Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, intr-un interviu acordat jurnalistului britanic David Frost si difuzat vineri seara la postul Al Jazeera English, ca una dintre prioritatile guvernarii sale este reintregirea salariilor bugetarilor si spera ca acest lucru sa se intample in aceasta vara, luand in considerare cresterea economica.

"Incerc - si sper sa vedem acest lucru intamplandu-se in aceasta vara, luand in considerare si cresterea economica -, sa avem salariile bugetarilor reintregite", a spus Ungureanu, mentionand ca aducerea salariilor bugetarilor la nivelul anterior este unul dintre "pariurile" Cabinetului sau si, in egala masura, o prioritate, aceea de a aduce "putin zambet pe fetele romanilor".

Premierul a mai declarat ca cea mai mare provocare a mandatului sau este mentinerea tarii intr-o directie stabila, catre reabilitarea economica. "Au fost ani de austeritate care au afectat profund populatia si trebuie sa am grija acum de acest curs stabil al tarii", a spus Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a aratat ca Romania este o "tara cu mare potential, cu o buna perspectiva economica si are un viitor excelent daca va ramane stabila", explicand ca pentru acest lucru este nevoie de "prudenta si responsabilitate", cuvinte pe care le-a mentionat si in discursul sustinut in Parlament, in urma cu sase saptamani, la investirea sa.

Despre protestele de la inceputul acestui an, premierul a declarat ca acestea au fost "un semn ca democratia functioneaza", precizand ca apara drepturile cetatenilor de a protesta fata de masurile luate de guvern. "Cred ca toate protestele sunt justificate, daca sunt in limitele legilor democratice", a spus Ungureanu.

Totodata, seful Guvernului a explicat ca protestele i-au dat sansa sa observe ca masurile de austeritate au produs o anumita stare de "oboseala" in randul societatii. Potrivit premierului, acest lucru poate fi gestionat, iar remediul il reprezinta "dialogul cu diferitele segmente ale societatii romanesti puternic afectate de masurile de austeritate luate de guvernul anterior".