Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca suporterii care vor veni in Romania pentru Finala UEFA Europa League vor fi condusi de la aeroport pe trasee diferite si ca autoritatile au luat toate masurile, astfel incat nu are emotii si isi doreste un spectacol fotbalistic.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Sorin Oprescu a spus, duminica, dupa comandamentul privind organizarea Finalei UEFA Europa League, ca municipalitatea este pregatita pentru evenimentul din 9 mai, toate masurile au fost luate, neramanand decat monitorizarea pentru a se asigura ca lucrurile se intampla asa cum au fost stabilite, potrivit Mediafax.

"Suntem gata, suntem in pozitie de start (...) nu am nicio emotie, sunt oameni seriosi care isi fac de o viata meseria, mai ales in cadrul unor evenimente internationale de genul acesta. Eu sper din tot sufletul sa existe spectacol fotbalistic, sa existe distractie si sa se simta bine toti cei care vin, inclusiv bucurestenii", a precizat Oprescu.

Edilul sef al Capitalei a mai spus ca suporterii vor fi preluati de la aeroport si condusi catre zonele de distractie, iar de aici catre stadion, pe trasee separate pentru fanii fiecarei echipe.

Oprescu a mai spus ca suporterii spanioli vor primi pliante cu harta Bucurestiului si cu numerele de urgenta la care pot apela, iar la stadion vor exista mai multe intrari, in functie de bilete.

Edilul Capitalei a solicitat iluminarea suplimentara a Bulevardului Basarabiei, unde este una dintre intrarile in stadion, precizand ca din cauza faptului ca au infrunzit copacii, lumina in zona este foarte slaba. Totodata, Oprescu a cerut sa se verifice daca celelalte strazi din zona sunt iluminate corespunzator.

"Sa se mareasca puterea iluminatului, sa vedem si noi ceva, sa nu mergem in patru labe, aceasta masura poate sa se faca si temporar", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a precizat ca toate spatiile de cazare si cele de alimentatie publica sunt verificate de Directia de Sanatate Publica si de catre inspectorii Primariei Capitalei, pentru a nu avea "surprize neplacute" privind alimentatia publica.

Finala Ligii Europa, dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, are loc in 9 mai, de la ora 21.45, pe Arena Nationala.

Organizarea la Bucuresti a Ligii Europa va genera intre 30 si 40 de mii de turisti si va aduce incasari de 30 de milioane de euro, cele mai multe dintre acestea fiind in domeniile turismului si alimentatiei publice, potrivit presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu.

Ministerul Administratiei si Internelor estimeaza ca, pentru Finala Ligii Europa vor veni la Bucuresti aproximativ 20.000 de suporteri spanioli.

Autoritatile Capitalei vor organiza pentru suporteri doua zone, una in Piata George Enescu, unde vor fi suporterii echipei Atletico Madrid, si cealalta in Piata Constitutiei, unde vor sta suporterii echipei Athletic Bilbao.

In Piata Constitutiei vor fi instalate patru ecrane gigant care vor transmite, incepand cu ora 20.00, imagini direct de la stadion.

In zonele destinate fanilor vor fi organizate spatii cu zone de divertisment, unde vor fi concerte, dar si standuri de promovare a Capitalei, "precum si o zona gastronomica". Zonele vor fi delimitate si vor avea apa potabila si toalete ecologice.

In 9 mai vor circula cu mai multe autobuze, la intervale de cinci-sapte minute, si vor fi linii speciale intre Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, zonele pentru suporteri din Piata George Enescu si Piata Constitutiei si Arena Nationala.

Si garniturile de metrou vor circula pana in 10 mai, la ora 2.00, iar in cazul in care este necesar, programul ar putea fi prelungit si dupa aceasta ora.