UPDATE Guvernul a aprobat hotararea privind UMF Tg. Mures

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 27 martie 2012, 12:29 Actualitate | Esenţial


Executivul a adoptat marti hotararea de guvern privind Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Targu Mures, informeaza Agerpres. Astfel, in cadrul UMF Targu Mures se creeaza o noua facultate cu predare in limbile maghiara, romana si engleza.

"In cadrul UMF Targu Mures se infiinteaza o noua facultate, Facultatea de Medicina si Farmacie, cu programe in limbile romana, maghiara si engleza (...). UMF Targu Mures deruleaza, potrivit legii, procedurile pentru organizarea alegerilor, precum si cele pentru organizarea concursurilor in vederea ocuparii posturilor necesare pentru coordonarea administrativa a facultatilor infiintate", se arata in noua hotarare, potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

De asemenea, hotararea mai prevede ca Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior stabileste numarul maxim de studenti care poate fi scolarizati la programele de studii care pot functiona in cadrul facultatii infiintate.

La randul sau, ministrul Educatiei, Catalin Baba, a precizat ca prin aceasta hotarare "nu se creeaza niciun program nou de studiu, toate programele sunt programe care exista si care la ora actuala se desfasoara in UMF Targu Mures".

"Facultatea care s-a infiintat are in componenta programe in liniile romana, maghiara si engleza. De asemenea, Guvernul a discutat posibilitatea infiintarii unei linii in limba germana, dar este un proiect pe termen lung", a adaugat ministrul.

In context, Catalin Baba a sustinut ca Guvernul ar fi incalcat Legea educatiei nationale, daca nu ar fi aprobat infiintarea noii facultati la UMF Targu Mures.

"Spun cat se poate de raspicat ca, practic, Guvernul pune in aplicare Legea educatiei nationale. In situatia in care Guvernul si ministerul nu ar fi pus in aplicare Legea educatiei nationale, am fi putut sa fim acuzati de abuz in functie. Deci, nu se inventeaza niciun program nou, este o decizie pe care Guvernul a trebuit sa o ia pentru a pune in aplicare Legea educatiei nationale, este o hotarare de guvern prin care noi speram ca universitatea va merge mai departe cu programe care deja exista", a afirmat ministrul.

El a subliniat ca Legea educatiei nationale stipuleaza ca, in anumite situatii, Guvernul poate sa intervina pentru asigurarea normala a unui proces de invatamant.

"Aici vorbim despre crearea unei structuri - aceasta facultate - repet, nu se creeaza linii de studiu, departamente, programe de studiu, ci, practic, din ceea ce exista, Ministerul Educatiei a propus si Guvernul a probat o noua structura", a precizat Baba.

Totodata, ministrul Educatiei a criticat 'incapacitatea' cadrelor didactice romane si maghiare de la UMF Targu Mures de a face, pana acum, demersurile necesare chartei universitatii si alegerii rectorului.

"Legea educatiei nationale spune ca in Romania exista trei institutii multiculturale: Universitatea de arta din Targu Mures, UMF din Targu Mures si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Dupa cum stiti, la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca exista linii de studiu, departamente si chiar si o facultate in limba maghiara. Practic, ceea ce s-a intamplat la Targu Mures a fost o incapacitate a colegilor romani si maghiari de a ajunge la un compromis in ceea ce priveste charta universitatii, desfasurarea alegerilor pentru functia de rector, pentru membrii Senatului", a spus Catalin Baba.

In privinta finantarii noii facultati care va fi infiintata la UMF Targu Mures, ministrul Educatiei a precizat ca Ministerul nu va cheltui bani in plus.

'Invatamantul superior este finantat in functie de numarul de studenti. Eu trebuie sa am - daca vorbesc despre invatamant medical - la 100 de studenti trebuie sa am 20 de cadre didactice. Din punct de vedere al finantarii, pentru tot ceea ce inseamna invatamant superior medical, fie ca se desfasoara la Bucuresti, fie la Targu Mures, exista sumele necesare pentru a acoperi aceasta resursa umana. Ministerul nu va da bani in plus si nu da bani in plus la nicio alta universitate din Romania. Practic, fiecare facultate este autonoma sa-si gestioneze resursele pe care le produce. Atat facultatea nou-infiintata, cat si alte facultati de medicina din Romania au suficienti bani pentru a-si plati resursa umana', a spus Catalin Baba.

