Peste 3.200.000 de elevi si prescolari se intorc la scoala luni, dupa terminarea vacantei de primavara, urmand ca spre sfarsitul anului scolar sa aiba loc evaluari la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, evaluarea nationala si examenul de bacalaureat, informeaza Mediafax.

Pe elevi ii asteapta, de asemenea, tezele din semestrul al doilea, care se sustin, de regula, pana la 25 mai.

Elevii nu vor avea cursuri in zilele libere prevazute de lege, respectiv marti, 1 mai (Ziua Muncii) si luni, 4 iunie (a doua zi de Rusalii).

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, vacanta de vara este programata in intervalul 23 iunie-9 septembrie, fiind mai scurta decat cea din 2011, cand anul scolar a inceput la 12 septembrie.

Anul acesta, in premiera, una dintre saptamanile vacantei de primavara, intitulata Scoala Altfel, a fost dedicata activitatilor educative extracuriculare si extrascolare, principalul obiectiv fiind implicarea elevilor si a profesorilor in activitati de educatie non-formala, care sa puna in valoare talentele, preocuparile extrascolare si competentele elevilor, in domenii cat mai diverse si interesante.