O femeie din comuna argeseana Bogati, angajata ca functionar public in administratia locala, a fost condamnata de Judecatoria Topoloveni la 8 luni de inchisoare cu suspendare pentru vot multiplu la alegerile europarlamentare din anul 2009, relateaza Agerpres.

"Judecatoria Topoloveni a dispus (...) condamnarea inculpatei Chitescu Boboc Alina Elena, functionar public in cadrul Primariei Ratesti, la pedeapsa de 8 luni de inchisoare, in sarcina acesteia fiind retinuta savarsirea infractiunii de vot multiplu (...) privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European", se arata intr-un comunicat transmis vineri de Parchetul de pe langa Tribunalul Arges.

Femeia este acuzata ca pe 7 iunie 2009 si-a exercitat dreptul de vot atat pe lista permanenta din localitatea de domiciliu, comuna Bogati, cat si pe lista speciala in comuna Ratesti, unde era angajata pe postul de consilier de impozite.

Instanta a dispus suspendarea conditionata a pedepsei de 8 luni de inchisoare pe o perioada de incercare de 2 ani si 8 luni.

Decizia Judecatoriei Topoloveni nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Tribunalul Arges.