Hotararea de Guvern adoptata marti mai stipuleaza ca Agentia Romana pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) stabileste numarul maxim de studenti.

"ARACIS fiind o institutie independenta, care nu este controlata nici de Ministerul Educatiei, nici de Guvern, evalueaza asigurarea calitatii in invatamantul superior si, in functie de respectarea sau nerespectarea acestor standarde, ARACIS va lua o decizie personala, pe care toata lumea o respecta. Orice program din Romania, indiferent de locatie, de nivelul de studii, daca nu indeplineste standardele, intra in lichidare", a explicat Baba.

Ministrul a subliniat ca infiintarea noii facultati nu genereaza separare pe criterii etnice.

"Practic, nu au fost amendamente, au existat pozitii pro si contra, de care Guvernul si Ministerul Educatiei au tinut seama, pentru ca nu ne aflam in fata unei separari pe criterii etnice", a sustinut Catalin Baba.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3679 vizualizari

 • +1 (9 voturi)    
  asa, si? (Marţi, 27 martie 2012, 12:42)

  Mazeta [utilizator]

  ce ma intereseaza pe mine soarta romanilor din Transilvania? eu ma uit la Boldea!
  • 0 (0 voturi)    
   bravo! (Marţi, 27 martie 2012, 17:19)

   SiriusB [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   iti insusesti rolul de cetatean roman...:))) (presupunand ca si tu erai sarcastic)
 • +7 (17 voturi)    
  Eroare (Marţi, 27 martie 2012, 12:44)

  calamaru [anonim]

  Asta, domnilor, este o greseala. Cine vrea sa invete in maghiara, este liber sa se duca la Budapesta. In Romania limba oficiala este Limba Romana. Limba maghiara este in Ungaria, nicidecum nu are ce cauta ca limba in care sa se studieze in Romania. Sustin opozitia in cazul acesta.
  • -1 (5 voturi)    
   Nationalism ieftin! (Marţi, 27 martie 2012, 13:59)

   misha [anonim] i-a raspuns lui calamaru

   Lasati oamenii sa invete in ce limba vor ei.
   DUpa ce vor termina studiile in limba maghiara, vor lucra in spitale in care se vorbeste numai limba ....romana.

   In plus, este posibil sa atraga si studenti din Ungaria (deja UMF Cluj atrage foarte multi studenti straini), ceea ce inseamna bani in plus pentru universitate si Tg Mures.

   Nu mai fiti asa ingusti al minte.
   Toleranta si cunoasterea culturilor conlocuitoare este moneda castigatoare pe termen lung, nu nationalismul ieftin si xenofobia!
   • +1 (5 voturi)    
    Sau nu (Marţi, 27 martie 2012, 14:46)

    calamaru [anonim] i-a raspuns lui misha

    Ce zici tu inseamna asta: costuri in plus pentru statul roman care, ulterior, nu va beneficia de serviciile oamenilor pe care ii scolarizeaza. In plus, de ce nu se aplica si in sens invers? Placute bilingve si in Ungaria, invatamant in romana si in Ungaria, formatiune romaneasca si la guvernul Ungariei, samd. La ei nu mai este nationalism ieftin, dar la noi da? Vezi cum judeci gresit si cu doua masuri si esti partinitor?
    • -1 (3 voturi)    
     umf Tg.Mures (Marţi, 27 martie 2012, 22:35)

     maria [anonim] i-a raspuns lui calamaru

     Apropo de costuri?$
     Din punct de vedere al finantarii, pentru tot ceea ce inseamna invatamant superior medical, fie ca se desfasoara la Bucuresti, fie la Targu Mures, exista sumele necesare pentru a acoperi aceasta resursa umana. Ministerul nu va da bani in plus si nu da bani in plus la nicio alta universitate din Romania. Practic, fiecare facultate este autonoma sa-si gestioneze resursele pe care le produce. Atat facultatea nou-infiintata, cat si alte facultati de medicina din Romania au suficienti bani pentru a-si plati resursa umana', a spus Catalin Baba.
     de R.M. HotNews.ro
     Marţi, 27 martie 2012, 12:29 Actualitate | Esenţial
    • -1 (3 voturi)    
     Sau da (Marţi, 27 martie 2012, 23:53)

     stereo [utilizator] i-a raspuns lui calamaru

     Hai sa demontez toate afirmatiile tale. In primul rand statul Roman nu va plati nici un ban in plus fata de ce plateste in momentul de fata.Oare cetatenii maghiari nu platesc taxe??? Statul scolarizeaza toti cetatenii romani si oricum nu beneficiaza de serviciile celor care pleaca sa lucreze in occident.Si sunt destul de multi.Deci nu este vorba numai de maghiari. Daca treci granita in Ungaria ai sa vezi in multe locuri placute pe care este scris si in romaneste. "Formatiune romaneasca si la guvernul Ungariei" precum scrii tu nu se poate nu pentru ca nu se vrea ci pentru ca ponderea romanilor este prea mic ca sa poata forma un partid. Sunt circa 8500 de romani in Ungaria.Vezi cum judeci tu gresit si cu doua masuri??????
     • +1 (1 vot)    
      cetatenii romani de etnie maghiara (Miercuri, 28 martie 2012, 13:26)

      Xu [anonim] i-a raspuns lui stereo

      Tot romani sunt si tot pentru Romania platesc taxe.

      I-am mai dat unui coleg de partid de-al tau cateva cifre referitoare la turcii din germania, arabii din franta, romanii din spania care, ciudata chestie, desi cotizeaza cu bani grei la statele in care locuiesc, niciunul nu are facultate in limba materna.
   • +3 (5 voturi)    
    şi în limba regelui BUbu (Marţi, 27 martie 2012, 15:02)

    Ana Armanca Ardeleanu [anonim] i-a raspuns lui misha

    Din partea mea să înveţe şi în limba regelui Bubu. Dar ce garanţie mai ai că vor şti să îţi explice sau să te consulte, dacă nu cunosc termenii corect în limba română?
    Sau pregătim doctori pentru Ungaria, pentru că medicina este o facultate în care formarea unui medic costă statul român zeci de mii de euro.
    Cunoaşterea culturilor conlocuitoare nu se face prin izolarea fiecărei minorităţi, ci prin punerea la un loc a etniilor, copiii să se înveţe de mici să se respecte, să se cunoască, să fie prieteni şi să lucreze împreună.
    Legea educaţiei, minorităţi, ai citit-o?
    Minoritarii care refuză să înveţe în limba oficială a ţării primesc masă, cazare şi transport gratuit. Ce ai spune tu de acest lucru, dacă ai fi un român sărac, cu mulţi copii şi ai locui într-un sat sau într-un orăşel fără universităţi? Ce veii spune când copilului minoritar, indiferent de note, i se vor plăto masa, casa şi transportul, deci se poate şcolariza, iar copilul de etnie română nu primeşte aceleaşi înlesniri de la stat pentru vina de a fi român?!
    În care ţară din lume poţi să-mi araţi că minoritari sunt astfel ajutaţi, iar copiii majoritarilor sunt discriminaţi?
    Şi, înainte de a-mi răspune citeşte şi Carta drepturilor minorităţilor, ca să ştii despre ce vorbeşti.
    • -1 (3 voturi)    
     reginei buba (Miercuri, 28 martie 2012, 0:05)

     stereo [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca Ardeleanu

     Oare romanii care termina Facultatea de Medicina din Romania in limba romana iar dupa aceea pleaca sa lucreze in franta sau germania oare cum se descurca cu pacientii care nu stiu o boaba romaneste??????????????? Presupun ca foarte bine. Asa ca nu le mai purtati de grija maghiarilor pentru ca se vor descurca si ei asa cum se descurca si romanii.
    • 0 (0 voturi)    
     laur1807@yahoo.com (Vineri, 18 aprilie 2014, 21:08)

     laur [anonim] i-a raspuns lui Ana Armanca Ardeleanu

     eheee mosule nu or sa stea nici maghiarii si nici romanii aici tu vei vorbii in cel mai bun caz indiana sau pakistaneza cu dom doftor ca doar nu e prost sa stea pe 200E in Ro cand poate lua mi de E in Franta sau Germania sau de ce nu Anglia? asa ca mai bine pune mana si apuca-te de un pic de idiana poate cine stie s-o asemana cu limba minoritara (in curand majoritara):) .Asa ca bahta bahtaloo sokeres
   • 0 (0 voturi)    
    nu este altceva decat.... (Miercuri, 28 martie 2012, 11:00)

    eugen [anonim] i-a raspuns lui misha

    inca un pas catre re-maghiarizarea Ardealului.
    ungurii stiu ca acum nu este posibila o redesenare fizica a frontierelor si obtin din ce in ce mai multe: administratie in limba lor, invatamant extins in limba lor, sunt fff multe firme unguresti in zona care nu fac altceva decat sabotarea celor romanesti cu repatrierea banilor sau folosirea lor in scopuri antiromanesti....lista poate continua....cand totul va fi maghiar in Ardeal, vor putea zice: nu vedeti ca sunt numai unguri aici, de ce sa nu tragem granita mai jos...am mai spus-o: ESTE POLITICA DE STAT A BUDApestei.
    MRU stie asta foarte bine. a avut pe masa toate informatiile care ATESTA acest fapt. daca era unul care venea de nu stiu unde, puteam intelege ca nu stie, desi orice ROMAN, MRU mai este si istoric (sic!), poate intui. vina lui este cu atat mai mare pt ca face astea in cunostinta de cauza - cu premeditare as putea spune. restul discutiilor sunt literatura.
  • -1 (7 voturi)    
   Nu eşti informat (Marţi, 27 martie 2012, 14:50)

   Ana Armanca Ardeleanu [anonim] i-a raspuns lui calamaru

   La UMF Târgu Mureş există secţie în limba maghiară de când există UMF-ul! Studenţii maghiar dau adminterea, învaţă şi dau licenţa în limba maghiară. Se întâlneau cu studenţii români doar la practică, laboratoare.
   Pe cine a deranjat acest lucru?
   Oricum Mihai RăzVan Ungureanu demonstrează că este o nefericită alegere ca premier:: prin această hotărâre de guvern încalcă şi Constituţia şi autonomia universitară.
 • +5 (13 voturi)    
  in cazul asta, ne vedem la Universitate (Marţi, 27 martie 2012, 12:56)

  Mircea [anonim]

  Romanii din Romania care vorbesc maghiara nu vor sa invete in limba romana, li se pare jignitor sau cum? Sau ei nu traiesc in Romania? Sau profesorii romani nu sunt buni pentru ei, doar pentru orice alte popoare din lumea asta? Au fost buni pentru Raed Arafat, dar nu si pentru ei.

  Propun sa se infiinteze facultati de stat si in limba tiganeasca, chineza, germana, turca etc, ca sa nu existe discriminare. Si eventual sa le desfiintam pe cele in limba romana, ce dracu, traim intr-o tara in care minoritatile fac legea, guvernantii nostri sunt niste carpe ordinare, in stare sa-si vanda tara pentru inca un mandat!

  Rusine guvernantilor! NE VEDEM LA UNIVERSITATE!
  • +1 (5 voturi)    
   sistemul (Marţi, 27 martie 2012, 13:32)

   translativus [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

   Situatia de la UMF este doar un exemplu de cat de santajabil este sistemul parlamentar.

   Indiferent de cine este sau va veni la putere, ca sa poata guverna va trebui sa faca aliante cu fel si fel de minoritati politice, etnice si de ce nu religioase, care vor santaja majoritatea cu iesirea din alianta daca nu le indeplinesc cererile.

   Ca parlamentul va avea 500 sau 300 de parlamentari si va avea una, doua sau noua camere, sistemul va fi acelasi iar practicile paguboase vor continua.

   Doar prin desfintarea sistemului parlamentar si inlocuirea lui cu alt sistem, vom putea pune capat situatiei actuale.
  • +4 (4 voturi)    
   ... (Marţi, 27 martie 2012, 13:34)

   calamaru [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   Ce spanac e cu universtiatea asta, frate? Mereti, ma, la guvern si oracaiti acolo, daca aveti timp, sau la Cotroceni! "Ne vedem la Universitate"... Incepe sa imi fie sila de expresia asta...
   • -1 (1 vot)    
    Numeste-o "strigat de lupta" (Marţi, 27 martie 2012, 17:00)

    Teo [anonim] i-a raspuns lui calamaru

    Iar in cazul de fata, chiar se potriveste fiind vorba de universitati..sau cine stie, poate omul vroia sa spuna ca e cazul sa incepem o noua revolutie, de data asta a poporului
   • 0 (0 voturi)    
    mie incepe sa imi fie sila (Miercuri, 28 martie 2012, 13:29)

    Xu [anonim] i-a raspuns lui calamaru

    De cei care "nu mai au timp" sa protejeze democratia, statul romanesc, drepturile omului, justitia.

    "Oracaie" in continuare aici ca de asta se pare ca ai timp.
 • +9 (13 voturi)    
  mare greseala a PDL&Ungureanu (Marţi, 27 martie 2012, 13:08)

  bango [anonim]

  cred ca in Ardeal isi vor pierde cel putin 25% din electorat si nu cred ca neaparat din acel electorat tip PRM ci din cel educat care vede cum este incalcat un principiu vital: cel al autonimiei universitare.

  oare cum poate profesorul universitar Ungureanu sa isi puna semnatura pe un asa abuz, rezultat al unui santaj ordianar? imi pare rau, dar Ungureanu face orice pt a ramane in functie. de la PDL ma asteptam sa ramana cu orice pret la ciolan, dar din partea lui Ungureanu este o mare supriza.
  • +2 (6 voturi)    
   sa-i multumim ... (Marţi, 27 martie 2012, 13:41)

   vio [anonim] i-a raspuns lui bango

   Si Profesorului universitar ardelean, Dl Boc !!
   Lui i se datoreaza mareata realizare a UDMR la Tg Mures !!
   Ar fi dat-o si pe ma-sa PDL ca sa ramana la guvernare, ei stiu bine ca vor intra in opozitie pe vecie, macar sa mai stea cateva luni la guvernare, sa mai fure lunile astea !!!
   RUSINE PDLului in frunte cu Boc !!
   Nu mai vedeti voi voturile romanilor din Ardeal dupa asta !!!
 • -1 (9 voturi)    
  ipocrizie (Marţi, 27 martie 2012, 13:13)

  roman [anonim]

  Linia de predare in lb. maghiara de la UMF Tg. Mures functioneaza de foarte multi ani. Cei de la USL sunt niste ipocriti. La fel ca si cei de la PDL.

  Am o intrebare pentru toti cei care citesc acest forum si sunt in masura sa raspunda sincer la intrebarea - se justifica sectiile engleza/ franceza / germana in universitatile de stat din Romania ? Eu cred ca nu !!! Este o ipocrizie mai mare decat UMF Tg. Mures. De fapt pe la noi prin univ. cei care prefera sectia engleza sunt in special maghiarii...

  Hai sa fim seriosi - in Germania exista sectie engleza sau franceza la medicina, inginerie, informatica...? In Anglia exista sectie indiana la medicina...exista sectie franceza sau germana ?

  Cate cadre didactice de pe la noi chiar predau in engleza/ franceza.... problema este ca si studentilor le este mult mai usor sa asimileze in limba materna, adica in romana.

  A poposit si Funeriu pe acest taram... nu are rost sa imi pierd timpul cu acea caricatura de individ dar, .... a schimbat ceva in bine ?... pana la urma UMF Tg. Mures se justifica in contextul actual al imposturii... de ce cei de la UMF Tg. Mures nu au luat atitudine de acum foarte multi ani ? Iar Funeriu - de ce nu a desfiintat sectiile engleza/ franceza/ germana de la toate facultatile din tara asta ? Daca vor strainii sa studieze la noi atunci ei au posibilitatea sa invete romana la filologie timp de un an sau doi. Asa cum a facut si Arafat !
 • +9 (13 voturi)    
  RUSINE (Marţi, 27 martie 2012, 13:16)

  nic [anonim]

  Eu traiesc in Germania de 25 Ani dar aici nu exista universitate cu predare in limba Turca(turci sant ca. 8 mil.)Copii de Turci si Greci merg la scoala obligatoriu cu predare in limba Germana iar daca vor mai merg in paralel la o scoala privata cu predare in turceste sau greceste, din pacate aici trebuie sa dau dreptate opozitiei, de ce trebuie statul sa plateasca o facultate cu predare in Maghiara, sa se duca la universitati particulare sau mai bine la Budapesta.
  RUSINE ACESTUI GUVERN(se gandesc numai la CIOLAN)

  RUSINE!
  • -1 (3 voturi)    
   Felicitari (Marţi, 27 martie 2012, 19:59)

