Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobarea obligativitatii validarii cardului de transport si pentru calatorii care detin abonamente lunare, in vederea obtinerii unor date complete asupra gradului de incarcare al mijloacelor de transport, informeaza joi un comunicat al RATB, citat de Agerpres.

"Consiliul de Administratie al RATB a hotarat generalizarea obligativitatii validarii cardului de transport in scopul obtinerii unei imagini cat mai complete asupra gradului de incarcare al mijloacelor de transport, pe linii si intervale orare. Desi se limiteaza numarul de calatorii, oferta de transport este generoasa, abonamentul general pentru o luna, valabil pe toate liniile, avand un numar de 200 calatorii", se arata in comunicatul RATB.

De asemenea, pentru a diversifica modalitatile de procurare a titlurilor de transport, Consiliul de Administratie al RATB a hotarat ca plata calatoriilor sa se efectueze si prin intermediul telefonului mobil, printr-un singur SMS. Acest sistem de plata va fi implementat, in prima etapa, pentru abonamentele de o zi, urmand ca pe viitor procesul sa se extinda si la celelalte titluri de transport.

Toate aceste propuneri ale RATB vor fi supuse aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.