Premierul Victor Ponta l-a numit, marti, in functia de sef al Politiei Romane pe chestorul Petre Toba in locul lui Liviu Popa. "Am primit astazi o propunere de la ministrul de Interne, de la domnul Ioan Rus, de a-l numi pe domnul Petre Toba in functia de sef al Politiei", a declarat Victor Ponta. Petre Toba a mai condus Politia Romana pana in noiembrie 2010, cand a fost demis de catre premierul de atunci, Emil Boc, in urma scandalului izbucnit la Piatra Neamt, dupa asasinarea lui Gheorghe Mararu, presupus lider al lumii interlope nemtene.

Petre Toba a fost, pana astazi, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, locul sau urmand sa fie luat de chestorul Ioan Cabulea.

Liviu Popa, fostul sef al IGPR, va conduce Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, citat de Mediafax.

Propunerea de schimbare a sefului Politiei Romane vine la cateva zile dupa ce premierul Victor Ponta declara, ca urmare a fugii din tara a lui Sile Camataru, ca a cerut ministrului de Interne, Ioan Rus, sa prezinte, miercuri, in sedinta de Guvern, un raport privind urmaritii general si ca ar putea fi dati afara sefii din Politie, daca acestia sunt vinovati de situatia existenta.

"Nu e normal sa stim ca sunt atat de multi in libertate si vedem, daca e cazul, facem schimbari si de conducere, si de sistem, pentru ca cei care sunt dati in urmarire chiar trebuie prinsi, nu trebuie sa fie doar trecuti intr-un computer acolo si sa nu se preocupe nimeni de ei", a spus Ponta.

Secretarul de stat Petre Toba fusese numit in martie, la propunerea fostului ministru Gabriel Berca, la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, in locul lui Ioan Dascalu. Petre Toba a ocupat anterior numirii la conducerea Departamentului de ordine si siguranta publica functia de secretar general adjunct in minister.

Petre Toba a fost, pana astazi, sef al Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, locul sau urmand sa fie luat de chestorul Ioan Cabulea.

Liviu Popa, fostul sef al IGPR, va conduce Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.