Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu a respins zvonurile potrivit carora in spatele plecarii ministrului Mediului, Laszlo Borbely, s-ar fi aflat presiuni pentru demararea unor proiecte controversate precum Rosia Montana sau exploatarea gazelor de sist. Premierul a precizat ca acordurile petroliere cu Chevron sunt intr-o faza initiala de prospectare, faza ce nu necesita un aviz de mediu.

Intrebat daca intentioneaza sa dea avize pentru aceste proiecte in perioada interimatului de la Ministerul Mediului, seful Guvernului a subliniat ca zvonurile ce au insotit demisia ministrului Borbely sunt speculatii si ca vrea sa elimine "orice interpretare rauvoitoare".

"In ceea ce priveste acordurile petroliere semnate cu Chevron nu exista in acest moment absolut nicio necesitate pentru un aviz de mediu. Ne aflam intr-o faza initiala de prospectare, cand avizul de mediu nu este necesar. Si acest lucru a spus-o domnul ministru in iesirile sale publice. In al doilea rand, nu cred ca se pune acum in discutie proiectul Rosia Montana", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Cu ocazia preluarii portofoliului de ministru interimar al Mediului de la Laszlo Borbely, premierul si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare sa fie numit un nou titular al portofoliului.

'Tot ce imi pot dori este ca intervalul de timp intre ministeriatul domnului Borbely si cel ce va veni in locul meu sa fie cat mai scurt, astfel incat activitatea ministerului sa revina la stabilitate si normalitatea fireasca. Speram ca saptamana viitoare, e dorinta mea si i-am transmis-o si domnului ministru in calitatea sa de vicepresedinte al UDMR, sa putem reveni aici cu un nou titular al portofoliului', a declarat Mihai Razvan Ungureanu precizand ca va trece vineri pe la minister.