Premierul Mihai Razvan Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat inca pe aeroportul din Cluj-Napoca, cei doi convenind sa se intalneasca in cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzatiile DNA avand in vedere ora tarzie la care ministrul va pleca din Cluj, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

"In jurul orei 21.30, premierul a discutat la telefon cu ministrul Mediului si, avand in vedere ora tarzie la care acesta poate pleca din Cluj-Napoca, au convenit ca intalnirea sa aiba loc joi", au spus sursele citate.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat anterior ca premierul Mihai Razvan Ungureanu l-a convocat la Palatul Victoria pe ministrul Mediului pentru o astfel de discutie.

Borbely a dorit sa vina la Guvern imediat cum a sosit cu avionul de la Cluj-Napoca, unde s-a intalnit si cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru o scurta discutie la sediul Prezidiului UDMR din localitate, la finalul careia cei doi au refuzat sa faca declaratii.

Anterior convocarii lui Borbely, premierul Ungureanu a discutat atat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cat si cu vicepremierul Marko Bela.

Miercuri, DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala fata de Borbely Laszlo, deputat si ministru al Mediului, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata. Cererea DNA a fost comunicata ministrului Justitiei, de catre procurorul general.