Magistratii Tribunalului Olt afirma, in motivarea sentintei de condamnare a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ca acesta a intrat inarmat cu un cutit si un topor in barul in care si-a injunghiat nepotul, iar cele 20 de persoane care se aflau in local au vrut sa sara pe geam de frica interlopului, transmite Mediafax.

Potrivit motivarii judecatorilor, in seara de 17 februarie 2011, Ionut Anghel, zis "Mercedes", se afla impreuna cu fratele si verii sai Anghel Marin Bercea, Anghel Ion, zis "Barosanu", si Anghel Catalin, zis "Patronica", in localul cunoscut sub numele de "Cabana" din localitatea Draganesti Olt ce apartine SC Stel Fluor SRL si functioneaza la etajul unui imobil proprietate a interlopului, unde jucau biliard.

"Cunoscand aceasta imprejurare si pe fondul unor relatii anterioare tensionate cu familia partii vatamate, inculpatul Anghel Sandu s-a inarmat cu un topor si cu un cutit si, impreuna cu fiul sau Anghel Florin, s-a deplasat la localul amintit anterior. Ajungand aici, inculpatul Anghel Sandu a lovit cu toporul usa de acces in cladire apoi a urcat la etajul acesteia, unde se afla barul propriu-zis si, observand victima, i s-a adresat cu un ton amenintator: "Ia zi, Mercedes?", astfel ca cei ce insoteau victima au fugit de teama inculpatului la fel procedand si victima, care insa a fost oprita la usa de acces de catre inculpatul Anghel Florin, in timp ce inculpatul Anghel Sandu i-a aplicat cu cutitul o lovitura la nivelul hemitoracelui drept", se precizeaza in motivarea judecatorilor.

Potrivit aceleiasi surse, Bercea si fiul lui au imbrancit victima pe scari, moment in care, dandu-si seama ca totusi starea victimei se agrava, au abandonat locul faptei, urcandu-se in autoturism si plecand spre municipiui Slatina.

"Partea vatamata a fost apoi condusa de verii sai Anghel lonut, zis "Moti" si Anghel Ion zis "Barosanu" la Spitalul din municipiul Caracal, unde a fost consultat si s-a stabilit diagnosticul "plaga prin taiere hemitorace drept de cinci centimetri", se mai arata in motivarea judecatorilor.

Victima a fost internata apoi la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova la sectia Chirurgie toracica apoi transferata la ATI.

Dupa agresiune, Anghel Sandu a parasit locul faptei, fiind cautat de organele de politie, fiind gasit in seara de 19 februarie 2011 in Bucuresti, la locuinta unui barbat.

Bercea Mondial a fost condamnat la sapte ani si sase luni de inchisoare, fiul lui a primit sapte ani de inchisoare, iar sotia lui Anghel Sandu a fost condamnata la trei ani cu suspendare.