Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au pus sechestru asigurator pe 6 imobile (2 apartamente si 4 terenuri), din judetul Galati, ce ii apartin deputatului Mihail Boldea, precum si pe sumele de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de deputat pe 16 martie, cu doar o zi inainte de parasi Romania, in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti.

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, procurorii au mai dispus indisponibilizarea a 3 apartamente situate in municipiul Galati, apartinand fratelui deputatului, George Stefan Boldea, precum si a altor 2 imobile (apartament si teren cu constructie) apartinand tatalui, Gheorghe Boldea Gheorghe, si a unui alt apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare apartinand deputatului.

In cauza s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de deputat pe 16 martie, cu doar o zi inainte de parasi Romania, in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului deschise la 4 unitati bancare.

Deputatul Mihail Boldea este acuzat ca este liderul unui grup infractional care se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Pe 17 martie, el parasit teritoriul Romaniei cu o masina, in ziua urmatoare a ajuns in Turcia, de unde a luat o cursa de avion, ultima informatie fiind ca el se afla in Kenya.

Pe de alta parte,el a declarat ca pentru Gandul.info, ca nu se afla in Kenya, asa cum afirmase Traian Basescu, ci in Congo, si afirma ca va reveni in tara saptamana viitoare.

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe internet acum si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei pentru ca vin eu", a spus Boldea, contactat de jurnalist.

El sustine ca avea programata plecarea, dar nu l-a intrebat nimeni.

"Sunt in Congo. Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu", a continuat el, adaugand ca imobilul pe care l-a donat tatalui sau era cumparat din 2005.

Intrebat de ce a plecat, in conditiile in care era de asteptat sa se ceara ridicarea imunitatii sale, Mihail boldea a replicat: "Nu, nu stiam. O magarie, facuta de Roberta si de Buda. Trebuiau cinci zile, sa ma cheme si pe mine (la Comisia juridica-n.r.) Este un circ tot dosarul asta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se intampla. Nu se poate asa ceva. Hotararile judecatoresti bune, nu conteaza ca un judecator le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu sa ma caute ei".

Tatal si fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea au fost citati pentru luni dimineata la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)-Galati, dupa ce joi a fost declansata urmarirea penala impotriva lor pentru spalare de bani, potrivit Mediafax.

In urma identificarii unor probe noi, George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, au fost citati pentru luni, la ora 10.00, spun surse oficiale.

Citarea acestora vine la o zi dupa ce au fost audiati de procurorii DIICOT si in ziua in care anchetatorii au facut mai multe descinderi, intr-un garaj fiind descoperite probe noi in cazul Boldea.

Nu ar fi exclus ca luni procurorii DIICOT sa-i retina pe tatal si pe fratele mai mic al deputatului Boldea.

Joi, procurorii DIICOT au inceput urmarirea penala impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani.

Anchetatorii spun ca in urma cu o luna Mihail Boldea si-a vandut casa in care locuia tatalui sau, totodata donandu-si trei apartamente fratelui sau, Stefan Boldea, faptele intrand sub incidenta infractiunii de spalare de bani.

In 2011, deputatul Mihail Boldea i-a donat lui George Stefan Boldea trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Deputatul Mihail Boldea mai are un frate, Valentin Boldea, care este seful Directiei de Sanatate Publica Galati.

Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asiguratoriu pe conturile a doi coinculpati din dosarul in care Mihail Boldea este acuzat de inselaciune, conturi in care deputatul virase, cu o zi inainte de a pleca din tara, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro in conturile celor doua persoane in urma cu o saptamana, in 16 martie.