Comisia de disciplina a fost sesizata in cazul a trei ofiteri si a unui agent, de la Sectia 14, in legatura cu nesolutionarea rapida a plangerii Florinei Vladan, ucisa la patru zile dupa ce reclamase Sectiei 14 ca sotul sau, agent de politie, o ameninta si ca detine o arma de foc, a anuntat sambata noul sef al Politiei Capitalei, chestorul Lucian Guran, relateaza Mediafax.

Trei ofiteri - intre care seful Sectiei 14, seful Biroului de Ordine publica si seful Serviciului de proximitate - precum si un agent de la secretariatul sectiei au fost deferiti Comisiei de disciplina, a precizat chestorul Lucian Guran. Cei patru sunt cercetati disciplinar pentru neglijenta in serviciu, in legatura lipsa de raspuns la plangerea Florinei Vladan.

"Comisia de disciplina va analiza fapte si va actiona in consecinta", a declarat seful Politiei Capitalei, adaugand ca unul dintre ofiteri a mai fost in vizorul comisiei pentru fapte similare. Chestorul Guran a mai spus ca un agent de politie al Sectiei 14, de la Serviciul proximitate, a primit "atentionare".

Amintim ca, in dupa-amiaza de 5 martie, Gheorghe Vladan (53 de ani), sofer la Policlinica MAI, a intrat in coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanti, unde lucra sotia sa, Florina Vladan (47 de ani), coafeza. Vladan si-a impuscat mortal sotia, apoi a tras intr-o colega a sa, casiera Mariana Bendre, dupa care a ranit alte sase persoane aflate in salonul de infrumusetare din Bucuresti.

In aceeasi zi, dupa ora 14:00, potrivit Politiei Capitalei, agentul Vladan fusese citat telefonic sa se prezinte la Sectia 14, unde sotia sa il reclamase in data de 1 martie pentru amenintari.

Florina Vladan a declarat la politie, in 1 martie, ca barbatul sau, cu care se afla in actiune de divort [n.r. termenul de judecata fiind pe 7 martie] , o ameninta si ca este detinatorul unei arme cu foc, insa autoritatile nu au grabit solutionarea plangerii, iar dupa patru zile femeia a fost ucisa. In atacul lui Gheorghe Vladan au cazut victime colaterale persoane nevinovate.

In urma atacului, sefului Politiei Capitalei, Viorel Vasile, i-a fost incetat imputernicirea, fiind numit, in 7 martie, Lucian Guran, care a mai detinut functia.