Pasagerii unei curse Blue Air, printre care o femeie cu probleme medicale si 35 de elevi, sunt blocati de zece ore pe aeroportul din Bruxelles, din cauza unei defectiuni la aeronava care urma sa ii aduca la Bucuresti, relateaza Mediafax. Reprezentantii companiei aeriene au afirmat ca problema a fost deja rezolvata.

Avionul trebuia sa plece spre Bucuresti la 9.00, ora locala, insa decolarea a fost amanata in mai multe randuri, spun pasagerii.

Pentru aceasta cursa au bilet 150 de persoane, printre care si cetateni straini, au precizat reprezentantii companiei aeriene.

"Dimineata, inainte sa urcam in avion, am fost intorsi din drum. Ulterior, am primit semnale, cam din ora in ora, ca urmeaza sa decolam, iar in jurul orei 15.00 a venit la noi reprezentantul Blue Air pe aeroport, care ne-a spus ca este vorba despre o defectiune tehnica. Am inteles apoi ca trebuie sa inlocuiasca o piesa. Conditiile din aeroport sunt ireprosabile, este adevarat, insa printre noi sunt si persoane cu o situatie speciala, cum este o femeie care a fost operata la Bruxelles si care a avut nevoie de asistenta medicala", a declarat pentru Mediafax profesoara Marcela Popescu, care a insotit la Bruxelles, impreuna cu alte patru didactice, un grup de 35 de elevi de la Colegiul National "Ienachita Vacarescu" din Targoviste.

Potrivit reprezentantilor Blue Air, la avion a trebuit inlocuita o valva defecta, iar interventia tehnica nu a fost posibila decat dupa ce echipele tehnice de pe aeroport au rezolvat problemele de la alte aeronave. "Altfel spus, a trebuit sa stam la rand", au declarat cei de la Blue Air.

La ora transmiterii acestei stiri, avionul efectueaza probele necesare dupa inlocuirea valvei, urmand sa decoleze in jurul orei 19.30 (20.30, ora Romaniei).