Desi nu a trecut fara incidente, unionistii au marcat in voie 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania. Majoritatea participantilor au venit la eveniment cu drapele ale Romaniei si UE, potrivit unimedia.md.

Daca la marsul de pe artera principala a Capitalei au participat mai multi simpatizanti ai miscarii, intr-un final, la sarbatoarea din scuarul TNOB nu au ramas mai mult de o mie de persoane.

Anterior, comunistii, socialistii si social-democratii au declarat ca sarbatoarea de azi "este o provocare murdara a unionistilor, menita sa distruga stabilitatea social-politica din tara si statalitatea moldoveneasca" (PCRM) la care vor participa "persoane in stare de ebrietate sau care au folosit produse narcotice" (PSD), care, bineinteles, "trebuie interzisa si asupra careia trebuie sa se pronunte nici mai mult nici mai putin decat toti parlamentarii din Republica Moldova".

Pe 27 martie 2011 se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania - marele vis al romanilor de pe ambele maluri ale Prutului. Evenimentul va fi marcat si la Bucuresti printr-un program cultural-artistic din care fac parte: concerte Gandul Matei, ROA, Catalin Josan, lansare de carte "Istoria Basarabiei" si un omagiu adus artizanilor Unirii.