Incendiul de la complexul comercial Siraj din Iasi, stins dupa aproximativ 25 de ore de catre pompieri, a fost cauzat, cel mai probabil, de o tigara aprinsa aruncata in interiorul cladirii, informeaza un comunicat transmis, vineri seara, de conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) din Iasi, citat de Mediafax.

Conform ISU Iasi, cauza probabila a incendiului de la complexul comercial Siraj din municipiu este o tigara aprinsa aruncata in incinta cladirii.

Concluzia a fost formulata de catre membrii comisiei de specialisti din cadrul ISU Iasi, care au declansat o ancheta in acest caz.

Potrivit reprezentantilor ISU Iasi, "mijlocul care a produs aprinderea este o tigara", iar primele materiale care au luat foc au fost produse textile si chimice dintr-un stand comercial amplasat in centrul halei.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi au deschis dosar penal pentru distrugere din culpa prin incendiere, insa nicio persoana nu este cercetata in prezent.

Incendiul de la complexul comercial Siraj din Iasi a fost stins, duminica dimineata, dupa 25 de ore de la izbucnirea acestuia. Complexul comercial Siraj care masoara 13.000 de metri patrati a fost distrus pe o suprafata de 9.000 de metri patrati, iar o parte a cladirii s-a prabusit.

Cladirea s-a prabusit partial, sambata la pranz, in urma incendiului care a izbucnit, in noaptea de vineri spre sambata, intr-o zona unde existau mai multe standuri cu produse de papetarie, vopseluri si produce chimice.

La fata locului, au intervenit aproximativ 80 de pompieri de la ISU Iasi.

Pe parcursul interventiei, doi pompieri de 23 si 31 de ani au fost intoxicati cu fum, fiind transportati la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi.