Liderii coalitiei au decis, luni, ca salariile bugetarilor sa fie majorate incepand cu luna iunie, urmand ca Guvernul sa analizeze procentul cu care se va face majorarea, a declarat, pentru Mediafax, liderul deputatilor PDL, Mircea Toader.Mircea Toader a aratat ca membrii coalitiei au sustinut de la inceput aceasta majorare, iar premierul are cuprins in programul de guvernare, la punctul 1, cresterea salariilor. El a adaugat ca Guvernul urmeaza sa calculeze si sa gaseasca solutii pentru majorarea salariilor.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la PRO TV, ca declaratia privind revenirea salariilor la nivelul anterior taierilor nu a fost facuta din populism, ci deoarece s-au indeplinit conditiile stabilite. Traian Basescu a prezentat si argumente in sprijinul revenirii la nivelul salarial anterior. El a aratat ca, potrivit datelor Ministerului Finantelor, numarul salariatilor in sectorul public era, in aprilie 2009, de 1.396.129, iar in ianuarie anul acesta de 1.196.067. El a mai explicat ca, in 2009, "anvelopa salariala, totalul salariilor era 9,6 din PIB, iar obiectivul pentru 2014 era sa ajungem la 7% din PIB".

"Am atins 7%, de fapt, cu acuratete 6,94%, la sfarsitul anului trecut. Deci conditiile de revenire s-au indeplinit la 31 decembrie. In numele prudentei, si Guvernul Boc si Guvernul Ungureanu au zis: Discutam dupa primul trimestru, sa vedem ce se intampla. Dar parametrii conveniti cu fondul s-au atins", a spus presedintele.

"Ca sef al statului, eu nu pot sa mint ca nu s-au indeplinit conditiile de revenire a salariilor. Si eu cred ca niciun guvernant nu isi permite", a adaugat seful statului.