Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis la solicitarea HotNews.ro ca nu au gasit date oficiale care sa ateste ca ministrul Educatiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universitatii. Corina Dumitrescu a precizat in CV-ul oficial postat pe site-ul CSM ca in 1996 a studiat la Stanford cu mentiunea ca a urmat cursuri de drept international. Contactata de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat doar ca “e un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo”.

Corina DumitrescuFoto: Agerpres
  • UPDATE: Institutul Hoover a precizat pentru Realitatea TV ca "nu sustine cursuri, asa ca aceasta persoana nu ar fi putut studia aici, cel mult poate a vizitat Institutul Hoover in alta calitate"
  • Oficialii Universitatii Stanford au mai precizat ca universitatea are multe programe de studiu care nu acorda diplome
  • Institutia Hoover este un think tank aflat in campusul Universitatii Stanford, dedicat cercetarii in domeniile politicii interne si a relatiilor internationale, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei.

Corina Dumitrescu, propunerea lui Victor Ponta pentru ministerul Educatiei, a mentionat inCV-ul oficial postat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturiica in 1996 a studiat la "Universitatea Standford, California", scriind gresit numele universitatii. Sub aceasta mentiune, Corina Dumitrescu a precizat ca domeniul studiat a fost drept international. Ministrul propus al Educatiei nu a mentionat durata exacta a studiilor, nu a precizat daca a fost un program de studiu de cateva luni, daca a fost vorba de un schimb de experienta sau daca a participat la un simplu seminar.

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Universitatii Stanford au declarat ca nu au gasit nici un fel de date despre studiile Corinei Dumitrescu acolo. Reprezentantii departamentului de comunicare al Stanford au explicat ca ministrul propus Corina Dumitrescu nu detine o diploma de la Stanford si nici nu apare ca inscrisa intr-un program de studiu care se finalizeaza cu o diploma.

Citeste mai jos raspunsul Stanford

"Nu avem date oficiale potrivit carora Corina Dumitrescu ar fi fost inscrisa sau ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al Universitatii Stanford.

Stanford are multe programe de studiu care nu acorda diplome. Acestea includ programe pentru personalul administrativ si oficialii guvernamentali care doresc sa aprofundeze anumite zone de interes. Durata lor variaza de la seminare de o zi pana la programe de cateva luni.

Fara mai multe informatii specifice, nu va putem fi de mai mult ajutor in a raspunde intrebarilor dumneavoastra; cu exceptia precizarii ca Corina Dumitrescu nu detine o diploma acordata de Stanford.

Va trebui sa o intrebati direct pentru mai multe detalii cu privire la ceea ce ar fi putut studia aici."

Pentru conformitate prezentam mai jos raspunsul original in engleza transmis de Stanford la solicitarea HotNews.ro

Raspuns Stanford despre Corina Dumitrescu - Engleza

Corina Dumitrescu: E un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover

Contactata de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat urmatoarele:

"Pentru toate aceste intrebari, de marti incolo. Sunt studii si studii. Nu am scris ca am master, nu am scris ca am licenta de acolo. E un studiu pe care l-am facut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, si o sa va dau toate detaliile de marti incolo".

Institutia Hoover este un think tank situat in campusul Universitatii Stanford, dedicat cercetarii in domeniile politicii interne si a relatiilor internationale, potrivit datelor publicate pe site-ul institutiei. Printre membrii institutiei se numara personalitati carora le-a fost decernat premiul Nobel. La Institutia Hoover se afla si arhivele Radio Europa Libera.

Surse: Corina Dumitrescu este cercetata de ANI pe motiv de incompatibilitate intre functia de rector si cea de membru CSM

Agentia Nationala de Integritate are in lucru o sesizare cu privire la situatia Corinei Dumitrescu, urmand sa se pronunte asupra compatibilitatii functiei de membru in Consiliul Superior al Magistraturii cu cea de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. ANI a fost sesizata in acest caz anul trecut de Consiliul Superior al Magistraturii. Intre timp, Corina Dumitrescu a fost propusa de Victor Ponta sa ocupe functia de ministru al Educatiei.

Corina Dumitrescu are greseli gramaticale in CV

UPDATE: Reprezentantii CSM au declarat pentru HotNews.ro ca in acest moment se fac verificari pentru a identifica sursa greselilor din CV.

In CV-ul Corinei Dumitrescu, postat si pe site-ul CSM unde este membru si datat 14.10.2010, apar mai multe greseli gramaticale si de scriere. Astfel, Corina Dumitrescu scrie in CV ca are o diploma de bacalaureat - sectia reala si ca a urmat cursuri de drept international la Universitatea Stanford, California. La capitolul "Alte aptitudini si competente", aceasta mentioneaza "innot, baschet si tenis de masa".

Despre acest subiect HotNews.ro a mai scris aici: Corina Dumitrescu, propusa in functia de ministru al Educatiei, are greseli gramaticale in CV

Presedintele CSM, Alina Ghica, spune ca greselile au fost facute de catre aparatul tehnic al Consiliului

Ulterior aparitiei acestor informatii in presa, presedintele CSM, judecatoarea Alina Ghica a declarat, intr-o emisiune de la Romania TV, ca greselile din CV apartin aparatului tehnic al Consiliului care ar fi redactat gresit informatiile. (Sursa: Adevarul).

Intre timp, CV-ul Corinei Dumitrescu de pe site-ul CSM a fost corectat si schimbat, dar pastreaza aceeasi data a completarii 14.10.2010.

Greselile gramaticale se regasesc si in alte CV-uri ale Corinei Dumitrescu

Greselile gramaticale din CV-ul Corinei Dumitrescu nu apar doar in documentul de pe site-ul CSM (postat in 2011), ci si pe alte CV-uri depuse la alte institutii si avand date de completare diferite. Astfel, greselile gramaticale se regasesc si intr-un CV postat la Senat si datat pe 12.06.2008.

Acelasi lucru se poate constata si cu CV-ul depus tot la Senat in 2010, in completarea candidaturii Corinei Dumitrescu la CSM. Mentionam ca data completarii acestui CV, 14.10.2010, postat la Senat in anul 2010 este aceeasi cu cea a CV-ului postat ulterior, in 2011, pe site-ul CSM.

Citeste mai jos si ce alti politicieni si-au imbunatatit CV-ul

Elena Basescu a studiat in regim part-time doua semestre in Statele Unite/ Traian Basescu: E totusi un copil care a terminat la James Madison University

Elena Basescu a urmat doua semestre in regim part-time in Statele Unite, in toamna lui 2002 si primavara lui 2003, au explicat pentru HotNews.ro reprezentantii James Madison University. In schimb, Traian Basescu a declarat ca fiica sa “a terminat studiile in Statele Unite”, pe care si le-a echivalat in Romania. Universitatea Romano-Americana sustine ca mezina presedintelui si-a petrecut ultimul an de facultate la JMU in cadrul unui schimb de studenti. O mica inadvertenta apare in CV-ul ei de masterand la SNSPA, unde Elena Basescu scrie ca a studiat doi ani in America, nu unul singur.

Cum si-a umflat si dezumflat Radu Duda studiile la Harvard

Radu Duda sustine ca este absolvent al John F. Kennedy School of Government, Universitatea Harvard SUA si al Colegiului George C. Marshall din Germania. Contactati de HotNews.ro, oficialii Harvard au explicat ca nu se poate spune ca Radu Hohenzollern-Veringen este absolvent, ci a urmat un curs de doua saptamani. Si cei de la George C. Marshall spun ca e corect sa se spuna ca Radu Duda a participat la un seminar de o saptamana, nu ca e absolvent. Dupa ce HotNews.ro i-a cerut lamuriri, paragraful din biografia Principelui in care spune ca a absolvit Harvard a fost modificat. In CV-ul lui Radu Duda nu mai scrie acum ca e absolvent la prestigioasa universitate americana.