   EN [anonim] i-a raspuns lui nic

   Stii de ce? Pentru ca in Germania si turcii si grecii si musulmanii si tu sunt imigranti, fata de circa 1,3 milioane de maghiari din Ardeal,care traiesc acolo din anul 894 si unde statul roman este imigrant din anul 1920.
   • 0 (2 voturi)    
    nu maghiarii au venit in anul 894 ci hunii (Miercuri, 28 martie 2012, 2:31)

    dac [anonim] i-a raspuns lui EN

    si m-au gasit pe mine acolo.
 • +5 (7 voturi)    
  Tradarea PD-L (Marţi, 27 martie 2012, 13:19)

  Alexandra [anonim]

  Aceasta sa fi fost opinia tuturor celor care au participat la dezbaterea publica asupra Hotărârii de Guvern pentru modificarea punctului 44 din Anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului nr. 966/2011, H.G. care facea referire la crearea acestei linii cu predare in limba maghiara?
  UMF Tg Mures a fost doar moneda de schimb a celor de la PD-L i schimbul unei guvernari linistite... Ce vor mai da acesti tradatori de tara pentru linistea lor? Nu avem nimic cu nimeni, dar dacă aveți norocul să ne guvernați, avem măcar pretenția să nu ne trădați și să serviți interesul României!
  DEMISIA autointitulatul “roman de serviciu”, PDL-istul Dorin Florea care a votat pentru segregarea UMF Tg Mures!!
  • -1 (1 vot)    
   dezbatere (Marţi, 27 martie 2012, 18:16)

   SiriusB [anonim] i-a raspuns lui Alexandra

   chiar am cautat dezbaterea publica ridicata in slavi de toti de la Ungureanu la unguri...n-am gasit-o...a spus premierul ca e pe prima pagina UMF...n-am gasit-o...si toti pe forumuri se plangeau de treaba asta deci nu cred ca e de la ISP-ul meu

   deci e ca "invitatia la discutii" promovata de PDL catre opozitie...de vazul lumii ca s-o arda deontologi echidistanti.

   teatru politic prost realizat de cei de la putere.
 • +6 (10 voturi)    
  UMF Tg Mures (Marţi, 27 martie 2012, 13:20)

  Un utilizator [anonim]

  Cedarile repetate,de ordin social si politic ne vor duce catre autonomie teritoriala.
  Slabiciunea si lipsa de interes a guvernantilor fata de romanii din Ardeal genereaza indignare.
  Rusine romanilor care nu constientizeaza ca in Romania limba oficiala este limba romana.
 • +4 (8 voturi)    
  nu doar in Ardeal (Marţi, 27 martie 2012, 13:23)

  crisan [anonim]

  Eu cred ca vor pierde voturi in toata tara. Nu doar romanilor din Ardeal le pasa.
 • +3 (7 voturi)    
  lege modificata de Funeriu cu dedicatie pt UDMR (Marţi, 27 martie 2012, 13:28)

  deceneus [utilizator]

  miscarea a fost pregatita cu grija...
  Acum un an, legea invatamantului era modificata abuziv de Funeriu: dupa discutarea si aprobarea legii in sedinta de guvern, in textul legii se modifica sau chiar dispar articole in drumul catre Monitorul Oficial. Legea a fost modificata cu dedicatie pentru UDMR


  "Mult mai grav este însă faptul că într-o Românie democratică şi europeană, în secolul XXI, aflăm că este posibil, măcar teoretic, ca o lege să fie aprobată de Parlamentul României şi să apară apoi în Monitorul Oficial într-o formă diferită de cea pe care legiuitorul “în înţelepciunea sa” a considerat-o ca fiind potrivită. "

  sursa:

  http://www.contributors.ro/administratie/asigurari-sociale/scrisoare-deschisa-privind-lipsa-de-transparenta-decizionala-a-factorilor-politici-in-cazul-proiectului-hotararii-de-guvern-legate-de-separarea-etnica-a-umf-targu-mures/
 • 0 (2 voturi)    
  Jos guvernul (Marţi, 27 martie 2012, 13:44)

  ia cucu [utilizator]

  Din pacate pana la alegeri nu prea avem ce face. S-a vazut ca la proteste nu iese nimeni.
  • -1 (3 voturi)    
   Jos Basescu (Marţi, 27 martie 2012, 18:23)

   SiriusB [anonim] i-a raspuns lui ia cucu

   si doar am spus ca ies in strada daca PDL le da UDMR-ului facultate la targu mures, dar vazand ca nici in targu mures nu se misca nimic, incep sa cred ca nimanui nu-i pasa de faptul ca tara e vanduta strainilor (vezi Rosia Montana, OMV, Hidroelectrica, Transelectrica, Marea Neagra).

