Salariile din sectorul public si pensiile vor continua sa ramana inghetate, se arata in scrisoarea de intentie care urmeaza sa fie transmisa FMI si a carei copie a fost obtinuta de HotNews.ro. O modificare ar putea avea loc "mai tarziu in cursul acestui an daca vor permite conditiile economice si in acord cu Legea Responsbailitatii Fiscale", potrivit documentului citat.

Scrisoarea de intentie este un draft si pot aparea modificari in forma finala a documentului.

In scrisoare se precizeaza ca reducerea personalului din sectorul bugetar va continua, prin respectarea regulii care permite o angajare la sapte iesiri din sistem.

Si aici apare o nuanta importanta: regula "va fi implementata cu o mai mare flexibilitate", pentru a elimina problemele de personal cu care se confrunta o serie de sectoare.

Informatia vine in contextul in care discutia despre majorarea salariilor bugetarilor a fost relansata in aceasta saptamana de presedintele Traian Basescu.

In cursul zilei de vineri, premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis guvernatorului BNR Mugur Isarescu ca intentioneaza sa majoreze salariile bugetarilor, cu un cuantum care urmeaza sa fie stabilit.

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, Mugur Isarescu i-a transmis primului ministru ca aceasta este exclusiv decizia Guvernului si ca pe el il intereseaza cresterea consumului.

Citeste si: