel

    Nu le comparam.
    Doar spunem ca ambele sunt plagiate.
   • -2 (18 voturi)    
    puteti sa cititi singuri (Vineri, 18 mai 2012, 19:55)

    Anonimus [anonim] i-a raspuns lui irinel

    in tabelul cu pricina se fac trimiteri la lucrare si la sursa de inspiratie. Orice poate da click pe respectivele link-uri si citi cu ochii si mintea proprie cata asemanare exista intre cele doua, la fel cum a putut face comparatii si la Mang, fara sa astepte niciun verdict.

    In plus chiar doamna in cauza a recunoscut ca a sarit ghilimelele si ca trimiterea la bibliografie nu s-a facut la locul preluarii ci in general. Asta nu prea seamna a standarde academice de citare. Nu inseamna ca lucrarea e integral copiata, ca alea ale lui Mang (o forma extrema si nesimtita de plagiat in serie). Dar e extrem de jenant sa obtii un titlu de doctor si sa recunosti public ca habar n-ai cum se citeaza corect intr-o lucrare academica.
    • 0 (4 voturi)    
     tabelul lui Ciuvica, nu altceva... (Sâmbătă, 19 mai 2012, 9:21)

     dodu [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

     Daca era Ciuvica asa de bun de ce n-a pus lucrarea in sine la vedere... nu un tabel pe care nimeni nu-l poate verifica?
    • +1 (3 voturi)    
     La Mang a fost MONSTRUOS ! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 11:50)

     Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Anonimus

     Am realizat grozavia doar atunci cand
     un forumist mi-a semnalat că hotul
     de creatie intelectuala era insusi MINISTRUL
     INVATAMANTULUI.
     *
     La doamna Kovesi nu este asa de grav - dansa nu este ministra invatamantului.
     Ba, in calitate de procuror as zice ca are chiar obligatia de a face tot ce este posibil pentru a
     deslusi psihologia infractorilor, inclusiv incercand sa se puna in pielea lor...
   • -2 (16 voturi)    
    geniul Kovesi, doctorul lui Basescu (Vineri, 18 mai 2012, 20:17)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui irinel

    "Eu am fost îndrumătorul lucrării de doctorat a doamnei procuror Laura Codruţa Kovesi. Eu am verificat-o şi vă spun că lucrarea a fost dată de mai multe ori înapoi să o refacă", a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul doctor Viorel Paşca, de la Universitatea de Vest din Timişoara.
   • +5 (13 voturi)    
    mugur ciuvica (Vineri, 18 mai 2012, 21:48)

    ia cucu [utilizator] i-a raspuns lui irinel

    Mugur Ciuvica acuza de plagiat?... e cel putin ciudat daca nu obraznicie.
   • +1 (5 voturi)    
    baba -ministru invatamintului A PLAGIAT (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:09)

    maria [anonim] i-a raspuns lui irinel

    DAAAAAAAAAAAAA, E SPECTACOL ! Cred ca vom mai auzi de alti plagiatori ! nu s-a comentat de baba - fost ministru al invatamintului - alt PLAGIATOR !
  • +45 (65 voturi)    
   Daca il credeti pe Ciuvica, il credeti pe Felix! (Vineri, 18 mai 2012, 17:34)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui George

   Daca au vazut ca apare si Rovana Plumb cu un alt fals, Felix si hoarda lui de securisti au innebunit. Si au luat la ochi pe cei care il baga pe Felix la parnaie. In rest., prostii!!!
   • -20 (40 voturi)    
    mars, ba! (Vineri, 18 mai 2012, 18:12)

    Serpico [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    conteaza CE spune, nu CINE spune! daca e hoata, sa plece si baschetbalista; un pic de curatenie nu strica, mai ales ca asta e sluga penibila a betivanului mafiot chior
    • +30 (40 voturi)    
     Pai spune asa... (Vineri, 18 mai 2012, 18:46)

     Alius [anonim] i-a raspuns lui Serpico

     Sa plece ca e "sluga penibila a betivanului mafiot chior".

     Sa ramana numai slugile securistului jalnic Felix, asta te face pe tine fericit!
     • +8 (18 voturi)    
      Facatura lui Ciuvica, demascata! (Vineri, 18 mai 2012, 19:45)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      Referitor la asa-zisul plagiat "descoperit" de Ciuvica: eu vad in foto de mai jos in partea stanga "sursele" pe care le tot cauta Antena 3!
      Voi nu le vedeti? :)))
      Iata link-ul:
      http://www.antena3.ro/romania/procurorul-general-al-romaniei-acuzat-de-plagiat-codruta-kovesi-respinge-acuzatiile-167624.html
      • -1 (3 voturi)    
       ? (Vineri, 18 mai 2012, 21:32)

       Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

       Pai se precizeaza clar acolo:
       "GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei"

       Despre care poza vorbesti?
      • +2 (8 voturi)    
       plagiatori din toate tarile , UNITI-VA ! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:34)

       maria [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

       stii ca a plagiat ! cum dracu se intimpla ca dupa ce intra astia in politica fac studii dupa studii ! Un parlamentar a luat 4 ( PATRU ) licente intr-un an ! ! !
   • -11 (23 voturi)    
    OK Eu il cred pe Ciuvica ! De 100 de ori ! (Vineri, 18 mai 2012, 19:36)

    vn n,bb [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Decat sa cred slugile lui basescu, cel care mi-a luat 50% din venituri pentru a-i da pedelistilor sa-i toace mai bine sa-l cred pe Ciuvica pentru ca pana acum nu m-a mintit.
    Dar nu cred ca va apare parearea mea.
    • +2 (4 voturi)    
     asa e "mai draga".... (Sâmbătă, 19 mai 2012, 9:24)

     dodu [anonim] i-a raspuns lui vn n,bb

     incepusem sa-ti citesc argumentatia si cand ai ajuns la "...slugile lui basescu" m-am pierdut! Cum adica, "asta" e argumentul suprem?
    • -1 (1 vot)    
     Advanced trolling detected ! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 10:29)

     gamma [utilizator] i-a raspuns lui vn n,bb

     :)
  • +23 (31 voturi)    
   iuhuuuuu! avalansa a pornit! (Vineri, 18 mai 2012, 17:57)

   outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui George

   Acum trebuie doar sa ne uitam la cum partidele incep sa isi dea pumni unul altuia, drept in moaca! Cit despre repararea acestor greseli, ma indoiesc ca se va face vreodata. Plagiatorii - indiferent de la ce partid ar fi ei - vor continua sa ramina pe posturi. Vad ca TOTI neaga ca au furat si se simt "lucrati politic", indiferent de partid. Aveti, mai, macar bunul simt sa ziceti, da, am luat citeva fragmente"! Astea sint valorile de azi in Romania. Mai sapati, mai sapati, poate dati si de alti dinouzauri... MANGA CUM LAUDAE!
  • +31 (49 voturi)    
   Daca il crezi pe Ciuvica, il crezi si pe Felix! (Vineri, 18 mai 2012, 18:02)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui George

