Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a declarat pentru Agerpres ca pana acum nu s-au depus amendamente la proiectul Hotararii de Guvern prin care se doreste introducerea unei facultati in limba maghiara la UMF Targu Mures.

"Pana in acest moment nu s-au depus amendamente sau observatii in ceea ce priveste proiectul Hotararii de Guvern referitor la UMF Targu Mures", a spus Catalin Baba.

Proiectul a fost publicat pe site-ul Ministerului Educatiei in urma cu sase zile si va ramane in dezbatere timp de zece zile.

Guvernul propune modificarea punctului 44 din Anexa nr.2 la Hotararea Guvernului nr. 966/2011 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor si al specializarilor/programelor de studii universitare, a structurii institutiilor de invatamant superior, a domeniilor si programelor de studii universitare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, a locatiilor geografice de desfasurare, a numarului de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de invatamant sau limba de predare, precum si a numarului maxim de studenti care pot fi scolarizati publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 697 din 1 octombrie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare.