Situatia macroeconomica din prezent permite majorarea salariilor, a anuntat luni, ministrul de Finante, Bogdan Dragoi, cu ocazia discutiilor pe care premierul desemnat Victor Ponta le va avea cu delegatia Fondului Monetar International, relateaza Agerpres.

"Situatia de astazi permite revenirea salariilor, si cifrele macro permit acest lucru in urmatoarele cinci - sase luni", a spus actualul ministru de Finante.

Presedintele PSD, Victor Ponta, premierul desemnat, va avea luni o intrevedere cu delegatia Fondului Monetar International.

Potrivit unui comunicat al PSD, intalnirea se va desfasura la sediul USL din soseaua Kiseleff nr. 57 cu incepere de la ora 16,00.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica, la depunerea candidaturii lui Sorin Oprescu pentru un nou mandat de primar general, ca isi doreste ca delegatia FMI, BM si CE, care se afla in aceste zile la Bucuresti, sa plece din Romania cu o noua scrisoare de intentie.

"Din momentul in care mi-am asumat raspunderea sa formez un nou guvern, evident ca imi doresc ca acest guvern sa obtina votul de incredere si sa putem gestiona cat mai rapid un guvern cu puteri depline in treburile tarii. (...) Intentia mea si interesul Romaniei este ca delegatia sa plece din Romania cu noua scrisoare de intentie, semnata de catre un guvern care are asemenea puteri", a afirmat Victor Ponta.

Reprezentantii Fondului Monetar International si cei ai Comisiei Europene si Bancii Mondiale au inceput marti sa lucreze la Bucuresti in cadrul celei de-a cincea evaluari a Acordului stand-by aflat in derulare cu autoritatile romane.

Acordul dintre Romania si FMI a inceput la 31 martie 2011 si este unul de tip preventiv, ridicandu-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300% din cota pe care Romania o are la FMI.