   urmasii nostri ne vor injura ca am fost niste mamaligi care nu s-au miscat nici cand le-am lasat mostenire o viata de sclavi.
 • +1 (5 voturi)    
  HUMF (Marţi, 27 martie 2012, 14:03)

  Dan Capitan De Plai [anonim]

  HUMF Targu-Mures !!!
  p.s. Raed Arafat nu are nimic de spus in aceasta chestiune ??? din cate tin eu minte mai sa pice Basescu din cauza sustinerii lui Raed Arafat de catre Targumureseni, romai si unguri!
  Mai simplu, ce mesaj transmite Raed Arafat Targumuresenilor, legat de HUMF???
  • 0 (0 voturi)    
   Mesajul Domnului Arafat (Marţi, 27 martie 2012, 18:19)

   a [anonim] i-a raspuns lui Dan Capitan De Plai

   Domnul Arafat si-a exprimat pozitia lui asupra UMF Tg Mures.

   http://www.umftgm.ro/fileadmin/consultare_publica/depozitii_depuse/Arafat_Raed_-_depozitie.pdf
   la fel cum au facut si alte persoane:

   http://www.umftgm.ro/fileadmin/consultare_publica/depozitii_depuse/URMOSI_ROBERT_-_depozitie.pdf
 • +4 (6 voturi)    
  yes (Marţi, 27 martie 2012, 14:16)

  mario [anonim]

  Draga PDL si iubiti politicieni,va rog sa ma ajutati cu o mica problema:am inteles ca pot dobandi alta cetatenie,dar eu ca roman coplesit de rusine si greata ca sunt roman ,vreau sa-mi schimb nationalitatea.Neam de neamul meu sa nu mai fie roman,slugarnic,las,imbecil,corupt,nepasator.Vreau sa fiu ungur,sa guvernez cum vreau Romania inca 100 de ani si sa obtin nu numai facultati,ci si strazi,iarba verde,aer....Adio,valori nationale,mandrie,speranta,viitor!
 • +3 (5 voturi)    
  RUUUUSIIIINEEEE! (Marţi, 27 martie 2012, 14:21)

  Anca [anonim]

  O greseala IMENSA!!!! Cine ne va apara pe noi romanii din Ardeal cand cei de la guvernare ne vor ceda cu totul?! Sunteti constienti sper ca asta urmeaza, cu atat mai mult cu cat UDMR-ul nu are nici o jena sa declare ce-si doreste....RUSINE BASESCU, BOC, UNGUREANU, PDL, ROMANILOR CARE AU TRADAT!!!!
 • +1 (3 voturi)    
  problema impusa (Marţi, 27 martie 2012, 14:43)

  catalin_mattei [utilizator]

  UDMR a impus un scandal total aiurea care nu serveste nici macar studentilor de origine maghiara.. PDL a tremurat de frica ca pierde tot si s-a aruncat in hau.. Cele doua formatiuni politice sunt vinovate de crearea unui scandal cu tenta nationalista intr-o Europa care probabil nu va intelege astfel de probleme..
 • -2 (2 voturi)    
  DNA (Marţi, 27 martie 2012, 15:20)

  adn [anonim]

  Pacat ca nu este Arafat prim-ministrul nostru. Si presedinte, in acelasi timp. Sincer. Imi e sila de tot ce este roman si romanesc in Romania. In plus si de indivizi ca Funeriu si altii ca el. Veniti din afara sa isi infiga coltii in CIOLAN ptr ca pe dincolo au fost neica-nimeni.
 • +2 (4 voturi)    
  No more! (Marţi, 27 martie 2012, 15:50)

  Ion [anonim]

  Vai, nu mai vin alegerile alea odata? te prind eu la colt pedeleule! Un Roman Ardelean care obisnuia sa coloreze Ardealul in portocaliu dupa alegeri. No more!
 • +2 (2 voturi)    
  Onoare (Marţi, 27 martie 2012, 18:53)

  Mihai [anonim]

  Nu ne mai însuşim noţiuni altădată instrinseci: onoare, datorie, mândrie naţională. Să ne fie ruşine că am devenit consumatori de nimicuri branduite şi am ales uitarea în competiţie cu memoria


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by