   Sunt atacati cei care vor sa-l infunde pe Bombonel, Felix si restul gastii de mafioti din USL!!!
   • +1 (29 voturi)    
    Sint atacati pentru ca sint subrezi! De ce sint? (Vineri, 18 mai 2012, 18:34)

    outside_the_wall [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Astfel de oameni cu bube in cariera NU au ce cauta in functii publice, mai ales in functii atit de inalte precum cea de ministru sau procuror general! Mai grav e, ca plagiatul a avut loc DUPA ce noua lege a educatiei a lui Funeriu (care e f. buna) a intrat in vigoare, si IN TIMP CE aceasta ocupa functia de procuror general! Poate asta e chiar mai grav decit in cazul Mangafaua, care a copiat chiar pe nesimtite 99.9%. Desi Codruta Laura a copiat mai cu simt, eu sint FOARTE DEZAMAGIT de ea si nu am incredere titlurile academice din Romania. Aproape toata clasa politica romanesaca a derivat din FSN: PSD, PC, PDL, UNPR, UDMR! PNL initial nu, dar acum e tot in cirdasie cu ei. PNT a murit, si a murit urit.
  • +34 (50 voturi)    
   ooooo ce smecherie!!!!! (Vineri, 18 mai 2012, 18:06)

   aschie [anonim] i-a raspuns lui George

   in curand ii vor gasi si lui Daniel Morar o lucrare plagiata si asa vor decapita si justitia, altfel prea bate la ochi. Comunistii (prigonitori ca intotdeauna) au facut curatenie in judete, la varful politiei, la companiile de electricitate, in ministere, la televiziuni (TVR si TVR info)...si asta doar in 8 zile. Au mai ramas Kovesi si Morar care trebuie alungati. Apoi au toata libertatea sa se miste....Asta nu este cel mai cinstit guvern ci cel mai rapid. Guvernul lui Spidi Gonzales. Cred ca ministrii au stat pe la minister doar cateva ore. In rest, pe la sediile partidelor, pe la sotii si iubite si mai ales pe la televiziuni. Cand sa aiba ei timp sa se uite prin hartii si date? Fiecare iese si vorbeste ce-l duce capu' dupa ce la un spritz au luat niste "masuri" sau au batut palma pt niste afaceri.
   • -2 (18 voturi)    
    Daca e portocaliu poate copia in liniste? (Vineri, 18 mai 2012, 19:57)

    adriana [anonim] i-a raspuns lui aschie

    Procurorul general care ar trebui sa fie "garantul legii" copiaza iar voi sunteti candalizati ca cineva observa?
   • -1 (5 voturi)    
    li se termina mandatele (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:36)

    maria [anonim] i-a raspuns lui aschie

    vor pleca ca li se termina mandatele .
   • +1 (1 vot)    
    dai in mine , dai in fabrici si uzine ! (Duminică, 20 mai 2012, 16:05)

    maria [anonim] i-a raspuns lui aschie

    Adica dai in Koveci , dai in DNA !
  • +24 (36 voturi)    
   jur sa spun adevarul, si numai adevarul ! (Vineri, 18 mai 2012, 18:23)

   ciuvescu dela 3 [anonim] i-a raspuns lui George

   hahaha !
   s'a trezi dom ciuvica.
   pai dece tacusi coane, atata amar de vreme.
   si ai mai si zbarcit'o ca doamna kovesi este la sfarsit de mandat.
   acum va avea timp sa se ocupe de darea in judecata a ciuvicii varanului.
   nu'i mare bai pentru cibuca, caci varanu plateste pentru oale sparte.
   si la cate procese de calomnie are el, unul in plus, aproape ca nu mai conteste.

   asteptam si demonstratia.
   poate da viktoras cazul la academie.
   ca tot ai intrat in businessul asta.

   intre timp, multumind pentru transpiratie, propun lui ciubuca sa analizeze si tezele de doktorat ale pontacului, bonbonelului, varanului, etc.
  • +8 (16 voturi)    
   Esti confuz (Vineri, 18 mai 2012, 18:37)

   mitic [anonim] i-a raspuns lui George

   Nu suntem aia din nordul Africii! Muta-ti GPS-ul.
  • +4 (12 voturi)    
   asteapta.... (Vineri, 18 mai 2012, 20:09)

   dadan [utilizator] i-a raspuns lui George

   si eu astept sa moara Varanul insa vad ca divinitatea e buna si cu carpele.....
 • -30 (58 voturi)    
  demisia! (Vineri, 18 mai 2012, 17:18)

  atreides [anonim]

  Kovesi, ceea ce ai facut matale miroase a plagiat ordinar. Dar poate nu o fi asa, poate om fi noi fraieri si nu am auzit niciodata de conceptul de ''copy-paste''. Nu ai vrea matale sa-ti clarifici problemele astea din afara institutiei pe care spre jena noastra a tuturor o conduci? Demisia, cucoana!
  • +30 (48 voturi)    
   Unde-s meritele lui Ciuvica????? (Vineri, 18 mai 2012, 17:34)

   sspaga [anonim] i-a raspuns lui atreides

   Spre deosebire de Ciuvica ea are meritele recunoscute de UE si nu de Voiculescu si de Nastase. O facatura ordinara a catelusului de casa al lui Voiculescu, cu cat se apropie mai mult sentinta definitiva in cazul Nastase si cazul Voiculescu cu atat atacurile asupra institutiilor statului sunt mai vehemente si mai mizerabile. Sper sa deschida ochii romanii pana nu o sa ajungem in situatia Greciei, sper ca aceste jeguri sa nu ramana la putere in toamna.
   • -8 (22 voturi)    
    sa nu incurcam borcanele (Vineri, 18 mai 2012, 18:36)

    Ilinca [anonim] i-a raspuns lui sspaga

    De acord, are niste merite recunoscute dar ca procuror, nu ca cercetator. O lucrare de doctorat inseamna, indiferent de domeniu, in primul rand cercetare originala, deci as dori sa stiu prin ce rezultate originale se remarca Kovesi, unde a publicat si ce. A fi un inginer bun nu inseamna ca esti automat capabil sa faci un doctorat in inginerie, la fel poti fi un profesor stralucit in fizica dar incapabil sa faci cercetare. Meritele lui Kovesi ca procuror nu inseamna automat ca doctoratul ei e autentic.
    Ar fi bine sa nu incurcam borcanele.
    • +4 (8 voturi)    
     si, in plus, de ce Ciuvica? Paralela este Vlaston (Vineri, 18 mai 2012, 19:22)

     Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Ilinca

     Ca Vlaston (si Hotnews) au sapat la credibilitatea ministrilor USL.
     Ce a realizar Vlaston sau ziaristii USL?
     Nu putem divulga pentru ca dosarele sunt, inca , la secret.
   • -4 (14 voturi)    
    astept inca raspunsul! (Vineri, 18 mai 2012, 20:01)

    Ilinca [anonim] i-a raspuns lui sspaga

    Astept inca raspunsul despre meritele in cercetare ale lui Kovesi, ca vad ca minusurile ploua! De unde deduc ca intrebarea a picat bine ( i.e. prost pentru unii) si cei care comenteaza, o mare parte, habar nu au ce e aceea o lucrare de doctorat.
    • +6 (14 voturi)    
     Sa nu deviem de la esenta (Vineri, 18 mai 2012, 21:00)

     sspaga [anonim] i-a raspuns lui Ilinca

     Nu am zis niciodata ca ar fi un cercetator desavarsit, doar ca este suspect ca abia acum dupa ce guvernul cel mai cinstit din galaxie, din toate timpurile s-a dovedit a fi unul de imbecili si corupti si hoti a aparut un caz tras la indigo ( specialitatea USL). Si cum Ciuvica nu este decat o marioneta inculta nu prezinta incredere pe langa Kovesi si este foarte suspect ca ea este tinta tocmai acum cand se apropie sentintele celor 2 personaje mioritice: Nastase si Voiculescu. Daca esti impartial/a ar trebui sa recunosti ca este foarte suspect faptul ca tintele sunt institutiile statului si anume acela care au un cuvant de spus in aceste cazuri si in justitia romaneasca, institutii apreciate de catre toti mai putin USL.
     • +8 (8 voturi)    
      nu- nimic suspect (Vineri, 18 mai 2012, 21:21)

      Ilinca [anonim] i-a raspuns lui sspaga

      Nu-i nimic suspect in asta, nu mai aberati atat.
      Efectul domino, ati auzit de el? A inceput cu astia de la USL, acum urmeaza PDL-ul, pe urma iar USL-ul si tot asa.
      Unul dintr-o parte, unul din cealalta.
      Dupa afacerea Mang speram sa se intample asa: plagiatorii trebuie pedepsiti, si aici nu e nimic ce tine de politica ci de cercetare, doctorate date aiurea. Trebuei sa se faca putina ordine si putin imi pasa cine sunt unii sau altii, daca au plagiat sa plateasca.
  • +9 (25 voturi)    
   noroc ca de Mang nu se stie nimic (Vineri, 18 mai 2012, 17:51)

   lol [anonim] i-a raspuns lui atreides

   mda.
 • -23 (51 voturi)    
  No (Vineri, 18 mai 2012, 17:28)

  catalin_mattei [utilizator]

  nu e plagiat ca este a tovarasului basescu.. o sa va explice tovarasa moralista macovei de ce nu poate fi plagiat.. ea stie!.. si daca nu o credeti va face un proces de va ia pe toti gaia.. ca asa se poarta la tovarasi
  • +17 (35 voturi)    
   :)) (Vineri, 18 mai 2012, 17:55)

   _Rem [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   Imi imaginez cat de disperati erau sa gaseasca si pe altcineva cu un plagiat, ca sa mai estompeze scandalul cu Ioan Mang.

   Daca in situatia doamne Kovesi au gasit cateva fraze copiate intr-o lucrare de 444 pagini (!!!), domnul Ioan Mang si-a insusit lucrari intregi, schimband doar titlul, copiind inclusiv rezultatele gresite ale unei lucrari. Si in plus, autorii lucrarii originale nici nu erau specificati in bibliografie (cand de fapt ei erau singurii care trebuiau sa apara :)).

   Ah si foarte grav, a gresit si numele unuia dintre autori. Asa ceva nu se face doamna Kovesi.
  • +15 (29 voturi)    
   sau doar unul (Vineri, 18 mai 2012, 17:58)

   numai 3 lingai de antene ati ramas [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

   cu 3 conturi diferite... chiar si asa, s-a cam subtiat mamaliga. bine ca vine imprumutul de la bm poate scapa si pe la voi niste firmituri si va platesc de 7 comentarii de caciula.
  • +3 (11 voturi)    
   Domnule catalin_mattei (Vineri, 18 mai 2012, 21:51)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

   este foarte interesant cum ciuvica, un amarat de "armaghidon" gaseste pe cineva din sfera justitiei.
   Ce ii impiedica pe rosii?
   Cine la sta in gat comunistilor, dragi dumneavoastra?
   Cine le pune piedici, mai marilor uslasi?
   Domnul Morar si doamna Kovesi!
   Care le este planul?
   Acelasi de pe latrine, de un de vad ca va culegeti informatiile.
   Sincer, am crezut ca vad in dumneavoastra un om cu care se poate dezbate.
   Schimbarea dumneavoastra imi produce o mare dezamagire. Va adanciti in mocirla din care nu credeam ca puteti face parte. Aveti guvern, aveti ceea ce ati vrut; ce mai vreti?
   Conduceti, faceti/ne sa traim mai bine si veti fi apreciati.
   Comunismul de pe urma caruia ati spus ca au suferit inaintasi ai dumneavoastra, nu lasa nimic in viata. Comunistii sunt atat de prosti incat darama tot; chiar si pe ei. Chiar aici ati ajuns?!
   Sincer, imi produceti o mare dezamagire.
   Credeam ca exista o oarecare echidistanta, o oarecare ratiune. Ma insel oare?
   Cred ca este ultima data cand ma mai adresez dumneavoastra. Se dovedeste ca tiganul cand ajunge imparat, primul pe care il omoara este ta'su!
   Va doresc numai bine desi mie mi/ati produs o mare dezamagire! Poate va lumineaza cineva si ajungeti sa vedeti. Sper sa fie Dumnezeu, nu manifestul partidului comunist. Nu cred ca sunteti liberal! Daca ar fi asa, Bratianu ar prefera sa dispara partidul ala cu nume cu tot pentru totdeauna.
 • +17 (35 voturi)    
  GIP (Vineri, 18 mai 2012, 17:33)

  nic [anonim]

  Va rog sa cercetati daca CIUVICA a absolvit 8 clase elementare ca cam PUTE ce afirma.
 • +14 (20 voturi)    
  academia (Vineri, 18 mai 2012, 17:33)

  cetatean.ro [utilizator]

  Sa se pronunte Academia Romana, ca in cazul lui Mang.
 • +20 (36 voturi)    
  spectacol (Vineri, 18 mai 2012, 17:36)

  laura strimbeanu [anonim]

  pe care probabil ni-l va oferi USL-ul pana la alegerile din septembrie. Acuma, grija lui este sa arate cat de putrezi sunt cei care s-au ocupat de justitie pana in acest moment, ca oameni care au probleme cu ea (justitia) din randurile USL-ului sa poata sa strige ca au fost nevinovati. Mi-e sila de acesti oameni, dar sunt sigura ca fiecare pe limba lui piere.
 • +19 (37 voturi)    
  lool (Vineri, 18 mai 2012, 17:37)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  ciuvica purtatorul de cur-papir al lui vantu'
  hai sictir!!!
 • +18 (38 voturi)    
  De parca asta care nici cana nu poate fi (Vineri, 18 mai 2012, 17:38)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  poate fi luat in seama!
  Latraul de pe latrine a gasit el ceva in maniera lui felix; ie/te domnule biletelu'. Si biletelu' era gol!
  Javre
  Daca se dovedeste a fi adevarat, jos Kovesi!
  Dar daca nu e, zboara tontu'?
  Ca doar este seful lui ciumpilica asta!
 • -9 (39 voturi)    
  interesanta reactie pe site... (Vineri, 18 mai 2012, 17:43)

  me [anonim]

  ma uit la minusuri aici....
  deci daca unu de la pdl e suspect de plagiat e ok... daca unu de la alt partid atunci sange....
  nici macar nu incercati sa fiti obiectivi...
  rusine fratilor...
  • +20 (36 voturi)    
   Nu te grabi baiete! (Vineri, 18 mai 2012, 18:06)

   Marian [anonim] i-a raspuns lui me

   Sa vedem despre ce este vorba si daca este adevarat Kovesi pleaca daca nu, plecati voi uslistilor
   • -6 (12 voturi)    
    dar cu Mang de ce nu astepti? (Vineri, 18 mai 2012, 19:24)

    Cetateanul anonim [utilizator] i-a raspuns lui Marian

    Dupa spusele lui este o facatura...hai sa asteptam rezultatele unei investigatzii oficiale...
  • +13 (25 voturi)    
   Dan (Vineri, 18 mai 2012, 18:09)

   IASI [utilizator] i-a raspuns lui me

   Ce obiectiv sa fi cand Mugur Ciuvica face afirmatia asta ala de pe antena1 angajatul lui Voiculescu in contextul actual cand Nastase da de pamant cu justitia trebuie sa gandim de mai multe ori cand vine vorba de Procurorul Romaniei.Mang a fost acuzat si de autorii adevarati ai lucrarilor,nu de Mugur Ciuvica .
   • -3 (13 voturi)    
    pentru egalitatea de tratament (Vineri, 18 mai 2012, 20:02)

    Anonimus [anonim] i-a raspuns lui IASI

    Hotnews trebuie sa-i contacteze pe autorii adevarati ai lucrarilor prost citate. Astept.
  • +17 (29 voturi)    
   ... (Vineri, 18 mai 2012, 18:13)

   vh [utilizator] i-a raspuns lui me

   parca putin mai interesant este ca tu nu faci diferenta intre:

   1. o declaratie a unui nimeni aka Ciuvica, legata de care inca nu am vazut nici o dovada si contrata pertinent de Kovesi

   si

   2. lucrari aproape identice atasate la articol, sustinute de autorii originali si contrate penibil spre grotesc de Mang

   ...si vorbesti de obiectivitate :)
   • -1 (11 voturi)    
    stii sa citesti? (Vineri, 18 mai 2012, 20:04)

    Anonimus [anonim] i-a raspuns lui vh

    N-ai vazut nicio dovada? Pai ai deschis lucrarile invocate si citeste-le. Vezi cum ti se par.

    Replica lui Kovesi ti se pare pertinenta? Ok, atunci te rog sa-mi zici care sunt regulile de citare intr-o lucrare academica.
  • +10 (22 voturi)    
   non sequitur (Vineri, 18 mai 2012, 18:48)

   Geo [anonim] i-a raspuns lui me

   De unde ai tras concluzia asta? DIn cauza ca tu spui prostii in postare, inseamna automat ca opusul a ceea ce spui e adevarat? Asta se numeste falsa dilema. Greseala elementara de logica. Nu ma astept sa intelegi.

   BTW - Kovesi nu e de la PDL. Si daca zici ceva de simpatii si afilieri, poate-i spui si sefului tau Antonescu ca si-a dat jos propriul premier acum cateva saptamani.
 • +17 (33 voturi)    
  Mult mai spectaculos (Vineri, 18 mai 2012, 17:45)

  Adrian [anonim]

  Este cum fenteaza si sfideaza Adrian Nastase JUSTITIA Romana. Omul in cauza fiind acuzat si gasit vinovat de instanta, iar acum la recurs isi permite sa ii ia la intrebari pe cei 5 judecator. Haide-ti sa vorbim de lucruri intradevar grave. Nu de teze si de copy-paste.
 • +22 (38 voturi)    
  gindacul rosu (Vineri, 18 mai 2012, 17:45)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  de bucatarie ciuvica a iesit de sub dulapul varanului felix.
 • +26 (40 voturi)    
  Ce suparati sunt unii.. (Vineri, 18 mai 2012, 17:47)

  Alius [anonim]

  ...ca Mang a fost dovedit un plagiator jalnic. Ei nu sunt suparati ca Mang este un plagiator jalnic, ci ca a fost dovedit.

  Aceste persoane accepta orice si pe oricine in guvern: hoti, criminali, plagiatori, impostori, securisti, turnatori etc.. numai sa fie de la USL, sa-l injure pe Basescu si .. si sa faca in asa fel incat sa nu fie descoperiti. Si chiar daca sunt descoperiti, sa nu demisioneze!
 • -9 (35 voturi)    
  Daca Mang si-a dat demisia, Kovesi ce asteapta? (Vineri, 18 mai 2012, 17:49)

  Hasan [anonim]

  De ce societatea civila nu este la fel de virulenta ca in cazul Mang?
  De ce nu apare nicio scrisoare deschisa precum in cazul Mang?

  De ce tace Vlaston?
  • +3 (17 voturi)    
   Vlaston se ascunde dupa plastron ! (Vineri, 18 mai 2012, 18:13)

   Mitica (Palarierul) [anonim] i-a raspuns lui Hasan

   Vlaston se ascunde dupa plastron !

   Insa nu este necesar ca numai domnul Vlaston sa cenzureze creatia kakademica a unor politruci.

   In fapt precedentul Mang a deschis larg calea unei revolutii din institutiile academice, de invatamant si din administratia publica - prin care din acest moment "negrii" care au lucrat articolele, cartile si cursurile unor "mari" profesori incep sa scoata la iveala plagiatele.

   In fapt copierea cel mai probabil s-a facut de catre cei tocmiti sa-i faca procuroarei lucrarea de doctorat, cel mai smecher tocmiti si probabil prost platiti.

   Folosind documentele publicate - de acum profesorii si profitorii sistemului universitar sunt pe cale sa fie rariti din posturi de cei mai tineri - "negrii" purtatori de servieta.

   Lucrul a pornit si din acest moment studiul in biblioteca devin brusc foarte rentabil pentru "negrii" tineri - care vor face orice cercetari posibile pentru a darama vreun profesor sau magistrat din post pe baza plagiatelor facute in trecut de acestia.

   Sunt aici mai multe parti bune:
   1. eliminarea unor impostori din sistem
   2. cel putin opera stiintifica a multor autori in viata, aflati in post - va fi citita, rascitata, verificata, caci ofera posibilitatea si dovezile de avansare.

   "Patria si Dreptul Meu!"
   .
   • 0 (2 voturi)    
    DA ! MECANISMUL ASA TREBUIE SA FI FOST ! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 11:33)

    Porumbelul Pacii [anonim] i-a raspuns lui Mitica (Palarierul)

    Sunt multe moduri de a plagia.
    Poti lua o idee a unuia si sa o imbraci
    IN ALTE CUVINTE....dovedirea furaciunii
    devenind astfel dificila.
    *
    Dar sa iei pur si simplu o pagina
    dintr-o lucrare a
    unuia - 10 - 12 fraze la rand - si sa o copiezi
    identic ....sau, in cateva dintre cazurile citate in tabel, sa schimbi doar arhitectura uneia dintre fraze pastrand fix aceleasi cuvinte...
    CINE AR RISCA ASA CEVA ?!
    *
    Tocmai pentru ca o consider
    pe doamna Kovesi un om inteligent si cu
    discernamant - nu cred ca putea sa-si asume un astfel de risc.
    *
    Cel mai probabil a recurs la serviciile
    unui scrib care - nefiind pielea lui in joc - si-a permis respectivul risc.
    Nu m-ar mira ca exact acea persoana
    sa fie si ”sursa” lui Ciuvica.
    *
    In alta ordine de idei - fragmentele din lucrare
    atatea cate sunt in tabel - sunt de o platitudine
    adormitoare. Lozinci, locuri comune,
    limbaj de lemn...
    Poate ca odata cu verifiacarea acuzatiei de plagiat expertii care banuiesc ca vor fi desemnati se vor pronunta si asupra
    calificativului
    MAGNA CIM LAUDE .
 • +27 (45 voturi)    
  Ce de dreptate aveti! (Vineri, 18 mai 2012, 17:49)

  , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

  De/aia sunteti toti cu minusi!
  Facatura marca grivco!
  Javre!
  • -9 (25 voturi)    
   asta nu schimba faptul ca si KOvesi a plagiat! (Vineri, 18 mai 2012, 17:53)

   jiji [anonim] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

   oricate adejective arunci si oricata spuma oranj ai la gura...
 • +15 (31 voturi)    
  Romania (Vineri, 18 mai 2012, 17:55)

  DianaMcris1328800269267 [anonim]

  Un articol slab facut de GIP care poate fi dinamitat in 2 min.Fata de Mang ,Laura Codruta Kovesi a oferit explicaţii.Daca am ajunsa sa trecem autorul gresit dar il trecem si il numim plagiat atunci Dumnezeu cu mila. Faza cu site-urile ii tare acolo trece cine vrea ce vrea si cum vrea nu ii verifica nimeni.Site-uri specializate- nu am stiut ca se ocupa de crima organizata aceste site-uri.
  • 0 (4 voturi)    
   autor gresit? (Vineri, 18 mai 2012, 21:42)

