Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV, ca aparitia numelui sau in plangerea facuta la Parchet in cazul Sterling de catre fostul premier Emil Boc a fost o eroare, iar lucrurile s-au lamurit, transmite Mediafax.

Gabriel Berca a afirmat ca nu este anchetat in niciun dosar, raspunzand astfel unei intrebari adresate de moderatori.

In ce priveste aparitia numelui sau intr-o plangere facuta de Emil Boc la Parchet in cazul Sterling, Gabriel Berca a precizat ca a fost o eroare nominalizarea sa.

"Da, dintr-o eroare, si verificarile s-au facut. Din punctul de vedere al Secretariatului General al Guvernului problema s-a inchis. N-am fost niciodata chemat pe aceasta tema si nici nu e cazul sa ma cheme pentru ca, repet, situatia este foarte simpla si era o chestiune procedurala care a fost foarte repede clarificata", a mai spus ministrul Administratiei si Internelor la "Dupa 20 de ani".

Raportul Corpului de Control al primului ministru din perioada mandatului lui Emil Boc privind modul in care au fost respectate prevederile legale la incheierea si derularea contractului de explorare si impartire a productiei pentru perimetrele XIII Pelican si XV Midia dintre Agentia Nationala pentru Resursele Minerale si Sterling Resources Ltd., precum si a actelor aditionale la acestea si modul in care au fost initiate, avizate si adoptate actele normative de aprobare a acestora ii indica drept responsabili pe Gabriel Berca, fost secretarul general al Guvernului si pe Catalin Doica, fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor.

In iulie 2009, Guvernul Emil Boc a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in legatura cu legalitatea contractului Sterling.

"Persoanele responsabile sunt indicate a fi, pe diferite aspecte, cei trei fosti presedinti ai ANRM, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului Gabriel Berca, pentru modul in care actul aditional a fost introdus si aprobat in sedinta Guvernului, si un fost secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Catalin Doica, pentru cum s-a semnat de catre reprezentantul Ministerului Finantelor fara sa aiba delegare de competente", potrivit actelor depuse atunci de Executiv.