Weekendul debuteaza cu vreme calda. Astfel sambata, vremea va fi in general frumoasa si calda, cu cer variabil in cursul zilei si doar izolat vor fi ploi de scurta durata si descarcari electrice, mai ales in sudul tarii si la munte, informeaza Mediafax. Duminica vremea se va raci.

In cursul noptii de sambata spre duminica, innorarile se vor accentua treptat in vestul, centrul si nordul teritoriului si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului in Maramures, nordul Crisanei, al Transilvaniei si al Moldovei si pe arii restranse in restul teritoriului, mai ales la deal si munte.

Vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 32 de grade, iar cele minime se vor situa intre 8 si 17 grade, mai ridicate pe litoral spre 20 de grade.

Duminica, vremea va fi in general instabila si se va raci accentuat. Cerul va prezenta innorari accentuate si se vor semnala averse si descarcari electrice in cea mai mare parte a tarii, exceptand sud-estul, unde astfel de fenomene vor fi pe arii restranse.

Vor fi conditii de grindina si izolat, mai ales in zona de munte, cantitatile de apa vor fi insemnate. Cu totul trecator, in zona inalta din nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile se vor transforma in lapovita sau ninsoare.

Vantul va prezenta intensificari temporare in regiunile estice si sud-estice, iar in timpul ploilor si in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor incadra de la 11 grade in nordul tarii pana la 27 de grade in sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 2 si 12 grade.

La Bucuresti, sambata, vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 30-31 de grade, iar cea minima de 14-15 grade.

La munte

Sambata, vremea va fi calda. In cursul zilei cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Noaptea, treptat inorarile se vor accentua si pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Vor fi conditii de grindina. Valorile termice vor continua sa creasca usor.

Duminica, vremea va fi instabila si se va raci accentuat. Cerul va prezenta innorari si pe arii relativ extinse se vor semnala averse si descarcari electrice, mai frecvente in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, unde cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vor fi conditii de grindina. In zona inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va prezenta intensificari in timpul ploilor.

La mare

Sambata, vremea va fi in general frumoasa si calda. Cerul va fi variabil, si vor fi conditii pentru averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul in general moderat ziua, va prezenta intensificari temporare noaptea.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 17 si 19 grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 17 si 19 grade.

Duminica, vremea se va raci fata de ziua precedenta, iar cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 23 de grade, iar cele minime intre 11 si 13 grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 21 de grade.