Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu si verifica "aspectele semnalate de mass-media" privind plecarea din tara a deputatului Mihai Boldea, informeaza, vineri, un comunicat al institutiei.

"Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele aparute in mass-media in legatura cu plecarea din tara a inculpatului Boldea Mihai, cercetat de DIICOT - Serviciul Teritorial Galati. In raport de continutul articolelor de presa, Serviciul de inspectie judiciara pentru procurori urmeaza a efectua verificari prealabile, potrivit competentelor", se arata in comunicatul CSM.

Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune, a parasit Romania sambata, 17 martie, iar marti 20 martie i-a fost ridicata imunitatea parlamentara. Joi, ICCJ a emis mandat de arestare in lipsa pe numele sau, iar vineri dimineata a fost dat in urmarire internationala.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri la pranz, la bilantul SRI pe 2011, ca Mihail Boldea se afla, in urma cu cateva ore, in Kenya, si ca el se va implica "categoric" in readucerea acestuia in tara. "Ma voi implica categoric si in acest caz de aducere inapoi. Stim unde este, vom face toate eforturile posibile. Da, acum cateva ore era in Kenya. Nu stim unde va fi diseara", a spus Basescu.