Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, ca a discutat cu clientul lui si ca acesta i-a spus ca vine in Romania "maine sau poimaine", imediat ce rezolva problemele cu biletele de avion si cu actele. Avocatul George Moloman a spus ca a discutat si luni dimineata cu clientul lui, care i-a precizat ca a inceput procedurile pentru a se intoarce in Romania: "Boldea chiar isi doreste sa vina in tara, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat avocatul George Moloman pentru Mediafax.

Avocatul a precizat ca "nu este asa usor sa ajungi in Romania din Kenya", fiind nevoie de o serie intreaga de escale.

Avocatul a mai precizat ca a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de aparare, dar ca nu poate da detalii din cauza ca nu are acordul acestuia. El a adaugat ca Mihail Boldea nu a avut in vedere sa discute direct cu presa, dar in urma acuzatiilor care i-au fost aduse a fost nevoit sa ia atitudine.

Moloman a mai spus ca inca de la prima discutie cu Boldea l-a sfatuit sa vina cat mai repede in tara, deoarece prezenta lui este necesara pentru desfasurarea cat mai rapida a procesului, dar si pentru a-si construi o strategie de aparare cat mai pertinenta.

Deputatul Mihail Boldea a declarat duminica, prin telefon, la Romania TV, ca se va intoarce singur in tara cu avionul pana la sfarsitul acestei saptamani si ca luni se va duce sa isi cumpere bilet de avion impreuna cu consulul din Nairobi, Kenya, unde sustine ca se afla. El a precizat ca nu a plecat din tara "de frica".

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat ca Boldea este "perfect localizat" si ca "in orice moment se poate declansa retinerea acestuia", dar ca interesul Romaniei este ca el sa fie adus in tara "prin intermediul autoritatilor romane, pentru a preveni o detentie pe teritoriul unui stat strain".