Investitiile romanesti in R. Moldova erau, in 2010, in valoare de 215 milioane de dolari, depasind pentru prima data investitiile Rusiei. Ultimul raport "Doing Business" al Bancii Modiale indica faptul ca in Moldova climatul investitional s-a imbunatatit, tara situandu-se acum pe locul 81, dintr-un total de 183 de tari evaluate. Care ar fi astazi, in prag de relansare a procesului de privatizare, oportunitatile pentru oamenii de afaceri si cu ce dificultati s-ar putea confrunta in mediul investitional de la Chisinau? Avocatul George Teodorescu, specializat in consiliere juridica pentru investitorii straini in R. Moldova, a discutat online cu cititorii.

George Teodorescu la HotNews.roFoto: Hotnews

"Foarte curand va fi relansat procesul de privatizare, de creare a parteneriatelor public-private, iar printre domeniile cu potential investitional se numara eficienta energetica si sursele de energie regenerabile, proiectele de modernizare a infrastructurii", a declarat saptamana trecuta ministrul Economiei, Valeriu Lazar, la un forum de afaceri romano-moldovean care a avut loc la Balti.

In 2010, investitiile romanesti in Moldova totalizau 215 milioane de dolari si depaseau, pentru prima data, investitiile ruse, de 210 milioane de dolari. Mai mult, in ultimul an, potrivit ministrului Economiei moldovean, schimburile comerciale au totalizat 950,7 milioane de dolari, cu 50% mai mult decat in 2010.

George Teodorescu conduce biroul din Chisinau al firmei de avocatura romano-americane Vernon David si Asociatii, specializata in consiliere juridica pentru investitorii straini in Republica Moldova. Originar din Romania, este avocat american si a practicat timp de 7 ani in SUA inainte de a deschide biroul din Chisinau al firmei, cu putin timp inainte de evenimetele din Aprilie 2009.

Nota Redactiei:

* Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

* Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.

* Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.

* Cele mai bune intrebari vor fi preluate inntr-un interviu realizat de Anne-Marie Blajan.

* Intalnirea online face parte dintr-o serie dedicata marcarii a 3 ani de la protestele tinerilor de la Chisinau care au dus la indepartarea comunistilor de la putere.