Fostul ministru al Dezvoltarii Elena Udrea a mentionat in declaratia de avere depusa la predarea mandatului ca a vandut in 2011 un apartament catre Aurelian Gh. Bondrea, fondatorul Universitatii Spiru Haret, contra sumei de 240 000 euro. Aurelian A. Bondrea (actualul rector al universitatii si fiul lui Aurelian Gh. Bondrea) a explicat prin intermediul biroului de presa ca tatal sau a cumparat apartamentul prin intermediul unei agentii imobiliare si ca a aflat ulterior ca imobilul apartinea familiei Udrea-Cocos. Actualul rector al Universitatii Spiru Haret a mai mentionat ca universitatea nu a avut si nu are nici un contract cu Ministerul Dezvoltarii (minister care a fost condus de Elena Udrea).

  • Elena Udrea a precizat ca nu s-a ocupat de tranzactia imobiliara si ca nu il cunoaste personal pe Aurelian Gh. Bondrea

Elena Udrea a depus in martie o declaratie de avere la terminarea mandatului de ministru al Dezvoltarii. In declaratie, la capitolul bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni, Elena Udrea a mentionat ca a vandut doua apartamente in 2011. Unul a fost vandut cu suma de 380 000 euro catre Nasser George/Notamco SRL, iar un alt apartament a fost vandut catre Bondrea Aurelian si Bondrea Elena. Vezi aici declaratia de avere.

Contactat de HotNews.ro, Aurelian A. Bondrea (actualul rector al Universitatii Spiru Haret si fiul lui Aurelian Gh. Bondrea) a explicat prin intermediul biroului de presa ca tatal sau a cumparat apartamentul prin intermediul unei agentii imobiliare si ca dupa achizitionarea apartamentului a aflat ca imobilul a fost construit de sotul Elenei Udrea, Dorin Cocos. Aurelian A. Bondrea a mai precizat prin intermediul biroului de presa ca tatal sau a fost nevoit sa cumpere imobilul familiei Udrea-Cocos, deoarece casa in care locuia a fost retrocedata.

Rectorul Aurelian A. Bondrea a explicat tot prin intermediul biroului de presa ca nu o cunoaste pe Elena Udrea personal, ci doar din aparitiile TV ale politicianului. La solicitarea HotNews.ro, rectorul Universitatii Spiru Haret a mentionat ca universitatea nu a avut si nu are nici in prezent un contract cu Ministerul Dezvoltarii (minister care a fost condus de Elena Udrea).

Contactata de HotNews.ro Elena Udrea a mentionat prin intermediul unui consilier ca a aflat si ea din presa in urma cu doua luni ca imobilul a fost vandut lui Aurelian Gh. Bondrea. Fostul ministru a mai precizat ca nu il cunoaste personal pe Aurelian Gh. Bondrea si ca nu s-a ocupat in mod direct de vanzarea imobilului si ca a mandadat o alta persoana sa realizeze tranzactia.

Potrivit propriului site, Universitatea Spiru Haret a fost fondata la initiativa lui Aurelian Gh. Bondrea in anul 1991. Aurelian Gh. Bondrea (tatal) a fost rector al universitatii in perioada 1997-2010, iar din 2010 universitatea este condusa de Aurelian A. Bondrea (fiul).

Potrivit unui articol publicat de Revista 22 inainte de '89 Aurelian Gh. Bondrea (tatal) a condus Comisia Superioară de Diplome şi Doctorate din Ministerul Învăţământului iar in 1977 fost numit director al Direcţiei de organizare, personal, învăţământ şi control din Ministerul Educaţiei şi Învăţământului, unde răspundea de cadrele din învăţământ. Vezi aici detalii din biografia lui Aurelian Gh. Bondrea publicate de Revista 22.

In anul 2009 Universitatea Spiru Haret a fost in centrul unui scandal national legat de diplomele de absolvire.

In declaratia de avere depusa in martie, Elena Udrea mentioneaza ca detine sapte terenuri, cinci imobile, doua autoturisme si bijuterii de 50.000 euro. In conturile din banci Udrea a declarat 1.6 milioane lei si 513.000 euro. Fostul ministru a mai precizat si ca sotul ei, Dorin Cocos, a imprumutat cu 190.000 dolari compania Doran Investment Inc. De asemenea Dorin Cocos a mai impumutat 500.000 euro de la Pescariu Dinu Mihail.