   Ilinca [anonim] i-a raspuns lui DianaMcris1328800269267

   Nu este vorba de a trece un autor gresit. In general cand citezi un articol se presupune ca ai citit articolul si stii ce contine, altfel e stupid sa-l pui acolo. Deci daca l-ai citit, stii si cine l-a scris. Iar aici e chiar mai haios: greseala e aceeasi ca si in articolul original dupa care se presupune ca a plagiat.
   Eu una nu cred in coincidente de-astea stranii!
   este clar ca habar nu are ce e cu articolul ala si cine l-a scris, a copiat prosteste ce a gasit intr-un alt articol, cum Mang a copiat prosteste greseala acelui cercetator israelian.
 • +18 (34 voturi)    
  NU CRED (Vineri, 18 mai 2012, 17:55)

  IASI [utilizator]

  Voi ati vazut cine este GIP ? Este mugur ciuvica ala care face spume la gura pe antena 1 de cativa ani :) de aici ati ghicit..poate o da jos pe doamna Procuror General sa scape saracii Voiculescu,Nastase,Voicu...Mi-e sila>!!! Nu va temeti ..ai ciuruieste si de data asta IL COMANDANTE chiar daca is multi si corupti tot ai mai rareste un pic HAI ROMANIA!!!!
 • +12 (26 voturi)    
  Daca da cu parul, (Vineri, 18 mai 2012, 17:55)

  Un domn cu activitati interesante [anonim]

  intrebam si noi: ce cv are domnu' si cine finanteaza GiP-ul? Cu siguranta are un CV de 4 randuri...

  Copiat de pe referate-scolare.ro?! In lucrarea de doctorat?! OK... sunt sigura ca se va verifica informatia...
 • +14 (28 voturi)    
  GIPsy (Vineri, 18 mai 2012, 17:56)

  HAHAHAAA... [anonim]

  Nea mugurica ce faci bre daca nu e plagiat , desfintezi "JEEP-ul" ? HAHAHAHAAAA...
  Da de MANG cum de nu te-ai sesizat bai "impartialule" ?
  Ia uite ce scrie la matale acasa:
  "Grupul de Investigaţii Politice (GIP) este o organizaţie care realizează anchete şi analize referitoare la oamenii politici din România."
  Ai uitat sa spui ca te referi doar la cei din PDL , bai "IMPARȚIALULE" !
  P E N I B I L !!!
 • +9 (23 voturi)    
  Hopa!! (Vineri, 18 mai 2012, 18:00)

  felicia [anonim]

  Ciuvica,Ciutacu ,Gadea,Badea,Tudor,Grecu si binenteles tata FELIX (marele profesor) au un "GIP:si un trust intact mincinos.Pe cand atacul la Morar Daniel?ANI e pe lista ?Pumnul in gura presei incomode? Cei care cred ca acum suntem in 2002 se inseala.
  • -4 (16 voturi)    
   procurorul general si ''plagiatul'' (Vineri, 18 mai 2012, 18:49)

   GaneaStan1323472838754 [anonim] i-a raspuns lui felicia

   felicia, te intereseaza cand o sa fie atacat Daniel Morar ?
   Pai asta se va ataca singur cand va veni momentul adevarului : ce rezultate a avut in dosarele pe care le-a facut (nu la ordin, ci la simple sugestii venite din ...deal)? A primit un munte de bani de la acest nenorocit de stat, a tinut in brate Tulusi & co. si, judecatorii cinstiti a inapoiat pe capete dosare facute fie fara dovezi temeinice fie fara respectarea procedurilor.
   In legatura cu ANI , mai bine nu iti puneai intrebarea ! Zi un singur caz in care pupila ''nacajitei de procuror ceausist'' a facut ceva care a avut si o finalitate !
   E cazul sa te reprofilezi, sa cauti alti stapani draga felicia! Pa
  • +12 (20 voturi)    
   acum, (Vineri, 18 mai 2012, 18:56)

   iulian-bz [utilizator] i-a raspuns lui felicia

   incep cu atacuri la persoanele care si-au permis sa le strice jocurile,ei se credeau invincibili,au incercat toate variantele posibile pentru a ajunge la putere,acum vazand ca,cei din posturile cheie cum sunt justitia,DNA,procurori nu sunt de partea hotilor,a jefuitorilor si a marilor corupti ,incep sa-i atace,sa-i jigneasca,sa-i terfeleasca intr-un mod specific democratiei originale,uitand un lucru important,daca incep sa atace intelectualii care chiar au invatat,care chiar sunt profesionisti in ceea ce fac,pentru ei,cei care s-au plimbat prin marile centre universitare din lume admirand zidurile celebrelor institutii de invatamant superior urmand sa-si treaca in CV-ri vizitele drept dovada de absolvire,au copiat lucrari pentru doctorate sau masterate,multi dintre ei neavand nimic de-a face cu respectiva diploma,pentru ei cine este pregatit,cinstit si impartial nu poate accede la inalte functii in ministere,aparat administrativ,etc!!!!
   or sa urmeze si alte persoane incomode pentru trustul Grivco,urmatorii pe lista vor fi cu siguranta MRU,Daniel Morar si Traian Basescu!!!
  • -1 (3 voturi)    
   ce are sula cu prefectura ? (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:05)

   maria [anonim] i-a raspuns lui felicia

   ce au cei numiti de tine cu plagiatul cocoanei ? Stii bine si tu ca a plagiat !
 • +18 (32 voturi)    
  o fi (Vineri, 18 mai 2012, 18:00)

  Alin [anonim]

  Habar nu am ce contine teza lui Kovesi, dar e ce pregatire are dl Ciuvica incat sa analizeze teze de doctorat? Dumnealui nu stie sa spuna despre intelectuali decat daca sunt ai lui Basescu sau ai lui Voiculescu. odata l-am vazut pe al A3 si era intrebat cine e Andrei Cornea. Domnia sa, mare comentator politic, nu a fost in stare sa zica decat ca e: "unu' mai mic de-al lui Baescu". (Cornea fiind cel caruia, printre altele, ii datoram traducerea Republicii lui Platon in limba romana, dar marele nostru comentator politic se pare ca nu prea are treaba cu stiinta, nu se incurca el in detalii)
  • -3 (9 voturi)    
   dar Vlaston ce pregatire are? (Vineri, 18 mai 2012, 20:17)

   Ilinca [anonim] i-a raspuns lui Alin

   Nu stiu ce pregatire are CIuvica dar vrei te rog sa-mi spui ce pregatire are Vlaston, cel care a " demascat" plagiatul lui Mang. Pun ghilemele la demasca nu pentru ca plagiatul lui Mang nu ar fi fost evident ci pentru a evidentia ca nu Vlaston a facut descoperirea, el doar a prezentat-o. Si in acest caz, nu cred ca Ciuvica a stat sa citeasca articole de drept ci a fost informat de unii din domeniul respectiv si el a facut public faptul.
   • 0 (2 voturi)    
    demascarea lui mang (Sâmbătă, 19 mai 2012, 1:38)

    collective work [anonim] i-a raspuns lui Ilinca

    a fost o opera colectiva. oricine a trecut prin facultate cat de cat onorabil putea contribui. nu era necesar sa ne spuna felix sau vlaston cum stau lucrurile in momentul in care la o cautare pe google puteai obtine perechile de lucrari identice...

    a, da. collective work nu inseamna ca se ia o lucrare de pe net, de preferinta de provenienta orientala, pe care imi trec numele cu nevasta-mea si vecinu de bloc pe baza careia incasez un salariu majorat substantial.
    • +1 (1 vot)    
     serios? (Sâmbătă, 19 mai 2012, 10:02)

     Ilinca [anonim] i-a raspuns lui collective work

     Dumneata scrii ca sa te afli in treaba. Ca sa gasesti exact lucrarile respective inseamna sa stii ce sa cauti si unde.
     Cei de la care a pornit demascarea erau oameni din domeniu ce au stiut exact unde, cum si ce sa intrebe, sa caute.
     Nu oricine poate face treaba asta, de aceea sunt sigura ca si la Kovesi ca si la Mang scanteia a pornit de la unul din domeniul respectiv ce a gasit minunea, poate intamplator, poate nu. Cel mai sigur, se stia de mult ca Mang le copiaza pe rupte, probabil si in cazul lui Kovesi existau suspiciuni.
 • +12 (20 voturi)    
  sa iasa adevarul la lumina (Vineri, 18 mai 2012, 18:01)

  IoanaDC [utilizator]

  Sunt sustinator PDL (in sensul ca vad PDL ca fiind raul cel mai mic). Dar daca e adevarata aceasta acuzatia, atunci demisia se impune.

  Poate chiar ne-ar trebui un proces sistematic de evaluare a tezelor de doctorat, eventual masterat, precum si a lucrarilor importante ale tuturor celor ajunsi in functii de demnitari. Cu un soft performant n-ar dura prea mult.
 • -3 (13 voturi)    
  ti-am pregatit (Vineri, 18 mai 2012, 18:02)

  adonis84 [utilizator]

  un pat la noi ... Lasa'ne!
 • +9 (17 voturi)    
  foarte frumos (Vineri, 18 mai 2012, 18:02)

  _Rem [utilizator]

  Ati citit macar articolul pana la capat? Ia cititi-l pe tot si nu doar titlul si comentariile acide dupa.
 • +8 (20 voturi)    
  astept dovezi! (Vineri, 18 mai 2012, 18:02)

  utilizator [anonim]

  ca la Mang au fost cu duimul !

  ** pentru cei care cred ca HN face cenzura mai cititi o data comentariul vostru ( daca stiti sa cititi ), dar desigur cred ca sunteti niste postaci ordinari fara un pic de creier.
 • +11 (25 voturi)    
  rusine! (Vineri, 18 mai 2012, 18:10)

  AURELIO KRAIGHER [anonim]

  Au inceput jigodiile lui voiculescu sa iasa de sub masa.
 • +11 (25 voturi)    
  ”creatie” de latrine ? (Vineri, 18 mai 2012, 18:10)

  gigi n [anonim]

  Chiar ma intrebam cand vor actiona numeroasele slugi ale turnatorului felix. Nu ca ar fi imposibil sa fie adevarat,dar ,dragi usl-isti,nu vi se pare curios momentul? Cand va fi acuzat si Daniel Morar ?
 • +10 (24 voturi)    
  Imperiul (media) contraatacă! (Vineri, 18 mai 2012, 18:16)

  ro [anonim]

  E, totuşi, trist să fii în solda unui turnător dovedit al Securităţii!
 • -4 (22 voturi)    
  dublul standard: Mang vs. Kovesi (Vineri, 18 mai 2012, 18:23)

  kiki [anonim]

  Ce "ciudat" ca la Kovesi nu sare nimeni din soc. civila, dintre ziaristi, dintre postaci sa-i ceara demisia!

  Adica, daca Ciuvica e omul lui Felix, plagiatul lui Kovesi e "scuzabil"?
  • +9 (19 voturi)    
   pentru ca nu au de ce (Vineri, 18 mai 2012, 18:58)

   RomaniaMea [utilizator] i-a raspuns lui kiki

   E subtire acuzarea d-lui Ciuvica. Probabil ca o sa fie umilit cand se va demonstra ca nici vorba de asa ceva. Dar ramane cu satisfactia ca o parte din public va avea impresia gresita ca si Kovesi a plagiat.
   • +2 (4 voturi)    
    *acuzarea d-lui Ciuvica (Vineri, 18 mai 2012, 23:50)

    RomaniaMea [utilizator] i-a raspuns lui RomaniaMea

    "acuzatia venita din partea lui..." ar fi trebuit sa fie. ma scuzati. sunt cam varza azi.
 • +3 (13 voturi)    
  Tara cu cei mai multi doctori in stiinte (Vineri, 18 mai 2012, 18:27)

  Craii de curte veche [anonim]

  Cei mai multi gen Mang sunt intradevar niste HOTI. Daca vrei sa ajungi doctor in stiinte hopa la Chisinau si te fac basarabenii corciti cu rusi imediat, daca nu hopa la Tirgoviste si la fel doctor in stiinte,acolo se face face si tanti Norica de la Calarasi zisa parlamentar european , nu stiu in ce limba o vorbi acolo daca vorbeste ca si seful ei pe linie de partid, Agarici, sunt convins ca si colegul Rusanu, se face doctor in stiinte de furat.Toti sefii de la sif-urile furate de la populatie gen Fercala de SIF 3 Transilvania,sunt doctori in stiinte facuti la Sibiu cu 3000 de coco.Sa vad pe domnul Ciuvica care se crede medic daca are curajull sa caute in CV-urilecelor pe care ii slugareste actualmente.Asta este un tip fara de verticalitate a fost cred infiltrat in CDR cu scopul precis de a distruge PNT-CD-ul.
 • -4 (18 voturi)    
  investigatia civiurilor TUTUROR (Vineri, 18 mai 2012, 18:32)

  anaerobik [anonim]

  Le sugerez celor de la hotnews.ro sa investigheze si lapidarul CV al cleptomanei din fruntea Camerei Deputatilor. Aceatsa scrie in CV-ul postat pe site-ul Camerei: "Sociolog de profesie, a urmat cursuri post-universitare în Ştiinţe Politice şi Studii Europene." Hai, nu zau!... Asa o fi?
  Sau, si mai incitant, recomand amusinarea urmelor activitatii publicistice a Nuticai Udrea:
  "•Cinci lucrări ştiinţifice şi articole în domeniul geopoliticii si globalizării:
  •“Geopolitica Spaţiului Marea Neagră – Caucaz”, coautor
  •“Mediul Internaţional şi Uniune Europeană”, coautor
  •“Profilul Geopolitic al Bazinului Mării Negre şi Caucazului”, coautor
  •“Perspectivele Strategice ale regiunii Mării Negre în viziunea S.U.A. Interesele româneşti şi miza resurselor energetice din regiune”, autor
  •“Globalizarea – concept, dimensiuni şi procese”, coautor"
  • +3 (7 voturi)    
   Lucrarile (Vineri, 18 mai 2012, 20:09)

   Lucian_Mares [utilizator] i-a raspuns lui anaerobik

   la care a fost coautor nu se pun, ea doar schimba mina la pix....
 • +12 (16 voturi)    
  doua ipoteze (Vineri, 18 mai 2012, 19:16)

  andimi [utilizator]

  aici ar fi doua variante: ori tipa chiar a copiat, ori cei de la noua putere incearca sa lupte cu opozitia cu armele acesteia, incercind sa mearga pe principiul ”toti fura”! Situatia poate fi periculoasa, caci trebuie cernute apele, altfel se da impresia ca toti plagiaza, cind de fapt nu e asa, mai sunt si oameni seriosi.
  • +6 (12 voturi)    
   "toţi fură" (Vineri, 18 mai 2012, 20:06)

   Nicolae Kidman [utilizator] i-a raspuns lui andimi

   Păi, n-a declarat ponta, cu guriţa lui, ta televizor, acu' vreun an jumate, "ei fură mai mult ca noi?" :)) Mă rog, afirmaţie contrabalansată ulterior de către Vanghelie-Almanahe, "noi nu furăm, ci le oferim cadou ceasuri jurnaliştilor" :)
  • +1 (7 voturi)    
   n-a copiat ca Mang (Vineri, 18 mai 2012, 20:09)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui andimi

   dar nu a citat cum trebuie. Se vede din declaratia ei ca nici nu stie cum trebuie. In termeni academici e tot plagiat.
 • 0 (14 voturi)    
  Pot sa intreb si eu ceva? (Vineri, 18 mai 2012, 19:30)

  Costa [anonim]

  ...Cand a avut fatuca asta timp sa faca si Fac. de Drept , sa faca si baschet de performanta, a ajunga in scurt timp pe "cele mai inalte culmi" ale performantei profesionale astfel incat sa fie numita "sef peste toti procurorii din tara" si, nu in ultimul rand sa-si mai dea si Doctoratul si sa-si construiasca o cariera de "cadru didactic universitar?
  Ma intreb daca d-na Kovesi a mai avut timp sa sa respire, sa manance, sa faca dragoste, sa se marite, sa faca copii, sa-si viziteze parintii din cand in cand si prietenii, etc, etc. Daca a reusit toate acestea pana la o varsta atat de tanara totusi, inseamna ca este un "mic dar inalt geniu carpatin" si trebuie protejat de UNESCO...
 • 0 (8 voturi)    
  pagina cu dovezi (Vineri, 18 mai 2012, 19:38)

  dan [anonim]

  http://blog.grupul.ro/?p=2435

  aceasta-i pagina care va intereseaza pe toti :)
  • +2 (10 voturi)    
   Gresit (Vineri, 18 mai 2012, 20:13)

   rmalu [utilizator] i-a raspuns lui dan

   Pagina care intereseaza pe toti (sau aproape) este, cred eu, cae pe care este publicata teza de doctorat. Asa cum in cazul Mang fiecare s-a documentat si a aflat ce si cum, asa si acest caz, prefer sa am articolul/teza in original pentru a putea judeca singur.

   Cum ti se pare ideea? Nu de alta dar daca imi arati 2-3 pagini (in total) din 444 eu unul nu consider plagiat.
   • 0 (6 voturi)    
    Rusineeeee (Vineri, 18 mai 2012, 22:49)

    spaniolul [anonim] i-a raspuns lui rmalu

    Chiar daca n-ar fi adevarat e totusi jenant ca procuroarea generala a Romaniei sa nu fie capabila in teza ei de doctorat sa faca introducerea, cu propriile cuvinte, ci sa apeleze la a copia ad literam ceea ce scrisesera altii. Ma uluieste o astfel de realitate demna de consemnat intre lucrurile pentru care sa ne fie rusine de apartenenta la o astfel de natie! Rusine impostorilor catarati in varful ierarhiei! Rusine! Rusine!
 • +5 (17 voturi)    
  nu exista ipoteze (Vineri, 18 mai 2012, 19:44)

  SergiuPlamadeala1315114273046 [anonim]

  daca articolul e semnat de Ciuvica, despre ce putem sa mai vorbim???
 • +5 (7 voturi)    
  Teza (Vineri, 18 mai 2012, 19:51)

  rmalu [utilizator]

  Daca s-ar pute agasi si publica teza de doctorat (sau un like de unde sa se poata descarca) presupun ca multe lume ar fi foarte fericita.
  Pe de o parte cei care o banuiesc de plagiat ar avea 444de pagini care sa dovedeasca ca are dreptate.
  Pe de alta parte, cei care cred in nevinovatia ei, ar avea tot atatea pagini.

  Eu sincer sper sa nu fie adevarat, dar o verificare cu un soft decent nu dureaza mult.
 • -2 (14 voturi)    
  plagiatul e mai mult decat evident (Vineri, 18 mai 2012, 20:02)

  gimini [utilizator]

  Pentru oricine mai are un neuron neoranjaidizat in sfeclau, plagiatul lui madam Kovesi e mai mult decat clar. Dar, ca sa fiu sincer, pe ea macar o salveaza faptul ca nu era cadru didactic universitar. Dar gestul e grav pentru ca arata atat jegul din sistemul educational universitar, cat si din cel al promovarilor practicate la stat...
 • +4 (14 voturi)    
  USL contra-ataca... (Vineri, 18 mai 2012, 20:08)

  dadan [utilizator]

  La Grivco s-a facut celula de criza si s-a sunat mobilizarea generala pentru contraatac .... in fata rusinii cu plagiatele si diplomele inventate se cere rapid o diversiune securista si in lipsa de idei se merge pe compromiteri cu plagiate inventate - doar ca la acuzatii de plagiat tre sa vii cu niste oameni credibili, ceva intelectuali....daca doar pe ratatul de Ciuvica l-au gasit sa faca diversiunea ...atunci mi-e mila de USL... Ce sa-i faci e greu sa fii si Ciuvica , mai ales daca esti pe statul de plata al lui Felix....
  • +1 (7 voturi)    
   stai ca (Vineri, 18 mai 2012, 23:10)

   gelu [anonim] i-a raspuns lui dadan

   o sa apara si Rosca Stanescu....alt investigator cu vechi state la secu.
   Si cand te gandesti ca aceste nulitati au ajuns modele...ce sa ne mai miram ca uslasii au ajuns la putere.
   Impostura si incompetenta sunt cerintele de baza ca sa fii un usl-asi bun (ca sa poti fi manipulat).
   Prosti...da multi !
 • +5 (7 voturi)    
  intrebare pentru aparatorii lui Kovesi (Vineri, 18 mai 2012, 20:24)

  Anonimus [anonim]

  Cui apartin cuvintele
  "La începutul secolului XXI, crima organizată a devenit unul dintre pericolele cele mai grave la adresa existenței, stabilității şi continuității societăților statale din cauza transformării grupurilor infracționale primitive de tip mafiot în adevărate întreprinderi criminale, cu scopul de a se opune autorităților statale şi de a teroriza întreaga comunitate prin exacerbarea violenței, diversificării modurilor de operare, a diversificării structurilor de tip criminal şi comiterea de infracțiuni din aproape întregul spectru al infracționalității."?

  Raspundeti va rog la obiect cu un nume de persoana.
 • +1 (7 voturi)    
  De ce tocmai Codruta Kovesi!? (Vineri, 18 mai 2012, 20:56)

  adv [anonim]

  Ghici,ghicitoarea mea?

  Uite asa cade totul in derizoriu in Romania si in balaceala generala nu se intrevede nici o lumina de insanatosire morala si de bun simt!

  Sclavii lui Voiculescu s-au mobilizat cu bloggeri cu tot si la atac ! Numai daca dai un search pute de la distanta a facatura ordinara.

  Si daca plagiatul nu se confirma ceea ce fac ei este deja de domeniul penalului.

  De altfel indrumatorul tezei de doctorat a D-nei Kovesi ii si ia apararea:

  http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/indrumatorul-tezei-de-doctorat-a-codrutei-kovesi-ii-sare-acesteia-in-aparare~ni8gt1
  • 0 (4 voturi)    
   de ce tocmai Mang? (Vineri, 18 mai 2012, 21:29)

   georgel [anonim] i-a raspuns lui adv

   asa poti sa intrebi orice!

