Trei birouri notariale situate intr-o cladire din Timisoara, din care unul al sotiei vicepresedintelui Curtii de Apel Timisoara, au fost sigilate, joi, de catre anchetatorii DNA, surse judiciare spunand ca se presupune ca acolo s-ar afla geanta cu bani care urma sa fie oferita ca mita judecatorului, relateaza Mediafax.

Cele trei birouri se afla intr-o cladire din centrul Timisoarei, fiind situate pe acelasi hol.

Potrivit surselor judiciare, anchetatorii DNA presupun ca acolo s-ar afla geanta cu cei 50.000 de euro care urmau a fi luati drept mita de judecator, pentru a aranja o sentinta favorabila intr-un dosar aflat pe rolul instantelor timisene.

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara, judecatorul Nicolae Catalin Serban, este dus la audieri la DNA Bucuresti, fiind suspectat de luare de mita intr-un dosar in care apare si numele sefului Politiei Moldova Noua (Caras-Severin), care ar fi fost intermediar, afirma surse judiciare.

Conform surselor citate, Catalin Serban, vicepresedintele Curtii de Apel din Timisoara, sotia acestuia si Nicolae Sava, seful Politiei Moldova Noua din judetul Caras-Severin, au fost audiati, in noaptea de miercuri spre joi, la DNA - Serviciul Teritorial Timisoara, intr-un dosar de coruptie.

La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, sotia judecatorului, Ramona Serban, si seful Politiei Moldova Noua au fost lasati in libertate, in timp ce vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara este dus la Bucuresti pentru audieri la DNA.

Alaturi de cei trei, ar fi fost audiat la DNA Timisoara si omul de afaceri Iacob Chisarau, consilier judetean PDL din 2008. El este vicepresedinte al PDL Moldova Noua si secretarul filialei judetene a partidului, iar intre 1996-2000 a fost primar al orasului Moldova Noua. Anul trecut, Chisarau a provocat, in localitatea timiseana Sag, un accident soldat cu moartea a trei tineri, mai spun sursele citate. La finalul audierilor, omul de afaceri a fost lasat sa plece.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mita in valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seara a avut loc un flagrant intr-un apartament din centrul Timisoarei. In schimbul banilor, judecatorul ar fi urmat sa intervina pentru o sentinta favorabila intr-un dosar aflat pe rolul instantelor timisene.

Initial, Catalin Serban ar fi cerut suma de 60.000 de euro, sustin surse din randul anchetatorilor. Denuntatorul ar fi fost de acord si s-a intalnit la Naidas cu seful Politiei Moldova Noua, comisarul Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani si ar fi adus-o la Timisoara.

Politistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi intalnit, miercuri seara, la mall, cu sotia judecatorului, insa aceasta i-a cerut sa mearga impreuna intr-un apartament din centrul Timisoarei unde sa primeasca banii, care ar fi urmat sa ajunga la vicepresedintele Curtii de Apel. In geanta erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, asa cum fusese intelegerea initiala, spun sursele citate. Imediat dupa realizarea "tranzactiei", au aparut procurorii anticoruptie, insotiti de politisti.

Nicolae Catalin Serban ocupa functia de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara de trei ani si trei luni, aflandu-se la al doilea mandat, pe care l-a obtinut in ianuarie a.c., in urma unui concurs. Tot in urma unui concurs a ajuns si la Curtea de Apel Timisoara, el fiind originar din judetul Caras-Severin.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, detine o casa, un teren, dar are si un credit de 93.500 de euro.

Sotia judecatorului, Ramona Mihaela Serban, a fost avocat din februarie 2007, in Baroul Timis, iar in aceasta calitate a obtinut din onorarii, in ultimul an fiscal, 8.900 de lei, precum si 36.000 de lei din indemnizatia pentru cresterea copilului. In noiembrie 2011, Ramona Serban a fost admisa in Camera Notarilor Publici Timisoara.

Conform ultimei declaratii de avere inregistrata in 14 iunie 2011, Catalin Serban detine, impreuna cu sotia sa, un teren intravilan in Timisoara, cumparat in 2010, cu o suprafata de 316 metri patrati, precum si o casa de 200 de metri patrati in acelasi oras, cumparata tot in 2010.

Serban are un autoturism Volkswagen Passat, luat in leasing in 2007, prin cabinetul de avocatura al sotiei si cu data scadenta in 2012, precum si un Fiat Panda din 2004.

Judecatorul a notat in declaratia de avere ca in ianuarie 2010 a vandut, pentru 87.000 de euro, un apartament si un garaj.

De asemenea, Serban are un credit contractat in 2010 si scadent in 2040, in valoare de 93.500 de euro.

Vicepresedintele Curtii de Apel Timisoara a castigat din indemnizatia de judecator 124.663 de lei, iar ca formator la Scoala Nationala de Grefieri a primt 398 de lei. El este si cadru didactic la Univeritatea Tehnica din Cluj, de unde a incasat in anul fiscal anterior 733 de lei.

Sotia judecatorului, Ramona Mihaela Serban, a fost avocat din februarie 2007, in Baroul Timis, iar in aceasta calitate a obtinut din onorarii, in ultimul an fiscal, 8.900 de lei, precum si 36.000 de lei din indemnizatia pentru cresterea copilului.