Procurorii DIICOT au cerut miercuri Judecatoriei Sectorului 5 arestarea preventiva a unui fost jandarm din Constanta, Florin Nicolae, suspectat ca ar fi spart mail-urile mai multor oficiali, printre care si cel al fostului ministru de Interne Traian Igas, relateaza Mediafax.

Fostul jandarm a fost audiat, marti, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la sediul central, pe numele lui fiind emisa ordonanta de retinere pentru 24 de ore, pentru accesarea fara drept a unui sistem informatic.

Florin Nicolae a fost adus la Judecatoria Sectorului 5, instanta urmand sa decida daca admite propunerea procurorilor si emite pe numele acestuia un mandat de arestare preventiva.

Potrivit unor surse judiciare, hackerul, fost jandarm, este din Constanta, are 30 de ani si folosea numele "Virgil" cand accesa sistemele informatice. Acesta este suspectat ca ar fi spart adresele de mail ale mai multor oficiali, printre care si cel al fostul ministru de Interne Traian Igas.