Anul scolar 2012-2013 va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 178 de zile lucratoare. Vor fi doua vacante importante, cea de iarna de 3 saptamani si cea de primavara de 2 saptamani, vacanta dedicata invatamantului primar ramane in perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, iar saptamana "Scoala Altfel" se va desfasura in perioada 1 - 5 aprilie
Semestrul I
- Cursuri - luni, 10 septembrie 2012 - vineri, 21 decembrie 2012
- In perioada 29 octombrie - 4 noiembrie 2012, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta
- Vacanta de iarna - sambata, 22 decembrie 2012 - duminica, 13 ianuarie 201
- Cursuri - luni, 14 ianuarie 2013 - vineri, 5 aprilie 2013
- Vacanta de primavara - sambata, 6 aprilie 2013 - duminica, 21 aprilie 2013
- Cursuri - luni, 22 aprilie 2013 - vineri, 21 iunie 2013
- Vacanta de vara - sambata, 22 iunie 2013 - duminica, 8 septembrie 2013
- Pentru clasele terminale din invatamantul liceal, anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de Bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie in data de 31 mai 2013
- Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata desfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie in data de 14 iunie 2013
- Pentru invatamantul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 182 de zile.
Potrivit acesteia, modernizarea curriculara va ajuta la redimensionarea raportului dintre numarul de zile de scoala si continuturile de parcurs, dar aceasta va fi intr-o evolutie constanta cativa ani.
Secretarul de stat in Ministerul Educatiei a anuntat ca a inaintat ministrului Catalin Baba un proiect nou pentru sistemul de invatamant din preuniversitar. Este vorba despre programul "Sport pentru toti, toti pentru sport", care va incepe cu anul scolar 2012-2013.
"Am ajuns la concluzia ca anul scolar 2012-2013 trebuie sa fie dedicat sportului de masa in scoli. Programul initiat de MECTS va cuprinde o oferta, un calendar de activitati sportive la care pot sa adere voluntar scolile, fara obligativitate, dar care va presupune angrenarea a cel putin 50% din elevii scolilor", a declarat Oana Badea. Potrivit acesteia, la proiect pot lucra profesori indiferent de disciplina pe care o predau si obiectivul il reprezinta angajarea elevilor, dar si a parintilor in activitati sportive.
"Vom avea un sistem de incurajare a oricarui cadru didactic sa obtina certificatul pentru participarea la acest program, astfel incat sa obtina recompense in urma activitatilor. Ne gandim chiar la voluntariatul pe care il pot realiza studentii de la facultatile de profil", sustine oficialul.
Oana Badea a precizat ca un concept pe care Ministerul Educatiei il incurajeaza este parteneriatul cu autoritatile publice locale pentru School after school dedicat sportului de masa. Un astfel de program le va permite autoritatilor publice locale sa evalueze care sunt activitatile sportive ce pot fi desfasurate in acea zona "si chiar sa fie bugetate, atat timp cat stii exact de cate ori pe luna, in ce zile si cu cine faci activitatea, deci sa fie platita activitatea de la School after school pentru sport de masa", sustine aceasta.
Implementarea acestui program in scoli "nu va afecta numarul de ore de educatie fizica", a precizat Badea.
Citeste si:
daca doamna badea este aceeaşi membră PDL anunţată a candida la funcţia de primar al localităţii Aiud - Alba, toată iniţiativa cam miroase a campanie electorală. dacă nu - nu.