Traficul rutier va fi inchis pe bd. Libertatii intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite in zilele de 3 si 4 aprilie, in intervalul orar 10.00-15.00, pentru desfasurarea unor manifestari de protest ale taximetristilor, informeaza Agerpres. Potrivit Romania libera, aproximativ 2.000 de taximetristi, cu 1.500 de masini, se vor aduna marti si miercuri in fata cladirii Parlamentului pentru a cere sa se puna capat pirateriei in taximetrie.

De asemenea, va fi inchisa circulatia rutiera pe banda I a bd. Natiunile Unite intre bd. Libertatii si str. Hasdeu, precum si pe banda I a Splaiului Independentei intre pod Hasdeu si bd. Libertatii.

Potrivit unui comunicat al Brigazii Rutiere a Capitalei remis luni, masurile au fost luate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.

Brigada Rutiera le solicita soferilor sa evite sa circule in zona respectiva in intervalul orar mentionat si sa aleaga rute ocolitoare prin bd. Stirbei Voda sau prin bd. Regina Maria - bd. Unirii.

Orice problema din trafic poate fi sesizata la numarul de telefon 021/9544.

2.000 de taximetristi vor protesta in fata Parlamentului

Aproximativ 2.000 de taximetristi, cu 1.500 de masini, se vor aduna marti si miercuri in fata cladirii Parlamentului pentru a cere sa se puna capat pirateriei in taximetrie, informeaza Romania libera. Organizatorii protestului, cei de la Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), au anuntat ca actiunea se va desfasura intre orele 10.00 si 14.00, in Piata Constitutiei. Ei au declarat ca au cerut aprobare pentru 7.000 de masini, dar au primit doar pentru 1.500.

Participantii la protest cer eliminarea activitatilor ilegale de catre organele abilitate, iar fiecare taximetrist autorizat sa execute aceasta activitate numai pe raza localitatii unde a primit autorizare. O alta revendicare este legata de introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor a proiectului de modificare a Legii nr. 38/2003 care reglementeaza domeniul taximetriei. Proiectul a trecut deja de Comisia de Industrii a Camerei Deputatilor.

"Facem mentiunea ca a fost reintrodus articolul care reglementeaza activitatea neautorizata, nelicentiata in transportul de persoane de pana la 8+1 locuri. Acest articol a fost scos din OUG 34/2010 de catre un parlamentar care a avut interese ca aceasta activitate sa nu poata fi amendata cu sanctiuni suplimentare, respectiv ridicarea talonului si a placutelor de inmatriculare", a declarat Vasile Stefanescu, presedintele COTAR.

Organizatorii protestului mai sustin ca unii primari nu au mai aplicat Legea 38/2003 si au dat autorizatii "cu sacosa". Daca proiectul din Camera Deputatilor nu va fi aprobat in forma initiala, organizatiile patronale din taximetrie ameninta ca vor trece la masuri mai dure, prin organizarea la nivel national a protestelor impotriva celor care vor da un vot politic.