Ion Mircea Plangu, consilier de stat al premierului, a fost desemnat sa coordoneze mai multe institutii, printre care Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, anunta Mediafax.

Consilierul guvernamental va coordona si Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Agentia Nationala Anti-Drog si Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor.

Atributiile de coordonare au fost conferite prin decizie a premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Ion Mircea Plangu, fost sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din Ministerul Apararii, a fost numit in urma cu o luna de premier in postul de consilier de stat in aparatul propriu de lucru al prim-ministrului.

Plangu a mai lucrat ca si consilier de stat al fostului premier Emil Boc, iar anterior a fost secretar de stat in Cancelaria Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

In ianuarie 2005, odata cu instalarea Guvernului Tariceanu, Ion Mircea Pangu a fost numit secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale si a coordonat din aceasta functie Departamentul pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare din minister.

Ulterior, in iunie 2006, a fost numit secretar de stat in Cancelaria prim-ministrului de catre premierul din acea perioada, Calin Popescu Tariceanu, post pe care l-a detinut pana in februarie 2009, cand, prin decizie a noului premier, Emil Boc, a fost numit consilier de stat in cadrul aceleiasi structuri.