   Normal ca conducatorul de doctorat o apara, doar el a semnat ca e ok. Daca se dovedeste plagiatul, inseamna ca el ori a stiut si a inchis ochii, ori n-a stiut si este un "prost".
  • -1 (5 voturi)    
   sclavii lui Base vs. sclavii lui Felix (Vineri, 18 mai 2012, 21:35)

   logicus [anonim] i-a raspuns lui adv

   Daca Felix isi plateste sclavii cu banii sai, de afacerist, Base cu ce isi plateste sclavii? Ca Base e bugetar.
 • +2 (6 voturi)    
  Ciuvica [///]! (Vineri, 18 mai 2012, 21:16)

  Ion_Roaita [anonim]

  Pai bine frate, ai gasit cu cine sa te pui! Una e Dumitrescu C, cu CV-ul plin de greseli ordinare, si alta e Kovesi C, deci joaca in alta divizie, ca sa-nteleaga si nea Gigi! Pot sa pun pariu(apropo, nu se face la bursa pariurilor si asa ceva? Ar fi chiar interesant!) ca se va dovedi ca Kovesi este ok! Din principiu sunt impotriva procurorilor, dar aici chiar nu ai ce sa spui. Ciuvica Ciuvica, cum te caci tu chiar in poteca de fiecare data...
  [Editat de HotNews.ro]
 • +1 (5 voturi)    
  :)))) (Vineri, 18 mai 2012, 21:41)

  zippo [anonim]

  si cit a cu cautat-o... chiar si vad comisa lui mang si cealalta ce era sa fie ministresa impreuna cu o hoadra de secretari psd cum transpirau tot cautind asa... la disperare. oricum nasol.
 • +4 (8 voturi)    
  plagiatul lui (Vineri, 18 mai 2012, 21:56)

  felicia [anonim]

  KOVESI "demascat de Ciuvica ==bacul lui Funeriu ,alta mare mizerie aruncata de tonomatele lui FELIX .
  GREATAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 0 (4 voturi)    
  spectacol gratuit (Vineri, 18 mai 2012, 22:43)

  spectatorul [anonim]

  Ce plagiat domnule? Codruta a copiat in intregime ceea ce scrisesera ceilalti doi lasand doar impresia ca ar fi fost ea autoarea!
 • +4 (8 voturi)    
  Ciuvica??? (Vineri, 18 mai 2012, 22:59)

  Arioan [anonim]

  Este foarte reprobabil ceea ce vor sa faca, se vede clar ca este facatura. Ceea ce vor ei este sa o discrediteze, ca sa o poata da jos si sa-si puna ei (USL) omul lor, ca sa poata sa intervina mult mai usor in instrumentarea dosarelor.
 • 0 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:12)

  [anonim]

 • +4 (6 voturi)    
  Cine i-a dat doctoratul? Gasca lui Motica din UVT (Sâmbătă, 19 mai 2012, 0:25)

  Petre Truica [anonim]

  Cine stie ce se petrece la facultatea de Drept de la UVT Timisoara condusa de Motica, un fost securist asistat de o gramada de altii ca el, plus rubedenii si amante si pile, nu se mira de plagiaturile lui madam Kovesi.

  Acolo toti se plagiaza intre ei, ii doare in cot de cercetare, pentru ei asta e o formalitate, avansarile se fac dupa cat se palteste sau dupa cat de bine se misca fundul in pat.

  Sunt de pomina in toata Timisoara.
  • +3 (3 voturi)    
   master la Sibiu, doctorat la Timisoara! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 10:10)

   Ilinca [anonim] i-a raspuns lui Petre Truica

   Corect, in plus Kovesi are o traiectorie profesionala bizara: facultate la Cluj, OK, dar pe urma master la Sibiu si doctorat la Timisoara!
   Nu vad ce fel de master de calitate poti face la Sibiu, pe urma te astepti de la doamna Kovesi sa-si faca doctoratul la Bucuresti unde ii este mai la indemana si unde oricum universitatea este mai buna decat cea de la Timisoara.
   Detaliile acestea spun multe despre cariera doamnei: alege calea cea mai simpla, nu o intereseaza decat diplomele, nu conteaza ce scrie pe ele.
 • -2 (2 voturi)    
  PACALEALA USL (Sâmbătă, 19 mai 2012, 8:24)

  dodo [anonim]

  PSD-IIIII SAU USL-III si-au dat arama pe fata mai devreme decit m-am asteptat.
  Pai astia incearca sa o compromita pe Kovesi din cauza cercetarilor penale a multor grei din partidul asta de infractori,care se ascund in spatele lui Ponta crezind ca scapa de justitie.
  Atacul este murdar dar are efect invers in mintea romanilor.......psd-ii imi pare rau dar sunteti niste impotenti care nu se pot curata de infractori.
 • -1 (1 vot)    
  usl, usl, tara noastra unde e?? (Sâmbătă, 19 mai 2012, 12:06)

  dode [anonim]

  ce va mai tremura chilotii pe voi, mai baieti ca mai exista Kovesi si Morar in fruntea institutiilor sprijinite de UE si USA.....acum cand cu toate butoanele cistigate si cu alegerile in coasta nu prea aveti loc de cotiti asa cum stiti voi mai bine...chiar cred ca poporul asta nu mai poate fi pacalit la infinit cu galeti, ulei si zahar si 10 lei la pensie, in timp ce marii corupti gen nastase, voiculescu, patriciu, mazare, voicu, hrebenciuc, vantu, mitrea, iliescu &CO sunt inca in libertate si culmea mai au si tupeu sa ne vorbeasca de cinste si democratie...
 • -1 (1 vot)    
  sila cum laude! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 12:30)

  sile camataru [anonim]

  bai da ce indignare bolsevico-kgbista bate dinspre antenele varanului... chiar ma miram ce puii mei atata inactivitate la antenuzde... imediat ce s-au cocotat la putere, numai mariri de pensii, lapte si miere! nu tu o demascare, un plagiat... noroc cu baiatu asta de cartacter cu nume de cucuvaie care ne mai da o stire senzationala sa ne mai trezeasca din amorteala, nu de alta dar adormeam pina la alegeri si puneam stampila fara sa ne gandim cine ne vrea binele in tarisoara asta....!!
  bravos antenute, brava varane da-i inainte tot asa, nu ne dezamagiti...
  vi se face negru in fata ochilor ca inca mai sunt astia in fruntea institutiilor pentru a caror desfiintare v-ati da si fetele si jumate din conturile in care ati bagat PIB-ul tarii si conturile lui ceasca ??
  stati linistiti ca pe voi numai sfanta manie proletara va va duce sub zidurile Tirgovistei !!
 • -1 (1 vot)    
  tara manglitorilor cinstiti! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 12:32)

  ali baba si cei 40 de hoti [anonim]

  din ciclul traditiilor romanesti ante si post-levolutionare romanesti
  Hotii striga Hotiiiiiii!!
 • -1 (1 vot)    
  profundul nostru respect !! (Sâmbătă, 19 mai 2012, 13:39)

  alin t [anonim]

  stau si ma gandesc cati romani ar prefera sa stea fata in fata cu jeguri tip voiculescu, nastase, vantu, mazare, oprisan, voicu, iliescu , etc singuri-singurei, numai ei intr-o camera, fara mercenarii si gorilele platite si sa-si exprime prin orice metode ortodoxe sau mai putin ortodoxe, profundul respect pentru tot ce au facut sau fac pentru ei si familiile lor, pentru mandria de a fi roman.....
  le doresc ca tot binele facut acestui popor sa li se intoarca inzecit lor si neamurilor lor pina la a zecea generatie !!!
 • +1 (3 voturi)    
  Nu e plagiat pentru ca (Sâmbătă, 19 mai 2012, 13:41)

  t_roxx [utilizator]

  nu fura ideile revolutionare ale nimanui, si nici pagini intregi de idei. Insa sincer, mie una mi-ar fi rusine sa copiez fie si cateva fraze intregi despre banalitati/generalitati si sa nu pun/numesc sursa. Pentru mine e o chestie de principiu, respect si de amor propriu. Desigur ca e permis prin lege sa copiem cuvant cu cuvant un numar limitat de fraze, fara sa le atribuim cuiva. Insa din respect pentru omul care citeste munca ta, din respect pentru cel care te-a inspirat, din respect pentru titlul pe care il vei obtine cu lucrarea ta, trebuie sa fii ireprosabil. Dupa acest episod d-na a scazut un pic in ochii mei (vorbesc dupa criteriile mele personale si nu de cum isi indeplineste ea functia), insa avand in vedere tendinta generala din Romania, ce am trait si vazut prin universitate, ma bucur pentru restul lucrarii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by