Statia intermodala de pe Pasajul Basarab se deschide duminica, de la ora 20.30, a anuntat primarul Sorin Oprescu, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres.

"Statia de pe Pasajul Basarab este dotata cu patru ascensoare si patru scari rulante, care fac legatura intre peronul statiei si mijloacele de transport in comun din zona Calea Grivitei-Titulescu, dar si cu cele din zona terminalului multimodal Basarab, precum si Gara de Nord si Gara Basarab. Peroanele statiei de pe pod au o lungime de 90 de metri si o latime de 19 metri. Statia are doua cai de acces: una pe Calea Grivitei si una pe bulevardul Dinicu Golescu (...) statia este dotata cu sistem de supraveghere video conectat la dispeceratul de securitate al pasajului", se arata in comunicatul de presa.

Calatorii au la dispozitie panouri de informare, situate atat pe pasaj, cat si la nivelul solului, prin intermediul carora se pot orienta in accesarea peronului corespunzator directiei dorite de mers.

"In zona Pasajului Basarab a fost realizat cel mai mare punct intermodal de transport public din tara, creandu-se astfel premisele conectarii regiunii din jurul Capitalei cu zona centrala a orasului, odata cu modernizarea transportului regional pe calea ferata, solutie care a fost aplicata cu succes in toate orasele europene", se precizeaza in comunicat.

Capacitatea zilnica a statiei poate ajunge la 200.000 de calatori.

Primarul Oprescu precizeaza ca in ceea ce priveste stadiul lucrarilor la trotuarul rulant, care va face legatura intre Pasajul Basarab si Gara de Nord, in acest moment sunt finalizate lucrarile de deviere a retelelor edilitare si se efectueaza excavatiile si betonarile la cuva in care va fi montat trotuarul rulant.

Montarea efectiva va incepe saptamana viitoare si va dura aproximativ o luna.

Potrivit comunicatului, tramvaiele liniei 1 vor opri de astazi pe ambele sensuri, in statia de pe pasajul Basarab, asigurandu-se in acest mod legatura dintre aceasta linie si liniile de metrou, tramvai, troleibuz si autobuz care asigura transportul public de calatori in zona respectiva, dar si legatura cu spatiile amenajate pentru taxiuri si o autogara de transport intern si international.