Cateva zeci de persoane au protestat, miercuri seara, in fata cladirii Primariei de pe Bulevardul Regina Elisabeta din Capitala, fata de afirmatiile presedintelui Traian Basescu privind Rosia Montana. Mai multe autospeciale cu jandarmi au intervenit dispersandu-i pe protestatari. Manifestantii s-au indreptat apoi catre Cotroceni unde au fost intampinati de cordoanele politiei. Autoritatile au inchis circulatia pietonala in zona si i-au indemnat pe pietoni sa se urce in mijloacele de transport. Protestatarii s-au indreptat catre Piata Universitatii, strabatand si Centrul Vechi al Capitalei.

UPDATE 22:40 Grupul de manifestanti care circula in Centrul Vechi a fost dispersat de fortele de ordine. Cativa tineri au fost opriti de jandarmi si legitimati.

UPDATE 22:28 Protestatarii au strabatut Centru Vechi al Capitalei si se indreapta catre Universitate.

UPDATE 22:18 Protestatarii, aflati in spatele cladirii BNR, scandeaza "Niciodata nu vom fi colonie FMI".

UPDATE 22:05 Un grup de circa 50- 60 de persoane se afla in dreptul Cercului Militar.

UPDATE 21:35 Un grup de cica 50 de protestatari se indreapta catre Piata Universitatii purtand pancarte si megafoane.

UPDATE 21:30 "Spiderman de la Universitate", protestatarul care s-a catarat pe cladirea Universitatii cu ocazia protestelor din ianuarie, s-a catarat de aceasta data pe statuia de la Eroii Sanitari. Circa 30 de persoane scandeaza "Basescu este o mizerie!".

UPDATE 20:55 Circulatia pietonala in jurul Cotroceniului a fost oprita. Au fost instalate mai mai multe filtre de politie iar jandarmii ii incurajeaza pe pietoni sa se urce in mijloace transport.

UPDATE 20:19 Jandarmeria a instalat filtre in zona Facultatii de Drept (Bd. M. Kogalniceanu) si legitimeaza persoanele care se indreapta catre Eroii Sanitari. Protestatarii merg in grupuri mici, de 2-3 persoane, catre Cotroceni.

Peste 50 de persoane au protestat, miercuri seara, si in Piata Unirii din Cluj-Napoca fata de declaratiile sefului statului. Participantii la protest, reprezentanti ai unor asociatii ecologiste, s-au adunat, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand pancarte cu inscriptiile "Rosia Montana este Romania", "Rosia Montana este si a mea", "Tradarea de tara, in aur se masoara", "Daca ai avea ciuma, ai lua antibiotice. Noi il avem pe Basescu, cum procedam?", informeaza Mediafax. Protestul nu a fost autorizat si a durat peste o ora.

Amintim ca presedintele Traian Basescu a declarat marti seara, la ceremonia de investire a noului ministru al Mediului, Attila Korodi, ca asteapta din partea acestuia sa "analizeze cu prioritate, din punct de vedere al mediului, cele trei investitii care se prefigureaza" pentru proiectele de exploatare a resurselor naturale si sa ia decizii rapide in acest sens. Astfel, in cazul Rosia Montana, seful statului le-a cerut membrilor Guvernului sa dea "rapid" avize daca exploatarea este fezabila sau sa spuna "nu" investitorului si sa inchida subiectul.

- Revenim cu informatii-